A partir de 1992, en la Cimera de la Terra de Rio de Janeiro, es pren consciència internacional dels problemes mediambientals del planeta. Aquesta preocupació queda plasmada en un document, l’Agenda 21, i posteriorment a la Carta d’Aalborg, en la qual les corporacions locals es comprometen a desenvolupar un model de municipi d’acord amb els principis del desenvolupament sostenible, és a dir, respectuós amb el medi ambient, solidari i equitativament i econòmicament viable. Al juny de 2004, el municipi de Santanyí s’adhereix a la Carta d’Aalborg assumint el seu compromís amb el desenvolupament sostenible i, per tant, la implantació de l’Agenda 21 Local.

A partir d’aquest any comencen els treballs per a la implantació de l’Agenda 21 amb l’elaboració dels diagnòstics qualitatiu i quantitatiu, els quals portaran a la definició del Pla d’Acció i del Pla de Seguiment.

L'Agenda Local 21 pretén ser l'eina capaç de trobar l'equilibri entre la ciutadania i l'Administració; establir un vincle de comunicació fluida, perseguint la implicació de tots per a la valoració i correcció dels problemes mediambientals.

Participar en aquesta eina de gestió municipal està en mans de tots aquells ciutadans que desitgin "prendre part" en aquesta recerca de la sostenibilitat municipal.

Avui dia 16 de Novembre de 2009 a la web de l'ajuntament de Santanyí han publicat el Fòrum ciutadà per dimecres dia 18 a les 19 hores al centre cívic de Cala D'or.

Des de el blog del municipi de Santanyí pensam que com a ciutadans de Santanyí, ens interessa. Des de l’Ajuntament haurien d’animar a assistir a aquest Fórum perquè informin de tot el que suposa l’Agenda Local 21 i, especialment, del valor i de la repercussió que la opinió del ciutadà i Associacions pot tenir sobre la marxa del procés i les actuacions que es duràn a terme i per això resulta molt poc coherent que des de l'ajuntament de Santanyí es convoqui un fòrum ciutadà dos dies abans. PER VENTURA PODEM PENSAR QUE NO INTERESSA A L'AJUNTAMENT QUE LA GENT PARTICIPI AL FÒRUM CIUTADÀ

6 Comments:

  1. Anònim said...
    Pot ser que tenen por de la gent
    Anònim said...
    Ja hi tornam a ser, el blog de Santanyi contra lajuntament...
    Heu publicat mai res bo del municipi?
    Tomeu Bonet said...
    O tu vols dir que és correcta convocar un fòrum ciutadà de l'agenda local 21 dos dies abans, si el que interessa d'un fòrum és la màxima participació ciutadana jo pens que aquesta no és la manera més correcta, de fomentar la participació.

    Jo he anat a alguns d'aquest fòrums i sempre hi ha molt poca gent que hi participa, però desgraciadament veig que no es far res per millorar la situació.

    I a més ara ja només es convoca o a Cala D'or o a Santanyí a un lloc o l'altre no als dos llocs.
    Miquel Amengual said...
    Com que no hi ha cap prova ni cap document que digui que l'Ajuntament ha publicat aquesta convocatoria només dos dies abans de manera premeditada i amb intencions obscures no podem inculpar a ningu, això es le que vosaltres vareu dir, tot s'ha de documentar o s'ha de poder provar i això no ho pot provar ningú.

    Desde el meu punt de vista, ja que jo no estic obsessionat en criticar tot el que fa l'Ajuntament a diferència d'aquest blog, puc dir que lo que me pareix es que la persona que havía de publicar la convocatòria no ho va fer el dia que tocava perque li va fugir del cap, no sen va recordar, en definitiva VA COMETRE UN ERROR, com que tots som humans, tots tenim dret a cometre errors, o me diras que tu no n'has comes cap mai Tomeu???? Els Administradors del blog tampoc n'han comes cap mai????
    Però clar, aques el meu punt de vista fora del punt de mira que teniu posat cap a l'Ajuntament.
    Tomeu Bonet said...
    Miquel Amengual jo tenc el email que m'han enviat per convocar me al Fòrum amb data de 16 de Novembre, pens que és suficient per documentar ho, per altre part esper que a la pròxima convocatoria no hi hagi cap error, que es faci amb temps i amb els corresponents cartells anunciat el fòrum.
    Ah també pens que es convenient seguir fent dos fòrums un a Santanyí i l'altre a Cala d'or, o alternar amb altres nuclis.
    I no ho faig per criticar només dic el que pens, ara Miquel Amengual em diràs que no estàs conforme en que al fòrum ciutadà hi ha de participar com més gent millor.
    Anònim said...
    Добросердечный сутки, уважаемые форумчане! Извините, разве не подобный по теме. Просто я внове купил себе [url=http://rusbyte.ru/index.php?categoryID=125]ноутбук dell[/url] в инет-магазине [url=http://rusbyte.ru]rusbyte.ru[/url] сообразно такой низкой цене! Доставили в ход двух дней, очаровательный качественный девайс. Пользуюсь - не нарадуюсь =) Беспричинно что возьмите себе на заметку,что [url=http://rusbyte.ru]www.rusbyte.ru[/url] - надежный магаз! =) Сейчас всё через него заказывать буду. Кроме раз извиняюсь изза оффтоп!)

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites