ARCA com a entitat que vetlla per la conservació i preservació del patrimoni cultural de Mallorca veu amb preocupació les obres que s'estàn duent a terme a l'edifici històric i catalogat per l'Ajuntament de Santanyí, situat al carrer de Cal Reiet, 12 a la localitat de Santanyí (AC 96).

La façana d'una casa del segle XIX ha estat destruïda

Actualment, s'estan duent a terme unes obres que han destruït literalment la façana principal d'aquesta antiga casa, exceptuant l'arc d'entrada.

Aquesta antiga casa, datata probablement al segle XIX, es coneguda com Cas Coix o Cas Comandant i figura al catàleg de béns patrimonials del municipi de Santanyí.

La fitxa del catàleg no permet aquesta agressiva intervenció

Segons la fitxa del catàleg AC 96, només es permeten les següents intervencions: Consolidació, conservació, recuperació, restauració, rehabilitació i no es permet l'augment del volum edificat. Llavors, podem veure com s'ha comès una irregularitat, perquè la major part de la seva façana principal ha estat esbucada d'una forma intencionada i sense cap tipus de respecte cap al Patrimoni Cultural de la localitat de Santanyí.

ARCA s'ha dirigit a l'Ajuntament de Santanyí i al Consell de Mallorca

ARCA s'ha adreçat a l'Ajuntament de Santanyí i a la Direcció Insular de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca per demanar la paralització immediata de les obres dutes a terme al carrer de Cal Reiet, 12 i l'adeqüació d'aquest projecte a la legalitat, segons marca la fitxa del catàleg de béns patrimonials del municipi de Santanyí.

ARCA també demana que s'obligui al propietari a restuir la part destruïda en el transcurs de les obres i la corresponent sanció econòmica al tractar-se d'un bé catalogat.

Font: ARCA


8 Comments:

  1. Anònim said...
    Aqui el que tiene bueno hace lo que quiere, mientras nadie diga nada, así funciona el urbanismo en el ayuntamiento de Santanyí.

    Quien es el constructor de esta obra?? De todos es sabido que hay varios constructores en santanyi que tienen carta libre para hacer lo que quieran, proyectos a medida.

    Como puede ser que esta casa siendo el propietario quien es, no sepa que la casa esta catalogada??.


    Anònim said...
    Vergonyaaaaaaaaaaaaaaaa.........................
    Anònim said...
    Ja ho sabeu perqe enxufen a tots es peperos a urbanisme. I mentres envien reseptes per si has fet un cuarto de baño malament. Aixo te un nom CORRUPTOS SON TOTS UNS CORRUPTOS DES PRIMER A NES DARRER
    Anònim said...
    Vergonya cavallers,vergonya......vaja exemple que dona aquest batle....tornaulo a votar!!!!
    Anònim said...
    Putes, que té més? Si aquesta façana ja feia oi al rei porc.
    Anònim said...
    justament ara que ses de la CUP volien venir a fer sa re-reconquesta i hi volien venir a viure a ses cases abandonades....
    Santanyi said...
    Quina vergonya! Com està ara aquesta façana?
    J. S. Vila said...
    Una fachada de una casa del siglo XIX, que han derribado, está literalmente destruida. Parece que en vez de restaurar, conservar, arreglar, adecentar y modernizar la casa con las comodidades debidas del siglo XXI, lo que hicieron fue derribarla entera y dejar el solar vacío, para construir de cero, con hierro y ladrillo y hormigón. Una auténtica pena de patrimonio histórico perdido. Una vez destruido, no se puede recuperar.

Post a Comment



Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites