Avui a Diario Mallorca trobam la següent noticia:


Esquerra critica las dificultades de los ediles y vecinos para asistir a plenos


T. OBRADOR La mayoría absoluta del PP de Santanyí, dirigido por el alcalde Miquel Vidal, rechazó en pleno la propuesta de Esquerra de determinar día y hora para la celebración de los plenos. Jaume Amengual, número uno de la formación republicana, reprocha que el alcalde anunció que normalmente las sesiones se celebrarían los jueves a las 13 horas, "pero desde el pasado mes de agosto no se celebra ninguna en jueves". En este sentido, Esquerra critica que el hecho de no decidir la fecha y hora de los plenos hasta el día de la comisión informativa (una semana antes del pleno) "dificulta la asistencia de los miembros del Consistorio, tanto del equipo de gobierno como de la oposición y de los vecinos del municipio".
Amengual sostiene que el Consistorio "debería garantizar las condiciones para hacer posible la participación del pueblo en las reuniones políticas". Entiende que el alcalde y su primer teniente dependen de sus trabajos políticos en Palma y ello obligue al resto de ediles a adaptarse a sus agendas, pero "los santanyiners no se merecen que sus políticos no sean capaces de comprometerse a establecer un calendario de plenos".

Aquest tema del la convocatoria de les sessions plenaries a unes hores que no son molt apropiades per l'assistencia del ciutadà  ja estat debatuda moltes vegades i sempre acaba de la mateixa manera sense aprovar se per part de l'èquip de govern.

És una gran veritat que desde que en Miquel Vidal encara està més per Palma que abans i de que en Llorenç Galmés també, els horaris del Ple han canviat, i és veritat també que l'assistencia per part dels ciutadans és nula.

Però amb aquesta moció de Esquerra Santanyí podem veure les diferentes maneres de fer oposició a Santanyí, mentrestant  que Esquerra Santanyí  fa una oposició destructiva de l'equip de govern sempre criticant tot el que fa l'equip de govern, com ara l'horari dels plens, el PSOE es limita a presentar mocions fent referència a les retellades en educació i sanitat, però a nivell autonòmic, no municipal encara que indirectement també efecten al Municipi i per altre part els de  CxI que no presenta cap tipus de moció, ni tant sols, com a nacionalistes que son,  a favor de la llengua, la Lliga en canvi, fa una oposició constructiva, presentant mocions que si tenen a veure amb els interessos dels ciutadans del Municipi de Santanyí, de fet davant la problemàtica del horaris dels Plens,  al primer ple de legislatura va presentar una moció i  també va presentar una solució que realment ha apropat les sessions plenaries al ciutada, retrasmiteixen les sessions del ple amb video per internet, per altre part en Pedro Burguera va presentar una moció proposant el mercat de Cala Figuera i també ja és una realitat.

¿ Que sembla millor fer una oposició constructiva o una destructiva?.



7 Comments:

  1. Anònim said...
    O no fer res com els de CxI, saps si no cobrasin per anar al Ple, mes d'un dia farien falta.
    Senyor X said...
    Una pregunta molt simple: Encara es vol fer creure que els creadors d’aquest blog no són militants de la Lliga? O ja es dóna per suposat que sí?

    Als creadors del blog: Per favor, reviseu les errades ortogràfiques abans de publicar, els nostres ulls ho agrairan.
    Joan Bonet said...
    No se que pot tenir de "destructiu" demanar a l'equip de govern que canviï la manera d'organitzar les plenàries, per tal de que els regidors puguin adequar la seva agenda amb temps, i que els ciutadans que hi vulguin assistir, disposin d'un horari més avinent.
    No veig en lloc, cap motiu per criticar la manera de fer oposició de la nostra formació.
    Un altre cosa és que l'editor d'aquest blog, tengui un atac de banyes, perquè Esquerra Santanyí, surti més als diaris en un mes, que en Jaume Font en tot un any.
    Anònim said...
    Desde un bon principi se veia qui hi havia darrera del blog aquest!
    Anònim said...
    Una oposicio destructiva jo ho entenc pel fer de sempre criticar i no aporta res a fer. En Pedro al manco arriba amb la camera per filmar el ple.
    Anònim said...
    Jo crec que a favor den Jaume Font a Santanyi i que pugui tenir atacs de banyes, nomes queda en Pedro i ja ho veureu a les proximes, sera el regidor que fa falta al Pp per tenir 11 regidors.
    Anònim said...
    Es el analisis mas banal , superficial y partidario que he leido hace mucho.
    Primero , lo de critica constructiva o destructiva es un invento de la derecha de hace muchos años para que no les critiquen.
    Segundo ,la Lliga es un partido que lo unico que intenta ( a nivel de Santanyi y de Mallorca) es que les dejen volver al redil ( PP) sin perder "la honra" o por lo menos sin tenrr que pagar la vaselina.
    Lo que no entiendo es porque a los partidos de derechas , al Blog , a los que dicen ser de izquierdas y no son ni rosaditos les molesta tanto facilitar las cosas para que la gente pueda enterarse , en primera fila, de lo que deciden sus cargos electos en los plenos? Porque quieren trapichear sin que se sepa.
    La respuesta es la evidencia.
    Salud
    Gorka

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites