Carta publicada a Ultima Hora, Cartas al director 4/12/2008.

L’IBI a Santanyí i la revisió del cadastre.

Efectivament, apreciat amic Gori Suau, com tu deies fa uns dies a una carta, l’Ajuntament de Santanyí vol aprovar una pujada del 7,5% la contribució, així com ho ha fet els darrers anys, però hem de pensar que l’any 2009 també s’aplicarà la revisió del cadastre, si a aquest fet li afegim la pujada de l’IBI, la conseqüència serà una gran i desproporcionada pujada de l’impost de béns immobles en temps de crisi econòmica.

Entenc que, donada la mala gestió del govern municipal i la preocupant situació financera municipal, l’equip de govern pensi que no té més marge de maniobra que incrementar els impostos i els tributs als ciutadans, però si algú ha de pagar aquesta mala gestió són els que governen, fent una gestió més austera, imaginativa i racional dels doblers públics.

És de tothom conegut que el nostre país està travessant una crisis econòmica. En aquest context de crisis a les administracions públiques els hi correspon adoptar mesures per incentivar l’activitat econòmica. Una de les maneres per aconseguir incentivar l’activitat econòmica i aconseguir que les empreses tenguin més liquiditat i més circulant és congelar o baixar els imposts. Resulta absolutament inoportú, contraproduent i inadequat que en aquestes circumstàncies els responsables de governar l’Ajuntament de Santanyí es dediquin a pujar els imposts, ofegant encara més la difícil marxa de les empreses del nostre poble i dels nostres ciutadans.

Com tu Gori, esper, que l’ajuntament adoptarà les mesures pertinents, perque la carrega de la contribució sigui més lleugera, però també entenc que els que poden fer més força perque això sigui així, som els propis ciutadans presentant les nostres al.legacions a l’ajuntament.


Tomeu Bonet. Santanyí

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites