Avui a la premsa trobam la noticia del que , l'ajuntament de Santanyí gastarà 1.171.000 euros amb fer un gimnàs amb sauna, bany turc,et., a Santanyí. Aquest projecte es pot fer perquè segons diu el batle l'Ajuntament té problemes econòmics. Vos sembla bé aquest projecte o sería més adient gastar el doblers amb altres coses més necessaries, com ara solventar el problema amb l'aigua potable o donar ajudes a gent necessitada degut a la crissis .

El alcalde Galmés asegura que es "una reivindicación de la ciudadanía" y anuncia que las obras darán comienzo a principios de 2015 - Habrá salas de musculación, mantenimiento, 'spinning', sauna, hidromasaje, baño turco, etc - Varias empresas tienen interés.


El ayuntamiento de Santanyí impulsa un ambicioso proyecto de reforma y ampliación de las instalaciones deportivas municipales, situadas en la salida del pueblo en dirección a Cala Figuera. Cuenta con un presupuesto de 1.171.000 euros y las condiciones del proceso de licitación han salido publicadas en el Boletín Oficial de las Illes Balears. El alcalde, Llorenç Galmés (PP), señala que esta iniciativa será financiada "única y exclusivamente" por las arcas del consistoriosantanyiner, "con lo que se demuestra que están muy bien saneadas". Destaca la mejora de la piscina y la construcción de un edificio destinado a gimnasio.

La intención del equipo de gobierno es que las obras empiecen a ejecutarse a comienzos de 2015, completándose en 2016. Galmés asegura que este proyecto "es una reivindicación de la ciudadanía, y cubrirá de forma óptima desde a bebés hasta personas mayores". 


La piscina seguirá en funcionamiento, "a excepción de un momento puntual en el que tendremos que cerrar por un espacio de tiempo determinado debido a los trabajos a llevar a cabo, posiblemente en torno a cuatro meses".

El plan contempla adecuar los accesos y modernizar la zona deportiva en su conjunto. De los dos vestuarios actuales se pasará a cuatro. "Cambiaremos la cúpula y arreglaremos la piscina pequeña, porque la grande ya la acondcionamos este pasado verano", detalla el alcalde.

La edificación existente se derriba en parte, se remodela y se amplía. El solar tiene una superficie de 28.820 m2. La parcela donde se ubicará el inmueble tiene forma rectangular, de dimensiones aproximadas 40x30m.

En concreto, se prevé: vestíbulo, recepción, sala de espera, aseos, despachos, archivo, vestuarios, almacén, hidromasaje, sauna, baño turco, gimnasio (sala de musculación, spinning, mantenimiento, etc), espacio polivalente. El total de superficie útil, 954,8 m2, mientras que el total de superficie construida, 1.034 m2.

Conocidas empresas que explotan equipamientos deportivos de localidades de la Part forana ya han mostrado interés por adjudicarse esta nueva oferta.

Sobre esto, Galmés subraya que "el ayuntamiento de Santanyí ejercerá siempre un control directo, procurando que las tarifas sean económicas, populares, asequibles para todas las personas en particular como también para colectivos o asociaciones".

En cuanto al horario, el deseo del equipo de gobierno es que el gimnasio abra los siete días de la semana. De hecho, las piscinas de Santanyí son de las más baratas, costando apenas 10 euros al mes nadar libremente (las clases dirigidas tienen diferentes tarifas).

Galmés muestra su satisfacción por la importante apuesta deportiva en Santanyí. A su vez, anuncia que en el polideportivo de Cala d'Or, el otro referente, "se ampliarán los servicios". 

Capítulo aparte merece la proliferación de eventos deportivos que está promoviendo el consistorio, sobresaliendo las carreras de atletismo y el nordic walking.






9 Comments:

  1. Anònim said...
    El gimnasio era necesario para Santanyí, pero que pasa con los de Calonge, Alqueria Blanca, y alrededores? ¿Nos van a hacer descuento de la gasolina? En cuanto a la piscina soy usuaria de esta y me parece tristisimo que su gerente "Laura" lleve tantos años enchufada sin ningun tipo de concurso, veo otras ofertas en otros pueblos con multiactividades que tienen incluso clubs de competición y aqui solo se hacen clases de natación y a vivir asi mas de 20 años, y encima les regalaron las instalaciones de Cala Egos. Ojalá y lo pille en concesión una empresa competente, que las hay a patadas, antes que una enchufada.
    Anònim said...
    Una instal·lació més per fer guapo com es local des llombards "que es petit pero pesa" jajaj. Pretenen posar un gimnàs de ses mateixes dimensions que es de campos que te 9000 habitants a Santanyi que no arriba a 4000? I no treurà un puta duro aquest gimnàs,tot es municipi haurem de pagar amb es nostres impostos es capritxo de 4 santanyiners que vulguin anar a fer un parell de pesitas.JAJAJAJAJ
    Cristian said...
    El gimnàs de Santanyí es necesari per al nostre poble, es situarà al millor indret del poliesportiu modernitzant les instal·lacions municipals. Santanyí cada any incrementa les seves curses i competicions esportives, amb grans esportistes que ens respresenten a nivell nacional i mundial. Som dels pocs municipis que no disposam d'un gimnàs, i es por això que la gent ha de desplaçar-se a altres municipis com campos. Joves que tot lo dia estan tancats amb es facebook, deportistes que no tenen lloc per entrenar, dones i homes que cerquen millorar estèticament i estar mes saludables. El gimnàs serà una millorar molt grosa per al Municipi. Es una demanda que es fa desde que na Magadalena va tancar el seu gimnàs i com a tal demanda l'Ajuntament se que du molts d'anys fent feina per fer-lo. Sempre hi ha altres coses importants com el tema de l'aigua, pero vivim a una illa envoltats d'aigua salada, i una potabilitzadora ben feta costaria aproximadament 10 milions d'euros cosa que dutb que sigui hora de gastar en aquests moments, apart ... d'aquest milió i pico d'euros segur que l'empresa concesionaria i posarà part (això no ho se segur). En definitiva l'Ajuntament ha fet una bona gestió que de ben segur millorará la qualitat de vida i el benestar de tots els habitants del municipi.
    Anònim said...
    El gimnàs és necessari a Santanyí. Donar l'enhorabona al batle Llorenç Galmés. Un gimnàs és un lloc que apart de fer pesitas com diu algún de per aquí... s'hi poden fer moltes altres activitats.
    Anònim said...
    segons he pogut llegir a la premsa, fins i tot consultar al BOIB, aquesta obra tracta sobre la reforma i ampliació d'una instal · lació esportiva existent.

    Aquesta instal · lació existent, actualment en ús, consta de vestuaris per a l'ús de la piscina municipal de santanyi. Com que aquestes instal · lacions s'han quedat obsoletes (si un és usuari, sabrà que és veritat) s'aprofita la demanda per part de la gran majoria de joves i no tan joves del municipi per reformar aquesta instal · lació, fins i tot ampliar-la per poder donar més polivalència al complex existent a nivell d'equipament.

    Dir que a dia d'avui, la piscina no és un simple servei de natació, sinó qe també s'usa per a la rehabilitació de moltes persones, tant grans com joves.

    aquest projecte com molts pensen, no és només per gaudi de l'esport, sinó també servirà perquè moltes persones (grans i joves) amb lesions o malalties puguin realitzar els seus exercicis de rehabilitació.

    sé que a dia d'avui mirem les coses amb lupa, però de vegades hem d'intentar mirar la part positiva de les coses.

    crec sincerament que aquest projecte beneficiarà a molta gent (GRANS i JOVES) del terme municipal, fins i tot a gent que no ho és.
    Anònim said...
    S’inversió es grossa, però si es fa be pot quedar una instal•lació fantàstica, que podrem utilitzar tots el habitants del municipi.
    Anònim said...

    Ja era hora de poder contar amb una instal•lació d’aquestes característiques. Una anotació pel futur, recordar que tenim un altre instal•lació que també es magnifica! La piscina i el gimnàs de Cala d’Or, una instal•lació i un espai que també pot donar molt de joc i que podem potenciar. Gràcis per escoltar!!!
    Anònim said...
    Trop que es una cosa i es un projecte molt ben fet el del gimnàs, perquè per lo que vaig voure el dia de la Fira tot lo que son ses piscines i ses pistes de pàdel quedarà integrat i centralitzat en un sol conjunt i lo millor es si arreglen i milloren ses instal•lacions de ses piscines també, la piscina petita sobretot ja que es podria aprofitar molt mes be del que s’aprofita.
    Anònim said...
    El PSOE predica el que no creu! A altres municipis governats pel PSOE ja fa anys que tenen unes instal•lacions esportives com les que els que els santanyiners volem!!! I ells a Santanyí s’oposen!!!

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites