Camps de golf "municipals".

Ara que tenim es camp de golf de Son Baco a Campos a sa primera línia de s'actualitat política balear, aquests complexes se tornen a posar d'actualitat.

Són d'actualitat ara, perquè un camp de golf podria fer caure un govern de coalició fent canviar a UM de soci, però podríem dir que des de fa molts d'anys són una guerra dels ecologistes que els critiquen pel consum de territori, d'aigua i d'energia.

Realment consider que a Mallorca són necessàries aquestes infraestructures si volem desestacionalitzar es turisme i augmentar sa qualitat des visitants però tampoc no podem caure a sa temptació de tenir un camp de golf a cada municipi, com qui té un camp de futbol. Es cert que si passejam per s'aeroport es mes de febrer bona part de sa gent du un carro de golf (o una bicicleta) però un golf cada 10 km es incoerent.

Aquesta es sa llista de camps de golf a Mallorca: Golf Son Muntaner, Son Vida (2), Alcanada, Son Gual, Maioris, Park Mallorca, Santa Ponça (3), Son Antem (2), Son Quint, Son Servera, Son Termens, Andratx, Canyamel, Capdepera, Pollença, Ponent, Pula Golf, Real Golf Bendinat i Vall D'Or Golf.

Si afegim Son Baco a sa llista (a menys de 30 km de Son Baco ni ha 4) sa següent passa sirà Es Pujol a Santanyí?

Aquesta preocupació pes camps de golf no es una crítica ecologista, perquè ja manifest que són necessaris i poden ser regats amb aigües depurades i integrar-se molt bé amb es paisatge. Sa meva preocupació ve per lo que suposaria rescatar es projecte d'es Pujol, a Santanyí, que suposava un nou nucli urbà aferrat a s'Alqueria Blanca, més gran que es propi poble, i just a una de ses poques zones muntanyoses des municipi de Santanyí. I sense ser un expert en golf, entenc que tenim una bona oferta de camps de golf a Mallorca i que probablement fer-ne més és exagerat.

Però de totes formes, si s'Ajuntament de Santanyí (i altres responsables) considera necessari tenir un camp de golf per millorar sa nostra oferta turística, perquè no atracar es golf a Cala d'Or o Cala Santanyí/Cala Figuera, zones amb molts pocs turistes durant s'hivern, i així evitar una nova urbanització?

Xesc Artigues.
Publicat a http://xescartigues.blogspot.com/

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites