A un mitjà de comunicació hem pogut llegir la noticia de que els batles de Mallorca veuran reduït els seu sou entre 13.230 i 175 euros anuals.

El batle de Santanyí, el senyor Miquel Vidal té un sou amb dietes per ple de l’ajuntament de Santanyí, segons les dades de la premsa, però resulta que el batle ha cobrat només en dietes 52.692 euros, si ho comparem amb els sous del altres batles de Mallorca, veim que darrera el batles de Calvià, Marratxí i Palma és el que més cobra.

Però a més pel fet de que aquest sou de 52.692 euros és només amb dietes, i no és incompatible amb la plaça de funcionari, també té un sou, suposadament de uns 50.000 euros més, els dos sous sumen més de 100.000 euros anuals.

¿ Quina rebaixa ha de tenir el sou del batle de Santanyí?

Font: Diario de Mallorca

37 Comments:

  1. Anònim said...
    Venga Miquel Amengual tu que ho saps tot de l'ajuntament, diguens el que se baixara el sou el nostre batle.
    Anònim said...
    Y els Galmes todavia no es alcalde y también gana lo mismo 52.000 euros, y luego dicen que el ayuntamiento no tiene dinero y tiene que quitar ayudas y servicios basicos.
    Capitán Cavernicola said...
    107.000 Euros al a ... Ver másño cobra el alcalde de Santanyi, 50.000 en dietas y 57.000 en otros conceptos. cobra casí lo mismo que el alcalde de BARCELONA ( 3 millones de habitantes ) o el de MADRID ( 4.5 Millones de habitantes ) SANTANYI ( 14.400 Habitantes ).... COMO PUEDE SER QUE SOLO CON DECIR ESTO, TODABIA AHI GENTE QUE LE DA SU APOYO !!! Sube y sube y sube el IBI las recogidas de basuras, por que dice NO HAY DINERO PARA DEROCHES... y la local patruyando con coches reventados y motos que tienen que arrancar empujandolas. SINVERGÜENZA , dios que la gente abrá ya de una vez por todas los ojos OJALA SOLO NOS SIGAS ROBANDO los 6 meses que faltan para las próximas elecciones.
    Anònim said...
    se podría decir más alto pero mes clar imposible. Y sí, el y todos sus colegas del PP de santanyi lo son, y lo son al consentir familias axfisiadas a impuestos no tener ni para comer y ellos seguir viviendo a todo tren con sueldos QUE NI EN LAS GRANDES MULTINACIONALES tienen sus más altos directivos, empresas que facturas miles de millones de euros al año.. DE TRACA, para mear y no hechar ni gota.
    Sebastiana Bover Rosselló said...
    La solució a tots aquests problemes seria que els polítics no cobrassin. Per la feina que fan (bàsicament poca) trob que cobren massa.
    Així, per ventura, serien polítics els qui realment estan interessats pel benestar de la societat i no els interessats pels diners.
    P.S. És MITJÀ de comunicació.
    Anònim said...
    en Bernat cobra?
    Anònim said...
    totalment d'acord, és un robo a sa cara de tots i lo més trist d'això es que sa gent no té es d'allons de dir fins aquí em arribat. Haurien de fixar un sou i no deixar q paparres com aquestes segueixin xuclant tot el que volen i més! Fa oi!!!!
    Sebastiana Bover Rosselló said...
    Jo què sé si cobra. A ca meva no es tracten aquests temes, bàsicament perquè en Bernat, ja des d'un principi, va dir que això eren coses seves i, per això, a cap de la família ens interessa què fa o què deixa de fer.
    Me supòs que sí que cobra. Però, i això que hi té a veure? És a dir, ara per ara, TOTS els polítics cobren, així que ara no heu d'anar a donar les culpes a en Bernat (que ja veig que no l'estimau gaire per aquí). Tampoc crec que el que cobra en Bernat pugui ser comparat al sou de molts altres.
    I, per acabar, diré que, malgrat ser la germana d'en Bernat (i tampoc ser gaire ben rebuda en aquest blog que, en principi, hauria de ser plural), tenc els meus propis ideals i els meus propis pensaments. No estic penjada del que pot pensar o no en Bernat.
    Per ventura, el que molts de vosaltres, que mínimament sabeu de política, segurament no enteneu, és que ens duguem tan bé i tenguem un respecte i una tolerància mútua.
    I no entenc per què és que sempre que jo escric ha de sortir el tema d'en Bernat. Deixau-lo fer ja! Sóc jo que escric, no ell!
    Miquel Amengual said...
    En el cas de que l'Ajuntament "haya quitado ayudas y servicios básicos", no farà res que ja no hagi fet el señor Rodriguez Zapatero, reduint gasto social per una suposada sortida de la "Crisi" i fins a dia d'avui encara no s'ha baixat el sou (P.S.O.E)

    Capitan Cavernicola, es molt facil tirar la pedra i amagar la mà, per això, ja que has tirat la pedra, et deman; podries explicar la resta de diners sense comptar els 52.692 Euros que cobra el Batlle en concepte de dietes que hi ha per arribar als 107.000 Euros que tu dius que cobra d'on surten? Quins son aquests altres conceptes? També et vull contestar a la pregunta que fas " COMO PUEDE SER QUE SOLO CON DECIR ESTO, TODABIA AHI GENTE QUE LE DA SU APOYO". Es molt facil, la gent li dona suport perque no pensen igual que tu, perque creuen que ha estat un bon Batlle i que ha fet coses interessants i bones pel nostre municipi, també n'ha fet de no tan bones, (no es pot fer bé per tothom). Tu creus que el 55,28% de la gent que va donar la sobrada majoria al PP es curta i no sap el que més li agrada i el que més li convé pels seus interessos?? Per cert, segons tu, les pròximes eleccions son al novembre d'enguany??? Quines coses!!!!!!!!
    Anònim said...
    107.000 Euros que tu dius que cobra d'on surten?

    Al referirse que los alcaldes , solo cobran dietas y al no haber otra explicación para algunos puede sonar a "generosidad" o "desprendimiento" de esos alcaldes.

    Pero la verdadera razón es que hay algunos que son diputados en el Parlament, y otros como el alcalde de Santanyí que es funcionario, y como tales ya cobran un buen sueldo, que lo suyo no es que se desprendan, es que la ley no se lo permite (el cobrar dos sueldos oficiales)

    El señor alcalde de Santanyí no se sabe como lo hace pero realiza los dos trabajos el de funcionario y el de alcalde de Santanyí y por lo tanto tiene un sueldo de fincionario de uns 50.000 euros mas las dietas de asistencia al ayuntamiento.

    Diferente es el caso del señor Galmes que siendo teniente alcalde tiene un sueldo superior al de muchos alcaldes.
    Anònim said...
    Santa Margalida encen el foc i Sant Bernat l'apaga.

    Però sembla que el Bernat ha encès el caliu a s'Alqueria Blanca.
    Anònim said...
    Ningú ha pensat que també cobren dietes per assistencia al consell d'administració de l'empresa municipal. Saps que n'hi ha de dietes i totes sumades resulten un bon sou.
    Julià Vila said...
    En Miqui cobra dues pagues però només fa una feina, la de Palma. A s'Ajuntament no hi és mai. A més, per qualque cosa té tants d'assessors, i tan ben pagats, amb els doblerets dels imposts que pagam els santanyiners.
    Miquel, el 55,28% dels ciutadans no són curts, però hi ha moltes panxes agraïdes, si contes tots els funcionaris municipals amb les seves famílies veuràs d'on li ve sa majoria absoluta. Apart de la traicionera punyalada "trapera" amb els impresentables trànsfugues, en Miqui va guanyar les primeres eleccions gràcies a les promeses que va fer als treballadors (per dir qualque cosa) municipals.
    En Cosme Adrover no és que fos cap ou de dos vermells, però procurava que la gent fes la seva feina i al manco vivia al terme de Santanyí i anava cada dia a s'Ajuntament. Li importaven totes les qüestions del terme, s'implicava en els problemes que sorgien i administrava els doblers amb molta més cura que els d'ara. Li vàreu fer es llit amb la complicitat del personal de la sala, i ara quan el trobau pel carrer feis de no veure'l. Penós tot plegat.
    Així és que, si no hagués estat per la maquiavèlica maniobra de transfuguisme orquestada per externs, Don Cosme Manxa encara seria el batle, i tot gràcies al 55,28% de la gent a la qui feies referència.
    Apart d'això el fet de guanyar unes eleccions no valida els postulats del guanyador, no et converteix en bo, no et dona la raó. Simplement demostra que has sabut convèncer als votants millor que l'adversari (voltros en deis contrari o enemic)
    Gràcies a la dita de que "En el país de los ciegos, el tuerto es el rey" en Miqui ha anat guanyant totes ses eleccions, he de reconèixer que es un bon actor, perdó, volia dir un bon orador, i politicament encaixa perfectament dins la dinàmica del PP de Palma. Però si miram el que hi ha a l'oposició no mos ha de venir de nou, potser ho farien millor, però per ventura no se saben vendre tan be com els del PP.
    Diuen que se prepara una candidatura alternativa, amb cares noves i gent preparada. No hi hauria d'haver xascos !!
    Miquel Amengual said...
    Quins xascos hi ha d'haver si tu mateix dius que gracies a les panxes calentes el PP guanya per majoria absoluta?? Jo crec que de cada vegada n'hi ha més de panxes calentes i això ha de suposar més majoria sengons la teva teoria, o no??
    El nou partit amb cares i gent nova será el PP de Santanyí gracies a la renovació de la junta local on s'hi han inclòs molts de joves i gent nova. A més a més, i se que això a tu especialment et pesa molt, a Santanyí som de dretes, som del PP i això no canviarà maldament es facin 10 partits independents nous, als Santanyiners no ens agafaràn amb pactes de perdedors ni amb parits independents que tenen "sa clau" i es venen al millor postor . NO NO NO!!!!!
    Anònim said...
    A Santanyí són de dretes però la mitad dels que comanden a l'ajuntament no ho són.

    El batle va començar amb el PSM i casa seva sempre havien estat d'esquerres, el de Cala D'or era del PSOE, el del llombards es va presentar amb UM, del Tofol tothom sap que tambe era d'esquerres i els altres si les lleves la cadira calenta poca ideologia política defensen.

    I per altre part totes les cares noves i joves que hi han dins el nou PP segons dins, sembla que són d'aquest que fan feina dins l'ajuntament, o ara també a la nova residencia, així és que tornam quedar com estavem.
    La ideològia del PP de Santanyí és la cadira calenta.
    Miquel Amengual said...
    Potser si, però saps el millor, idò la ideologia dels que no comanden a Santanyí es l'enveja de la cadira calenta, res canvia....
    Julià Vila said...
    Cree el ladrón que todos son de su condición...
    Anònim said...
    I qualque panxa lluenta que hi ha!!
    Miquel Amengual said...
    De panxes calentes o lluentes n'hi ha moltes, sense anar més enfora, hi ha un jove de Santanyí (poble), que ja li han donat una plaça per Ciutat perque es presenti a les pròximes eleccions amb el Partit Socialista. Axi es que, Julià, no me vulguis donar a coneixer es panorama polític de la vila..... Una altra dita, mas vale malo conocido que bueno por conocer, i si lo que hem de coneixer es lo que hi ha val mes quedar així!!!!!!
    Sebastiana Bover Rosselló said...
    Miquel Amengual, crec que hauries d'aprendre a acceptar a la gent que no pensa com tu... no tots els ciutadans són del PP. Una cosa és que guanyi i l'altra que estigui recolzat per tots. Em sembla molt bé que tu siguis del PP, car cadascú té dret a defensar el que creu més oportú, però crec que ets massa radical. Vull dir, que a Santanyí faci anys i anys que guanyi el PP és un fet; ara bé, això que tu afirmes de "más vale malo conocido que bueno por conocer" ho pos en dubte. És cert que, de vegades, pots equivocar-te. Però bé, equivocar-se és d'humans. I, per contra, diré una altra dita mallorquina per contrarestar la teva: "Qui arrisca, no pisca". Així que, cadascú pot pensar diferent. Necessita un canvi, no el necessita? Qui sap...
    Respecte a això de les "Noves Generacions" em sembla més una estratègia política per guanyar vots i arribar als meus joves que no una renovació i un "tornar a començar". Però bé, això ja és una opinió meva que no pens discutir.
    Als anònims, també m'agradaria dir-los que, per la seva banda, també respectin el què pensa i defensa Miquel Amengual. Al cap i a la fi, tots som persones. I no importa atacar-lo. Quin és el seu delicte? Defensar els seus ideals? Idò jo hauria de fer estona que hauria de ser per una presó...
    Miquel Amengual said...
    Jo crec que no he descualificat a ningú per pensar diferent a lo que jo pens sino que intent exposar la meva idea per crear un debat polític obert per tothom que hi vulgui participar.
    Per altre banda et diré que jo no he dit que tot el poble sigui del PP, he donat dates concretes com es el 55,8% que van ser els que varen votar al PP.
    Som radical?? en opinió teva pròpia pareix que si, jo no m'hi consider.
    Anònim said...
    El panxa lluenta diuen que és un caminer, en RACÓ, tio del assessor Martines ( 37.000 Euros de sou),per part de la seva mare que fa també fa feina a l'empresa municipal, i de fet la dona d'en Racó ara també farà feina a la nova residencia, per no xerrar de la padrina que ja feia feina a l'ajuntament.

    És curiós veura quans n'hi ha de la mateixa familia fent feina a l'ajuntament.
    Anònim said...
    37.000 euros????????? per fer lo que fa aquest personatge?
    normal que tothom vulgui entrar....
    quant i torna haver oposicions? o ara ni aixo que es necessita?
    Sebastiana Bover Rosselló said...
    Miquel, en cap moment he dit que hagis desqualificat a ningú, sinó que crec que no acceptes o no entens l'opinió d'altres que no pensen com tu.
    El meu objectiu no era agraviar a ningú. Miquel, no te conec i, per tant, no puc jutjar-te a priori. Només per allò que escrius aquí.
    I això de radical ho he dit amb el sentit d'això que he dit abans. Pel que he vist amb els comentaris, pens que no entens o no acceptes o no sé què... actituds que no són la teva. Això ho puc entendre, en part, ja que es veu que t'agrada la política (i molt més la del PP).
    De fet, m'agrada que, segons quan, reconeguis els errors del partit que tu defenses, cosa que no sol passar gairebé mai.
    I perdonau si vos he ofès, a tots. L'objectiu dels meus comentaris no és cercar i dir emperons a tot, sinó que és expressar la meva simple opinió, malgrat totes les desaprovacions que pugui rebre.
    Anònim said...
    No ara basta fer te del PP si no ets molt viu però un poc estufat, te fan assessor per contestar el telefon, i si ets tant estufat, cobres menys però te fan treballador de l'empresa municipal, o ara te donen feina a la residencia, i per tot això no és necessari fer cap oposició.
    Anònim said...
    volia dir si no ets tant estufat.
    Miquel Amengual said...
    Per aclarir una petita cosa sobre la residencia volia dir que NO es l'Ajuntament el que tria el personal que ha d'entrar-hi a fer feina sinó que és el departament de recursos humans de l'empresa Asersocial el qui s'encarrega d'això.
    Anònim said...
    Si, si, és el departament de recursos humans, però els tria previa recomanació del batle o de la Maria Pons, a més tothom sap lo bé que funciona aquesta empresa, ¿ quantes sancions millonaries acumula?.
    Julià Vila said...
    Els comentaris i opinions més assenyats els fa sens dubte na Sebastiana Bover.
    El que conta aquí són ses idees, els arguments i les opinions damunt ses coses, no qui les diu. No sé qui és na Sebastiana ni tampoc en Miquel. Ni me interessa. El que m'interessa són ses coses que es diuen. Es per això que els atacs a les persones em semblen una demostració de impotència intel·lectual. Igual que també m'ho sembla l'ardit de contestar una crítica amb una altra crítica. Que a s'Ajuntament de Santanyí es tuden 3 milions d'euros cada any en càrrecs a dit? Ells contesten que en Zapatero també manté ministeris inútils.
    Que el batle de Santanyí pels seu caprici vol pagar cada mes sis-centes-mil pessetes des poble a un assessor perquè agafi el telèfon? Idò resulta que un jove socialista de Santanyí (poble)li han donat una plaça i bla bla bla...
    Lo que a jo me molesta més, Miquel Amengual, no és que guanyi sempre i per sempre el PP, o que l'oposició hagi baixat els braços definitivament, el que me molesta és que vos cregueu en possessió de la veritat absoluta i faceu ignorants a tots els qui no simpatitzen amb el PP, al Carrer Génova diuen "El que se mueva no sale en la foto", la fal·lacia consisteix en el fet de no tolerar el debat intern, la dissidència, les corrents d'opinió, en definitiva l'enriquiment i el progrés ideològic del partit, i fer-ho en nom d'una suposada "cohesión interna" Tot plegat una gran mentida. El PP està agenollat i dominat per la extrema dreta més rància i nostàlgica d'aquella Espanya una-grande-y-libre. Les defenestracions de persones amb tarannà democràtic, com Josep Piqué, Montserrat Nebreda o Miguel Herrero, entre molts i molts d'altres així ho demostren. Per no parlar de la atrocitat política comesa contra Cristòfol Soler. El PP és Aznar, Acebes, Michavila, Carlos Delgado etc etc.
    Llavors, el que solen dir, és que als pobles votam ses persones, i no els partits;una altra mentida. Don Cosme també pensava lo mateix.
    Recordau una manifestació a favor den Pedrojota Ramírez i la seva piscina ilegal? Recordau un dels qui aguantaven sa pancarta? Idò això eren ordres de Madrid, així és que el PP més que un partit polític democràtic és una estructura rígidament jerarquitzada a base de titelles i més titelles, totes comandades des de Madrid. Simple gregarisme sense ideologia, així de simple i així de trist.
    Perquè si hem de considerar ideologia l'espanyolisme a ultrança, l'anticatalanisme, el nacionalcatolicisme, l'expoli fiscal, o "mantener la unidad indisoluble de la nación española", vol dir des de la mort del dictador no heu avançat ni una passa.
    Així és que, Miquel, no me vulguis donar a conèixer el PP.
    Anònim said...
    Sebastiana for batlesa!
    Miquel Amengual said...
    Pregunta per Julià Vila: " I tu que punyetes saps de com funciona o deixa de funcionar el PP de forma intèrna???? Estavas afiliat?? Et vares presentar a les eleccions amb Don Cosme? T'ho han contat?? O símplement fas demagogia barata en benefici dels teus? Potser has quedat atrapat a la era post-franquista?? Es que si no es així no puc entendre les teves paraules, a més et diré una altra cosa, no hi ha cap diferència entre tu i els d'extrema dreta a no ser els interessos finals. Dictadura verda!!!! (no ho dic només pel comentari d'avui sinó per molts d'altres en els quals has tipificat al PP com a grup exremista de la dreta espanyolista i franquista) Ves a porgar fum per no enviar-te a una altra banda!!!!!
    Sebastiana Bover Rosselló said...
    És precisament al darrer missatge que has deixat als que em referia, Miquel.
    No per pensar diferent de tu has d'enviar-lo "a porgar fum", com has dit tu.
    Pensar diferent que tu no significa ser pitjors persones (ni tampoc millors), sinó diferents. Què seria de nosaltres sense la diversitat! De veres t'estimaries més que fóssim una espècie de clons? A jo, sincerament, no.
    Aprèn a controlar els impulsos i, sobretot, les formes. Així és com es pot mantenir un debat com toca, amb intercanvi d'opinions i diversos punts de vista. Sinó... mira el que va passar al parlament l'altre dia. Vergonyós! Una guarda de lloques insultant-se mútuament, sense aclarir res de res! Això és l'únic que s'aconsegueix seguint aquesta actitud...
    Anònim said...
    si aixo mateix ni ha que so podrien aplicar
    "Aprèn a controlar els impulsos i, sobretot, les formes. Així és com es pot mantenir un debat com toca, amb intercanvi d'opinions i diversos punts de vista."
    Xerrant sa gent s'enten, encare que no s'arribi a un acord.
    Julià Vila said...
    És el que deia abans: Intentar (no aconseguir) la desqualificació personal quan no hi ha idees ni arguments. Llegiu amb deteniment el darrer escrit den Miquel Amengual, i provau de trobar algun argument que no consisteixi en provar (no aconseguir) la desqualificació personal.
    I donau gràcies. Donau gràcies que al manco n'hi ha que donen la cara, diuen el que pensen sense complexos, perquè la majoria, davant fan sa monja, diuen que no els interessa la política, i per darrera et claven la guinaveta. Per cert, anyoram un ilustre castellanoparlante falangista.
    Ells són així, i ho han estat sempre. Gràcies Miquel!!
    Miquel Amengual said...
    No es desqualificació personal ni molt manco,es que ja m'he cansat que en lloc de debatre el tema que s'exposa, sempre aprofitis el moment per vincular les sigles del PP a l'època franquista i intentis donar a entendre la manera intèrna de funcionament del PP quan estic segur que no en tens ni idea i només ho fas, precisament per lo que em criticas a jo, per no pensar com tu.
    Julià Vila said...
    Em sembla una manera molt hàbil de donar per tancada una discussió. Però no vulguis enganar la gent dient que jo desconec el funcionament intern del PP.
    Per dos motius:
    1: És mentida, ja que conec perfectament com funciona el PP per dins, perquè el meu oncle hi està ficat fins a ses celles, i en parlam molt sovint.
    2: En cap moment has rebatut amb un mínim de coherència cap de les meves afirmacions.
    Dius que jo sempre aprofit el moment per vincular les sigles del PP a l'època franquista. Diguem doncs què hi fa el ministre del dictador, que va firmar penes de mort, com a president d'honor del teu partit !!!
    No te'n has de voler riure de sa gent, no som en temps de sa geneta, qui més qui manco té memòria i ja sap llegir i escriure!!
    Cati said...
    crec que estaria be fer un debat miquel amengual vs julia vila, tenen moltes que contarse....

    pero sí, al que es referix en principi l'escrit la gent o els politics en general no tenen un color definit, molta comandera amb un bons sous. Estic totalmet d'acord que si hi haguessin de fer per no res no hi hauria tan de candidats.
    Crec que hi hauria d'haver unes llistes segons la poblacio i el presupost municipal per treure el sou dels politics.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites