Els carrils per ciclistes existeixen des de fa molts anys a molts indrets d’Europa. La seva existència es justifica per raons de salut, seguretat, energètiques i en el nostre cas podem afegir turístiques. Dona gust practicar l’esport del ciclisme de manera segura a molts indrets de França, Alemanya o Àustria per citar alguns llocs concrets. A Mallorca de cada vegada son més nombrosos els grups que venen a practicar aquest esport. Interessen molt per quan aquests grups venen precisament en èpoques de temporada baixa pel turisme convencional, la qual cosa es de gran vàlua per tractar d’aconseguir mantenir la nostra principal industria, el turisme, durant molts mesos a l’any. A més es tracta en general de persones amb elevat poder adquisitiu, de qualitat, en definitiva un turisme desitjat. Alguns hotels han començat a adequar les seves instal·lacions per oferir comoditat als ciclistes. La nostra climatologia és molt bona per la seva realització. No podem dir el mateix de les nostres infraestructures, especialment les carreteres que no estan adaptades per la seva pràctica. Malauradament cada any hi han víctimes fruit d’accidents deguts a la coexistència amb el transit de vehicles a motor.


Fa uns mesos varen començar unes obres a la carretera de Campos a Santanyí. S’ampliaven els laterals, es col·locaven tubs de drenatge de pluvials i posteriorment es va començar un asfaltat nou. En aquests moments s’està a punt d’acabar i el resultat és una carretera normal, ben asfaltada, amb dos vorals laterals, un per cada costat.


Durant tot el temps que han durat les obres hem tingut el convenciment de que aquestes s’aprofitarien per fer un carril per bicicletes, que junt amb els que es van desenvolupant a diferents indrets, sens dubta podria ser un al·licient més pel turisme de les zones de Cala Figuera, Cala Santanyí i Cala d’Or, i en general de tota la Illa. La sorpresa ha estat quan comprovem que no era aquesta la intenció i que la carretera continua igual sempre.


Totes les carreteres de les nostres Illes haurien de disposar d’espais pels ciclistes. És un objectiu al que no haurem de renunciar. El Grup Municipal Socialista ho ha demanat en diverses ocasions, especialment quan es fan obres de millora a les carreteres. Els dirigents del Partit Popular, en aquest cas del Consell Insular de Mallorca, Campos i Santanyí, han demostrat una vegada més la seva ineptitud i manca de planificació. Lluny de fer un plantejament seriós i de futur, dotant en aquest 12 kilòmetres de carretera d’un bon espai pels ciclistes, aprofitant aquesta obra que sens dubta hagués tingut un cost menor, han deixat passar l’oportunitat. Una autèntica llàstima.

2 Comments:

  1. Anònim said...
    Aquesta carretera estava en tan mal estat perque el pacte que hi havia al govern i consell en el qual hi havia els socialistes nomes van ser capaços de posar quatre parches mal posats!!!!!!! Aixo si que es mala gestio!!!
    Anònim said...
    Aquesta carretera estava en tan mal estat... que hem estat 4 anys a arreglar-la!

    Es porc va dir orellut a s'ase.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites