El comitè local del Pi-Santanyí demana que s’escoltin les reclamacions de l’Associació Hotelera de Cala d’Or, que suggereix la reducció de l’Impost de Bens Immobles i la racionalització de les despeses del Consistori.

9 gener 2015 

El passat mes de desembre, l’Associació Hotelera de Cala d’Or va presentar un escrit a l’Ajuntament de Santanyí exposant un seguit de modificacions a incloure en els pressuposts de 2015. Aquestes peticions eren, entre d’altres, reduïr el tipus de gravamen de l’impost de béns immobles al mínim; racionalitzar les despeses del Consistori i prescindir de la construcció d’un gimnàs al nucli de Santanyí.

Aquestes propostes estan en sintonia amb allò que ha reclamat el Pi-Santanyí en els darres mesos. Per aquest motiu, demana al batle que les tengui en compte. Tanmateix, lluny d’escoltar els representants del sector hoteler i les demandes dels ciutadans, Llorenç Galmés ha reaccionat de manera crispada, negant-se a qualsevol tipus d’acord i atacant aquells que qüestionen la seva gestió al capdavant del consistori.

El Pi recorda que els imposts a Santanyí són dels més alts de Mallorca i que una reducció del 2% del tipus de gravamen de l’IBI és totalment insuficient per modificar aquesta situació.

El Pi sempre ha defensat a l’Ajuntament de Santanyí que una baixada d’imposts i una flexibilització dels pactes empresarials són el camí més ràpid i més directe cap a la reactivació de l’economia, la creació de llocs de feina i la sortida de la crisi. Òbviament, “un batle que puja les contribucions un 50% i els que li fan mamballetes no creuen en això”.

Davant aquesta situació, el Pi-Santanyí demana a Galmés que “no insulti més els veïnats del municipi” proposant la construcció de noves infraestructures com ara un gimnàs, mentre és incapaç de baixar els imposts. “Les grans obres en any electoral són pròpies d’una manera de fer política vella i antiquada, incompatible amb els nous temps que vivim”.

Font: El Pi

11 Comments:

  1. Anònim said...
    I aquest comité del Pi de Santanyí perque no escolta els qui volen pujar a Consolació i no poden¡¡¡¡¡
    Anònim said...
    Hi ha molts de pobles de tota Espanya que s'han vist obligats a congelar o inclus a pujar l'IBI. Santanyí l'abaixa un 2% per aquest any. Poc, molt? Tot es discutible pero el cas es que la butxaca de la gent estarà agraïda a aquesta baixada. Per altre part els hotelers de Cala d'Or no han piulat durant tots aquests anys que treian rendiment d'edificacions sense declarar i que eran doblers que prenian a nes poble, ara que han de pagar, la cosa ja no va tan be. Es normal que els hotelers de Cala d'Or no vulguin un gimnàs a Santanyi, aixo no els omple les seves butxaques, que vos pensau que son curts? Perque si que varen voler unes instal.lacions esportives a Cala d'Or per valor de 3 milions d'euros. De sa formacio politica des Pi no diré res, han sentit trons i no saben si es que arriban els reis o es que comencen els foguerons.
    Anònim said...
    els hotelers han de pagar el que les toca tal com feim la resta dels ciutadans!
    al diari de Mallorca posava que un no pagava per 12.000 metres quadrats; un altre per 8.000; un altre per 6000.... que no s'enriguin mes del poble i que paguin!!
    i tots els doblers que durant molts d'anys no han pagat??NO EN DIVEN RESS?
    Anònim said...
    hola a tots.

    som un jove de s'alqueria.

    el pi no vol un gimnas dins el terme de santanyi? es increíble!!!!!
    els joves estam cansats d'haver d'anar a campos, Felanitx o sa colonia per poder practicar deport a un gimnas en condicions!!
    som 700 les persones que amb el nostre nom i apellidos hem dit que Sí que volem un gimnas a santanyi a la pagina del Facebook que es va crear!

    vos he de confesar que a les pasades eleccions municipials no vaig votar al pp, pero aquesta próxima vegada votare en llorenç perque ha demostrat que sap escoltar a tota la gent del nostre terme i no nomes a la 3a edat!!

    biel: amb aquestes politiques que fas ningu te votara!! no te fumis tants de puros de 50 euros i escolta mes a la gent!!
    Anònim said...
    Si señores, lo q tiene q hacer el alcalde es escuchar a los hoteleros, como si estos no mirasen para su casa, normal q pidan una reduccion del IBI con todo lo q tienen hecho sin declarar!!! Q no se quejen q durante muchos años han pagado muy poco, si una persona normal tuviera lo q tienen ellos sin declarar ja staria en la carcel!
    Anònim said...
    es normal que el PI de santanyi doni suport a les ilegalitats dels hotelers!!!
    perque recordem que el líder del PI A Santanyi, Biel Vidal, tenia una GRAVERA ILEGAL que va tomar un cami on circulava la gent!!!!
    (DIOS LOS CRIA Y ELLOS SE JUNTAN!!)


    primer que arregli casa seva i despres podrá xerrar dels altres!!!!
    A Santanyi no volem que en batle sigui el nostre batle!!
    Anònim said...
    En Biel se pensava que seria es Batle Biel i s'haura de conformar en ser en Biel Batle. Arregla es cami de consolacio i no facis pus rillalles que cualsevol altre a nes teu lloc faria estona que no se deixaria voure tant pel mig. No se com no ho vous que ningu va de tu.
    Anònim said...
    Segun los datos del diario de Mallorca los hoteleros se han estado ahorrando durante años el impuesto real que tenían que pagar. Ahora les hacen la revisión y aún se quejan...cuanto más quieren más quieren...sólo.hablan de que les suben cuando.es lo que tenian que haber pagado hace años. Pero si les ha salido barato! No hablarán no de la precariedad de los contratos y condiciones de los trabajadores. Y el Pi todo esto lo apoya? Vaya alternativa política. Es imposible tomarselos en serio. Dediquense a otra cosa señores y no critiquen cosas sin sentido.
    Anònim said...
    Vamos a ver, los hoteleros que debían dinero ya no deben nada a nadie, han llegado a un acuerdo con Hacienda para pagar, sumando intereses, recargos y todo lo que toca y marca la ley. Así que robar no han robado nada, como se quiere dar a entender. Y lo que ha prescrito, pues ha prescrito, es la ley y es la misma para todos los contribuyentes. La caza de brujas que el señor alcalde ha querido iniciar está totalmente fuera de lugar.

    Por otra parte, somos muchos los que pagamos lo que toca y somos honrados y decentes. Y si los que hemos pagado lo que toca pudiéramos pagar menos, pues mejor, yo no me iba a quejar, ni iba a decir que no. Pero visto lo visto está claro que ni este ayuntamiento ni este alcalde están por la labor.



    Anònim said...
    PS: Quién debe 3 o 4 millones de euros inesperados no son precisamente los hoteleros sino el Ayuntamiento de Santanyí a raíz de la mala gestión de sus dirigentes. Y parece que va a tocar pagar.
    Anònim said...
    Buenos dias. Puede decir que mala gestion ha provocado ese despilfarro? O habla por hablar? A ver si va a resultar que ese dinero es de prestamos para inversiones llevadas a cabo en beneficio del municipio y resulta que seria a raiz de la buena gestion de sus dirigentes.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites