Ens han enviat aquest escrit, que fa reflexionar sobre una nova manera de fer política al Municipi de Santanyí, que en cap cas es sembla a la manera de fer política dels actuals partits polítics que hi ha a Santanyí, per això aquest canvi amb la política només es pot fer des de un partit nou.

Sembla que la investigació judicial de certs partits polítics, que a hores d’ara tothom ja sap els rumors, que diuen que aquesta investigació ha estat impulsada pel PSOE i en el si de la qual han estat detinguts, moltes persones, càrrecs de les institucions del Govern Balear, tots aquests fets fan estar a les administracions sense fer res, estam passant per una gran crisis econòmica i el ciutadà es troba sense ajuda per part dels que governen.

Si ens fitxem amb el que hi ha al Municipi de Santanyí vèim el mateix que hi ha a l’administració autonòmica, no es fa res, no hi ha iniciativa per donar força al Municipi de Santanyí, els regidors del consistori de Santanyí, tant els que governen com els de l’oposició, es preocupem més dels problemes de corrupció i de les pugnes internes del seu partit a Palma que del problemes reals que hi ha al Municipi de Santanyí.

Per tot això sobretot al Municipi de Santanyí, s’ha canviar la manera de fer política que hem tingut fins a les hores d' ara.

Es més que necessari un canvi d' imatge. Ja son molts els anys que a Santanyí hi ha el mateix sistema de política. El que realment interessa al poble és una filosofia de governar en què el més importat és el concepte de servei als ciutadans, amb sensibilitat social, realista i sense cap tipus de confrontació externa.

Es hora d’un canvi en que el favoritisme s’acabi que tots els ciutadans perdin la por de xerrar i expressar les seves opinions i queixes, que quan una cosa no es troba totalment correcte el ciutadà no ha tenir por a al.legar les seves discrepàncies públicament i quedar se sense fe res.

Hem de treballar tots junts per un progrés sostenible hem de fomentar la participació ciutadana en tots el projectes que es duguin a terme, el ciutadà i la seva veu son el gran poder del municipi, el ciutadà és el qui té el poder de canviar aquesta manera de fer política, és el qui té el poder de fer Santanyí un municipi fort i admirat, no ha de tenir por de participar i xerrar

No podem oblidar que el nostre municipi està format per tretze nuclis de població i son iguals uns i els altres, tots tenen necessitats i tots produeixen riquesa el municipi.

Tenir molt clar que el nostre municipi es reseu damunt aquests dos grans pilars en què es barregen el turisme i el negoci ( necessitem empresaris hotelers, de la restauració, de l' oferta complementària, de la construcció, ... ) i la natura ( tenim un indret on encara es mostra la natura amb tota la seva força i que no li podem fer malbé de cap de les maneres ).

Quin projecte de futur volem per al nostre poble.

Hem de dinamitzar la societat civil obrint una via de diàleg entre les institucions municipals, associacions i ciutadans per esbrinar quin tipus de futur volem per als nostres fills i els nostres néts. S' estam fent coses, ... però i ... la nostra llengua, la nostra cultura, els nostres joves, la integració dels nous vinguts, ... , queden molts d' interrogants als que volem donar resposta.

16 Comments:

  1. Julià said...
    Totalment d'acord. On hem de firmar?
    Anónimo said...
    Si partimos de la idea de que:

    1.- Como dicen las noticias de la prensa, los de UM de Santanyí no saben si seguir con UM, se han desmontado y cada uno va por su cuenta.

    2.- El viernes los del PSOE tienen asamblea para decidir si el Sr Nuñez se queda de secretario general o no de la formación en Santanyí, ánimo NICO.

    3.- Y los del PP no saben si el candidato para el 2011 será Vidal o si será Galmes (esperemos que no se discutan).

    4.- Y que hay muchos votantes que están bastante cabreados con el sistema político que hay.

    Hay muchas posibilidades de un nuevo partido político.
    Anònim said...
    Crec que el poble, començi a obrir els ulls, de que tots els politics, s'estant rient de noltros, mentres noltros pagam imposts, i enga paga!!!!!
    Miquel Amengual said...
    Ja ho vaig dir fa molt de temps que aquest blog no era plural sino una via d'oposició de cara a un nou partit polític per les pròximes eleccions municicipals, una gent que no ha esta capaç de donar la cara i que a hores d'ara segueix sense fer-ho, Que es pot esperar d'ells com a polítics?? RES.

    Si es crea aquest partit polític no hi haurà més beneficiat que els pròpis integrants d'aquest partit, no vos pensareu que guanyaran les eleccions???? NO, lo que faran serà vendre el seu escó al millor postor, sense pensar amb el poble sino amb els seus pròpis interessos, no siguem ingènus!!!!!

    El PSOE?? "como se presente NICO, Dios nos coja confesados", aunque por otra parte, todo aquel que lo conozca tal como es, estoy seguro que No lo va a votar".

    El PP, té a Miquel Vidal al cap davant, i que jo sabi encara no han sortit les llistes per les properes eleccions, per tant, serà despres quan es sabrà qui ha de "tallar el bacallà" al PP de Santanyí.

    UM, Unió Marroquí?¿?¿?

    PSM, els que els arbres no els deixen veure el bosc.

    La meva opinió es que el PP de Santanyí com a partit fort i consolidat, partit que any rera any segueix el seu programa electoral i ho fa millor per uns i pitjor pels altres és a dia d'avui la millor alternativa per governar a Santanyí i crec que molta gent també ho te bastant clar tot i que aquest blog intenti dir el contrari contant moltissimes mentides. Lo únic que necessita el PP es una renovació de personal, jent jove amb "aire fresc", però amb els ideals de sempre.

    SI VOLEU VIURE BÉ VOTAU AL PP.
    Anònim said...
    Tu ho has dit si vol viure be vota el PP i si no a menjar morena.

    Vols dir que el PP de Santanyi no mira només pel seus interessos ara veuras un exemple.

    Tots aquest anys que la residencia de Santanyi ha estat acabada però no oberta, quan demanaven alguna cosa sobre quan l'havien de obrir, els del PP deien que no sabien res, que ningú les informava de res.

    Ara que està a punt de obrir i cerquen gent per fer feina, el batle és el primer que envia gent a la selecció de personal, com si fos ell que les ha de contractar.
    Anònim said...
    1000 persones majors, 1000 vots.... petit vailet, que encalçava les al.lotes per darrera consolacio. I araaaa, tan sols vol arreglar la carretera per poder pujar a orar!!
    Anònim said...
    Nico al poder?????????, o no???????
    Com va anar la reunio?
    Anònim said...
    Molt malament va anar la reunió, volen governar a Santanyí i tnat sols no sabem convocar una assamblea per ells organitzar se, varen haver de suspendre l'assamblea i aplaçarla per una altre dia per una equivocació, ja ho val !!!!!

    La pròxima a Cala D'or i el Nuñez vol ser el secretari general del Partit.

    Pobre Nico si el PP no el vol diu que va estar afilitat a UM i ara el PSOE el treu, ja només que da UPyD o l'independent.
    Sebastiana Bover Rosselló said...
    Només vos vull recordar que no només hi ha PP, PSOE i UM.
    Estic totalment d'acord en què hi ha d'haver un canvi, però això és una opinió personal, ja que el programa del PP no és el meu predilecte, que diguem.
    Necessitam un partit que s'encarregui de treure tota la terra que tapa les nostres arrels, al Municipi de Santanyí gairebé oblidada. Només som uns pocs que lluitam per la cultura i la llengua pròpia. Perquè ser intel·lectual, o just un poc intel·ligent, no només significa tenir la carrera d'economia, de turisme... També fan falta persones que vetllin per la bona salut i la perdurabilitat de les nostres arrels. Un poc de memòria històrica mai fa mal, i això, al Municipi de Santanyí, s'ha perdut. Basta veure dissabte passat al Correllengua. Qui érem? Quatre rates, com qui diu.
    Necessitam un partit polític humà, que comprengui els ciutadans, que els recolzi, que l'economia i la política bruta passin a un segon lloc. Crec que les persones viuen amb més pau i harmonia sabent que els qui governen són sincers, humans, no calculadors... Això, des del meu punt de vista, manca a la política, i no només a la del Municipi de Santanyí.
    Utopia? Tal vegada sí.
    Heu dit molt de noms de polítics al llarg dels vostres comentaris, però... què es vota? Una ideologia i un programa polític o una persona? Aquí ho deix.
    Anònim said...
    "Només som uns pocs que lluitam per la cultura i la llengua pròpia"

    "Basta veure dissabte passat al Correllengua. Qui érem? Quatre rates, com qui diu."

    Gracis a Deu sa majoría no pensam aixi i estimam i defensam "lo nostro"
    Anònim said...
    Jo me reclinaria mes a conservar el Mallorquí i les coses de aquí.
    sigui dialecte o lo que li vulguen dir!
    I no voler imposar tant el Català.
    Que la cultura es lo que tenim al poble, no lo que mos duen de fora i volem inculcar aquí!
    I tu?, ara, o deus tenir fotut amb el teu germà sent del PP i convivent davall un mateix sostre.
    Anònim said...
    Jo me reclinaria mes a conservar el Mallorquí i les coses de aquí.
    sigui dialecte o lo que li vulguen dir!
    I no voler imposar tant el Català.
    Que la cultura es lo que tenim al poble, no lo que mos duen de fora i volem inculcar aquí!
    I tu?, ara, o deus tenir fotut amb el teu germà sent del PP i convivent davall un mateix sostre.
    Sebastiana Bover Rosselló said...
    Qui ha dit que la llengua i cultura pròpies no siguin el mallorquí? Jo en cap moment he parlat de català, crec. I jo sóc la primera que ball ball de bot, intent tocar el flabiol i començ a fer un recull de gloses, cançons antigues i romanços, així que no parleu sense saber què deis.
    Qui vol inculcarq què a on? Perdona, crec que a Santanyí ni a cap poble dels voltants s'han ballat mai sardanes. Jo crec que sempre hi ha hagut la típica ballada. Ara bé, per exemple, a n'Antonio Orozco el podem dur com a defensor de la cultura i llengua de Mallorca? Ha, ha, ha! I aquí ningú es queixa... i després anau dient que els imposen el català. Venga, mem! Just basta pensar un poquet, al·lotets...
    Idò a la convivència la duim molt bé? Saps per què? Idò perquè tenim una cosa que es diu RESPECTE, cosa que crec que no està al vocabulari comú de molts de vosaltres.
    Anònim said...
    Si tu tot sola fas tot el que dius ( ball ball de bot, intent tocar el flabiol i començ a fer un recull de gloses, cançons antigues i romanços,) pense el que podrien fer un regidor i dos assessors de cultura i una regidora de festes, que és el que tenim a l' Ajuntament, no ho veus necessari un canvi amb la manera de fer les coses.
    Anònim said...
    El Correllengua és una iniciativa a favor de la nostra llengua i cultura sorgida de la societat civil catalana. És una proposta per la defensa i promoció de la llengua catalana, transversal, oberta, participativa i popular, que té com a objectius fomentar l'ús social de la llengua en tots els àmbits. També és una eina per donar a conèixer la nostra llengua i cultura a les persones que, nouvingudes o no, encara no la coneixen, i una manera festiva i oberta de celebrar la catalanitat, al carrer, de manera desacomplexada i en positiu.

    No veig pen lloc que se defensi es Mallorquí
    Sebastiana Bover Rosselló said...
    I jo no he dit que estàs en contra del canvi! El que passa és que dubt que hi hagi polítics amb ganes de fer feina... L'única cosa que saben fer TOTS és omplir-se les butxaques i fer coses que jo mai no entendré.
    Anònim 2 (perquè ens entenguem), si ens hem de posar en aquest pla, jo parl curiablanquer, que no és el mateix que santanyiner, ni que calafiguerenc. No sé d'on has tret aquesta definició, però el Correllengua es fa a tots els territoris de parla de catalana i, vulguis o no vulguis, el mallorquí és un dialecte del català.
    Me diràs: "No! Noltros no xerram en s'article literari!" T'equivoques: Quan te demanen quina hora és, què dius? Són LA una, són LES dues... Diràs: "Noltros no feim acabar es verbs amb sa desinència "o", sinó que els feim acabar en grau zero!". T'equivoques, tenim algunes expressions, com per exemple: "Me CAGO en tot" (Me cago'n tot).
    Que no deim gat o gas? Totalment d'acord, però són paraules que conformen que a cada lloc es parli un dialecte o un altre. O... un moment. Consideres que a Menorca o a Eivissa no parlen la mateixa llengua que a Mallorca? Perquè també tenen paraules i pronúncies diferents... Aquí, o tots o cap.

    Mira, vaig participar al Correllengua de la UIB, vaig anar al Correllengua de Palma, al de Santanyí i a la festa de fi del recorregut a Petra. A Palma hi va haver ballada popular (a unes quantes barriades i a Plaça de Cort, on tocaven "Herbes dolces"). A Santanyí varen venir una colla de xeremiers i a Petra hi va haver tallers infantils, Cucorba i ballada popular amb Música Nostra. Ara me diràs: No es defensa la llengua i cultura pròpia, en el nostre cas, el mallorquí. Idò jo no ho veig així.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites