Qui paga tot això?.


































Més de 900 persones majors de 65 anys es reuniren en un dinar multitudinari organitzat per l’Ajuntament de Santanyí

El restaurant de sa Residència de Santanyí fou escenari d’un dinar multitudinari celebrat dissabte, 15 de maig, on es reuniren més de 900 persones majors de 65 anys procedents dels distints nuclis de població de tot el terme municipal de Santanyí.

Des de fa molt de temps, és ja una tradició, l’Ajuntament de Santanyí organitza una vegada a l’any un dinar multitudinari que aglutina a tota les persones que tenen més de 65 anys d’edat, acompanyats per la seva parella. També posa a disposició dels majors que viuen als distints nuclis de població del terme municipal, un autobús per traslladar a aquelles persones que no disposen de mitjans.

La festa va transcórrer en un bon ambient i alegria. El menú típic mallorquí: arròs brut i guiat de pilotes, fruita, gelat, bunyols, cafè, vi i cava, va agradar a tots els que assistiren a la convocatòria.

El dinar estava presidit pel batle de Santanyí, Miquel Vidal, i tots els regidors que componen la corporació municipal. També hi havia presidents i presidentes de les distintes associacions de la Tercera Edat i com a convidat hi va assistir el director de la Residència geriàtrica, Marc Vancells, ja que després del dinar, totes les persones que així ho desitjaren, varen visitar les dependències del centre assistencial, que des de fa pocs dies, ja es troba en funcionament.

Font: Ajuntament de Santanyi

34 Comments:

  1. Anònim said...
    Ho pagan ells amb les seves cuotes.
    Anònim said...
    Per anar a dinar no fa falta ser soci de cap associació de la tercera edat, hi ha gent que no deu pagar.
    Anònim said...
    1000 persones majors, 1000 vots...
    Miquel Amengual said...
    Això ho pagam tots els ciutadans del municipi amb els nostres imposts, ja que aquest dinar esta pagat íntegrament per l'Ajuntament de Santanyí, que vol fer una trobada i si em permeteu, un petit homenatje als nostres majors, als que han suat sang per donar-mos el present que ara tenim. S'ho mereixen!!!!

    M'agradaria que els administradors del blog es posicionassin si troban que aquest dinar pels nostres progenitors està bé o malament......
    Anònim said...
    1000 persones majors, 1000 vots
    Anònim said...
    N´hauran de fer un altre de fideus amb llampuga...........jejejeje (ah no que ja no governen)
    Anònim said...
    -A on anau??
    -A n'es dinar des Batle !!
    -O el paga ell?
    -No ho sé. Ell mos ha convidat!!
    -Idò no vos hauria de fer mal...
    Juanjo said...
    Pues... ya podrían haber avisado a todo el municipio, porque en mi pueblo no se ha sabido nada, bueno como todo, por poner otro ejemplo , los regalos que en reyes se dieron a los niños de santanyi,o la carpa para las uvas y las campanadas, y miles de cosas más de las que solo se benefician los vecinos de santanyi pueblo, y el resto del municipio espoliados. Se ve que el ayuntamiento sige sin entender que el municipio tiene otros pueblos aparte de santanyi, como alquería, o calonge, o la cala Figuera, o cala d’Or, por poner varios ejemplos......

    Bueno como dice un comentario anterior 1000 personas 1000 votos, pero no vayáis al comedor social, que no tienen dinero para atenderte.. lo de este ayuntamiento es de vergüenza y todo un ejemplo de cómo no se debe gestionar un municipio. ESPERO Que solo os queden 7 meses, que es lo que falta para las próximas elecciones.
    Anònim said...
    I les cadires reservades de bon matí davant de tot, pels seguidors incondicionals del batle. Ja ho val¡¡¡ Majors de primera i majors de segona categoria.
    Anònim said...
    Miquel Amengual, no tienes nada que decirle a Juanjo? O es que no entiendes el castellano?
    Sebastiana Bover Rosselló said...
    És curiós. Quan hi ha una verbena en la qual es gasten milers de doblers, ningú es queixa. Per dolent que sigui un grup, no hi ha mai aquest rebumbori.
    Ara bé, quan es parla de la gent de la Tercera Edat, tot són queixes. Tal vegada no són persones com els més joves? Tal vegada no es mereixen el mateix respecte que nosaltres? Jo crec que inclús més.
    Crec que l'Ajuntament de Santanyí es gasta els doblers amb coses encara més inútils que amb un dinar pels nostres majors, que, al cap i a la fi, han lluitat perquè nosaltres tenguem un futur millor que ells, una vida millor.
    Siguem sincers, un dinar a l'any no fa mal a ningú. I, si tant de mal fa, que es llevi una de les tantes verbenes que es fan (pels més joves) i s'inverteixin els diners a un dinar per ells. O és que ells no tenen els mateixos drets que nosaltres?
    És cert que això de què hi hagi d'haver categories és indignant. Al cap i a la fi, i amb això hi estic en total desacord, no deixa d'ésser quelcom amb una base absolutament política, cosa que no s'hauria de fer mai.
    Cadascú que pensi el que vulgui, ja està bé de què tots haguem de ser clònics els uns als altres! Fins aquí podíem arribar...
    Respecte al que ha dit Juanjo, estic totalment d'acord en què la gent de Santanyí sol tenir predilecció, cosa que també em sembla molt malament. Però bé, el cas de Cala d'Or... m'estim més no xerrar massa, perquè bé, només diré que els caladorers no es poden queixar en res, ho acabaran tenint tot, a la vista està, si segueix així.
    I l'anònim "llest" que ha posat a veure si aquest tal Miquel Amengual no entenia el castellà, i això que no tenc ni idea (i, sincerament, no tenc ni el menor interès) de qui és, li diré al tal anònim aquest que jo sí que entenc el castellà. Per sort, em consider una persona bilingüe (i, si voleu, inclús trilingüe), i ben orgullosa de saber idiomes (i els que em queden per aprendre!).
    Anònim said...
    Crec que l'Ajuntament de Santanyí es gasta els doblers amb coses encara més inútils, efectivament hi ha coses més inútils i altres de més necessaries, a S'alqueria mateix l'ajuntament paga 10.000 euros de lloguer per un local per la tercera edat que no s'hi fa res i resulta que té un altre local a la residencia que no li costa res, i els infants de s'alqueria Blanca han d' estar dins un aula prefabricada.

    L' ajuntament dona una subvenció a totes les associacions de la tercera edat, en canvi lleva les ajudes a les escolas d' estiu que hi han d' anar els infant que els seus pares han d'anar a fer feina i no tenen qui les guardi els nins.

    En Cultura també si tu ets del Municipi i publiques un llibre i fas la presentació, la regiduria de cultura no té doblers per comprar te cap llibre.

    En aquest moments patim una gran crisi econòmica hi els doblers públics han de ser bern administrats hi si s'han de surpimir segons quines ajudes, no fa res suprimir un dinar de 900 persones i ja es tornar a fer una vgada haver sortit de la crisi.
    Sebastiana Bover Rosselló said...
    Totalment d'acord, anònim. Però, saps què passa? Que per les festes es gastaran un caramull de doblers amb coses inútils, i aquí és quan tothom calla. Saps què hi va de bé quan els doblers van perquè tu disfrutis! Està clar, l'espècie humana és de cada vegada més egoista, i només pensa en el seu benestar (cada un del seu).
    Respecte el local de s'Alqueria Blanca, també tens raó, no te diré que no.
    Ara bé, crec que s'Alqueria és un dels pobles que menys hauries d'haver anomenat. Sincerament, crec que hi ha altres pobles que tenen coses encara més inútils que s'Alqueria.
    Per exemple, Cala d'Or. Sí. Allò que s'està convertint en la seu de tot allò que, en teoria, hauria de tenir Santanyí, que és allà on hi ha l'Ajuntament (tot i que no descart la possibilitat que ben aviat tot sigui dels caladorers). Jo me deman: Per què s'ha hagut de fer una Escola de Música a Cala d'Or, tenint-ne una a Santanyí que, per cert, fa molts d'anys demanen almenys un auditori més gros? Me'n record que una vegada vaig xerrar per IB3 Ràdio i ho vaig dir, perquè jo he anat a classes de música al col·legi públic Blai Bonet,a Ca Ses Monges i, posteriorment, a aquella casa que hi ha devora l'Escola de Música i crec que fins aquí podíem arribar.
    La seu dels Municipals també ha passat a Cala d'Or.
    No ho sé cert, però no me vendria de nou que la Banda de Música de Cala d'Or cobràs de l'Ajuntament.
    I jo me deman: Per què hi ha d'haver tanta rivalitat entre els diferents pobles que conformen el Municipi de Santanyí? A jo tot això me repugna. Si tant desitjau(m) un canvi, per què no deixar-nos estar d'enveges? Tots els pobles paguen els mateixos impostos; així doncs, des del meu punt de vista, hi hauria d'haver un repartiment equitatiu per tothom, i aquí també em referesc al tema dels nostres padrins, que també paguen i es mereixen quelcom, ja que per les festes només reben una simple missa, i ben contents que estan! (Aquells que es monten un bon tiberi després de la missa... d'aquests m'estim més no xerrar-ne).
    P.D. Si estam en crisi, per què enguany no es fan unes festes com les d'un temps? Una revetla, una missa i un poc de refresc (no un dinar, que és lo que s'usa fer ara). Ningú ho voldrà això, no! No passeu pena, que les verbenes són intocables. Ah, idò! Veis? Som uns egoistes. Si estam en crisi per una cosa, hi estam per tot, no només per allò que no ens convé o que no ens beneficia.
    Anònim said...
    Hablando de Alqueria Blanca la nueva pista multiesportiva que estan haciendo te parece muy inútil o te parece muy provechosa, no hay otras cosa más necesarias, como por ejemplo una guarderia que no sea una aula prefabricada.
    Sebastiana Bover Rosselló said...
    Evidentment, estic totalment en contra d'aquest doiarro que s'ha volgut fer. És ben cert.
    Però aquests doblers no vénen de l'Ajuntament, sinó del Govern Estatal. Per què s'ha volgut fer? Ni idea. Com sempre, els ciutadans no tenim dret ni vot. La nostra opinió no conta per res MAI; només som considerats màquines de votar i després submissió total a qui ha guanyat. Això és així. I crec que passarà igual tan si hi ha el PP, el PSOE, l'UM o el Partit de Ses Estufes Verdes. És la mentalitat humana materialista i egocèntrica que hauria de canviar.
    Tal com fa poc em va dir una persona: "Qui governa, no sap governar, però s'oposició tampoc sap fer oposició. Tothom se baralla per tenir es cul calent a una cadira de s'Ajuntament, passant quatre anys (una legislatura) fora fer res més que mirar per sa finestra de s'Ajuntament". Això estira molt, però molt. En canvi, a jo aquesta insensatesa me repugna.
    Anònim said...
    Malgrat aquest doblers no venguin de l'ajuntament, és aquesta administració que els administra, els podia haver destinats a alguna altre cosa més profitosa.

    A S'alqueria precisament ha estat l' unic poble del municipi que ha canviat de batle, per millorar s'alqueria, per els ciutadans de s'alqueria fer se escoltar davant l'ajuntament o vols dir que el batle nou, que és batle sense haver se presentat a unes eleccions, i ningú de s' alqueria l' ha votat, no escolta a la gent de s'alqueria, escoltava més la gent na Catalina.
    Anònim said...
    Amb altres coses he estat crític amb tú Sebastiana, amb aquest cas pens que tens molte de raor amb lo que dius.
    Un anonim sense lligadures
    Anònim said...
    Y quina és la teva idea per fer camviar tot això que critiques, Sebastiana, perquè com diuen criticar és molt bo de fer, però i posar fil a l'agulla i aconseguir canviar aquesta mentalitat humana materialista i egocèntrica, com tu dius, com s'ha de fer.
    Sebastiana Bover Rosselló said...
    I és el que jo dic, les pistes multiesportives són un doiarro, però, si es va prendre aquesta decisió, acceptada a un ple de l'Ajuntament (me supòs), seria perquè hi havia demanda d'algú. No ho sé.
    I bé, amb el canvi de batle m'estim més no parlar-ne. Crec que les coses no s'han fet així com toca, malgrat el nou batle porti la meva sang. Baix el meu punt de vista, tot ha estat un muntatge, i no en té la culpa ni na Catalina ni en Bernat, sinó els "quefes superiors". Crec que han tengut molta capacitat de perssuació, tan per una banda com per l'altra.
    Que el nou batle no escolta els ciutadans? Mmmm... Això s'hauria d'analitzar.
    Això sí, crec que no es pot pre-jutjar una persona. És cert que no s'ha demanat opinió. Hi ha molta de gent que diu que va votar na Catalina. D'acord. Crec que s'ha de votar una ideologia, uns ideals, un programa polític que et convenci. Si això et convenç, què més dóna si és en Pere Peixet o na Maria per sa Cuina? El que cal és que portin a terme les promeses que fan (cosa que mai sol passar).
    Sincerament, i ho dic ben clar perquè no tenc res a amagar, no vaig estar gens, però gens, contenta de què en Bernat es fiqués dins tot aquest "barullo". Això és un món de corbs que picotegen i fan la vida impossible; és un món on tothom jutja a priori; és un món en el qual no hi ha respecte, tolerància; és un món en què no es sap escoltar opinions contràries.
    Això és el que s'hauria de canviar, baix el meu punt de vista (i amb això contest a l'altre anònim). Com s'ha de fer? No ho sé, perquè la gent mínimament decent no es fica dins coses d'aquestes, així que, ho veig cruu! Hahaha.
    Ah, i una cosa que se m'havia oblidat. No crec que es canviàs de batle a s'Alqueria perquè els ciutadans es fessin escoltar, sinó més bé per fer-nos callar. És a dir, na Catalina va lluitar (i encara lluita) per s'Alqueria. Això és així. I clar, no convenia tenir una persona que demanàs, demanàs i demanàs.
    Així que, aquí ja crec que el tema passa a mans dels "superiors" i les seves accions polítiques xungues.
    Això sí, crec que tant na Catalina es mereix un fort aplaudiment, juntament amb tota la gent que ho ha donat TOT per s'Alqueria i que, es veu, molesta tant per l'Ajuntament. No sé per què serà... ehem, ehem.
    Anònim said...
    si es va prendre aquesta decisió, acceptada a un ple de l'Ajuntament (me supòs), No, no va ser aceptada a un ple, tans sols no es va dur a Ple.

    Si es va canviar de batle per fer callar la gent, vols dir que en Bernat no defensa l'interés dels curiablanquers.
    Sebastiana Bover Rosselló said...
    Idò jo ho tenia entès així, i per això no es va poder tornar enrere quan el Govern Estatal va dir que sí. Però bé, amb això, sempre ens fan creure el què volen.
    I no, ni dic que en Bernat no defensi l'interès dels curiablanquers. Dic que na Catalina, que té molta més experiència, ja feia nosa a l'Ajuntament.
    A jo, això de "Nuevas Generaciones" (ho he vist poques vegades escrit en català, així que molt noves crec que no ho són, car segueixen amb la mateixa mentalitat envers la llengua) no m'acaba de convèncer. Volen posar gent jove i, en aquest cas, han posat en Bernat, que és una persona que crec que no està capacitada per ser polític. No per res, simplement perquè ell és jove i sense experiència, i això és cert, les coses com són.
    No he dit ni he inssinuat res de què en Bernat no defensi l'interès curiablanquer. Tal vegada això sigui el que molts pensen (o pensau), però bé, va molt bé jutjar a priori a una persona que gairebé no coneixes.
    Donau-li una oportunitat almenys. Sabeu què? Per sort, en Bernat no s'ha hagut de recolzar a una Comissió de Festes, que existia per conveniència, baix el meu parer, i que tant de mal va fer als Quintos (i jo en vaig sortir perjudicada, així que sabré bé què sí o què no). Així que, crec que en Bernat ha sabut reviure els Quintos i sé que ells estan molt contents de poder participar i organitzar les festes (cosa que jo no vaig poder fer).
    Crec que, fins ara, en Bernat no ha comès cap pecat i, si l'ha comès, ja em podeu dir quin és. Pens que s'ha implicat molt i ho intenta fer el millor que sap. Fa un favor a s'Alqueria (potser ara estaria fora batle) i intenta lluitar per ella. El que sí que sap fer és política neta, cosa que a molts no els hi agrada. No vols conflictes, es vol dur bé amb qualsevol membre de qualsevol partit i, el que a mi més m'agrada, no es vol fer notar massa ni es pensa ser millor que els altres.
    I, des d'aquí, li envii una besada molt forta, perquè, malgrat per ventura no tinguem la mateixa ideologia, és una magnífica persona amb un cor enorme. I això, quan na Catalina era encara batlessa, m'ho va dir un dia a mi, i sempre me'n recordaré.
    Anònim said...
    Als primers comentaris has dit que no veus bé les festes i revetles i ara resulta que l'unic que ha fet bé fis ara el nou batle ha estat organitzar les festes amb els Quintos?.
    Anònim said...
    el dinar dels pensionistes
    aquell que tots pagam
    valdria mes no vos fes mal
    i l'en demà no fagessiu ses visites

    visites a nel doctorat
    que tant vos a controlat
    de sa sang a nes colorat
    perquè feis aquest pecat

    un bon pecat ben mirat
    que tots el podríem aprofitar
    si el senyor Miquel no fes mirar
    sa data de natalitat

    cades-cu defensa lo seu
    aixo ve de enrere
    però de aquesta manera
    no farem s'en-endret es conreu

    tots miram a favor
    de allà on mos convé
    si ve be, mon ne fotem
    des qui poc sempre te

    es polítics son traïdors
    aixo o duen a sa sang
    no es fiquen dins aquest embos
    aquells que no son coios

    si un es fica a polític
    i el be vulgui fer
    casi no tendra per fer
    perquè aviat serà tot critic

    Defenses lo que es teu
    a la vegada que o discrimines
    ves alerta amb qui te fiques
    per l'amor de deu

    El bon Jesus ens dona
    el s'eny per pensar
    vage quin despertar
    si mos ves ara governar

    ses gloses son escrites
    a n'aquest blog ple de surtides
    qualcuna l'aure ferida
    a nes que menos so creuria


    i ja per acabar
    jo li recomanaria
    a na Sebastiana li diria
    que no les fes circular
    a ses glosses que he escrites
    perquè tanmateix no son servides
    i tampoc seran sentides
    de sa boca d'aquells que ens intenten governar.
    Sebastiana Bover Rosselló said...
    Anònim, preparar i participar a les festes no significa només verbenes. A veure quan aprenem a no associar festes = verbenes ;)
    Anònim said...
    Unes festes, si es miren de defora, tot son verbenes pels joves, tiberis pels majors, curses de sacs pels mes menuts i un sopar a lo mes gran, però segurament qui hagi de organitzar unes festes de dedins es mes complicat, trob jo.
    Ara tu o voras de aprop tenguent el teu germa a la batlia de s'Alqueria Blanca! I segurament o voras amb els teus ulls, que festes no es = a verbenes.
    Julià Vila said...
    Hauríem de dur els nostres majors en paumes d'or, sense cap dubte. Ho han passat molt puta per donar-nos el que ara tenim. Alguns fins i tot han patit la repressió feixista durant tot el temps que el caudillo ve exercir la dictadura militar espanyola. S'Ajuntament (amb tot el que implica la paraula Ajuntament: LA CASA DEL POBLE) els hauria de convidar i subvencionar moltissims més d'actes i activitats. El que no és de rebut, és que els qui governen ho converteixin en un acte electoralista, m'entens Sebastiana? O negues que els convidats parlin des "Dinar des Batle"?
    El poble som tots, no només els qui votau el PP !!!
    Eleccions Municipals 2007.
    Partit Popular 2892 vots.
    Resta (Gent que no va votar el PP)2340 vots.
    No hem de mesclar ous amb caragols. El títol d'aquesta entrada demana "Qui paga tot això?" No demana si s'ha de convidar als nostres majors a gaudir d'un dinar de germanor.
    Sebastiana Bover Rosselló said...
    Efectivament, Julià.
    Estic totalment d'acord amb tu.
    Miquel Amengual said...
    Està ben clar el títol d'aquesta entrada. La pregunta de "Qui paga tot això?" està feta desde el desacord dels administradors del blog amb el dinar que es va fer el passat dissabte dia 15 de Maig i amb la finalitat de cercar el suport dels lectors del blog, que amb els seus comentaris carregassin contra l'Ajuntament, cosa que una vegada més, que ja en son moltes, no han aconseguit.
    Julià Vila said...
    Una vegada més t'equivoques, Miquel. No estan desacord amb el dinar. Es tracta de deixar ben clar que el PP no hi té absolutament res a veure amb aquest dinar. La crítica va dirigida als qui en volen treure rèdit electoral, entre d'ells molts d'afiliats i gregaris d'aquest partit, sense cap càrrec. No sembla tan mal d'entendre.
    Miquel Amengual said...
    No es gens mal d'entendre i com ja he dit, la cosa està molt clara, tant si tu la vols veure com si no, "Qui paga tot això?", No hi ha dubte del que vol dir.
    jesus martinez vallejo said...
    Jesus Martinez Vallejo
    Yo si tengo que opinar sinceramente aderca de estos mil votos que consigue el ayuntamiento de Santanyi, pagando a la gente mayor las 2 ó 3 comidas que organiza cada año.
    Esto és CAZIQUISMO INTELIGENTE.
    pero és un estilo que no és de ahora, esto Miguel Vidal, lo há copiado, y les vá pero que muy bien!!!
    porque esta es la forma como tienen la mayoria desde hace yá muchisimos años.
    Pero la gente mayor no tiene la culpa, ellos ya no están para muchos trotes y eso el ayuntamiento lo sabe.
    Tampoco tiene la culpa el ayuntamiento, pues esto solamente és marketing.
    LOS QUE TENEMOS LA CULPA SOMOS LOS QUE LO SABEMOS Y LO CONSENTIMOS, AL NO HACER NADA DE NADA, PUES POR ESA MISMA RAZON, ESTO LLEVA ASÍ MUCHISIMO TIEMPO.
    OTRA VEZ, Y VALGA LA REVUNDANCIA.
    SOMOS OVEJITAS CONSENTIDAS!!!!!!!!
    Jesus Martinez Vallejo said...
    Jesus Martinez Vallejo
    Pero alguien há hablado de Dios y otro há hablado del siglo XXI.
    MENOS MAL QUE ESTO ESTÁ CAMBIANDO Y LAS PERSONAS YÁ HABLAMOS LO QUE PENSAMOS, AUNQUE SEA EN SÚ BLOG, QUE TAMBIEN ESTÁ CONTROLADO!!!!!!
    Jesus Martinez Vallejo said...
    Jesus Martinez Vallejo
    Efectivamente, la gente mayor deberia recibir comidas y muchas cosas mas, porque se lo hán ganado!
    No solamente ellos, los niños y los jovenes y los papas de los niños.
    Si mal no recuerdo, este municipio, era riquisimo, no hace mucho tiempo.
    ¿donde se há invertido tanta riqueza?
    PORQUE AHORA ESTAMOS EN MUCHOS NUMEROS ROJOS!!!!
    Jesus Martinez Vallejo said...
    Deberia de haber una respuesta masiva de cara a las proximas elecciones, y sacarlos del poder, para así investigar las "CUENTAS"del ayuntamiento de todos estos años.
    Porque mientras continuen estarán bien tapadas y camufladas!!!
    por lo que leo, yá lo tiene claro mucha gente.
    dejemonos de tanta demagogia y pongamonos yá a trabajar para el cambio, que bien le hace falta a este municipio.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites