Avui hi ha hagut un altre emissió del programa de Participació Ciutadana de RadioSantanyí, han contestat a una consulta molt rapidament en el cinc minuts inicials del programa, que és l'unic temps que hi ha per contestar a les consultas o exposar el suggeriments del ciutadans que participen al programa.

Els que fan el programa han dit que no poden llegir literalment les consultes o suggeriments dels ciutadans perquè si són molt extenses ocupen tot els temps del programa, no es pot entendre que si és un programa de particiapció ciutadana on el ciutadà pot expresar les seves consultes i suggeriments, que no sigui posible llegir les consultes o suggeriments per falta de temps, bé si es pot entendre cinc minuts.

El blog del Municipi de Santanyí si que disposa d'espai per aquestes consultes i suggeriment, per això publicarem literalment la consulta i els suggeriment que ja fa dos programes deixen d' exposar.

L'escrit que es va enviar a RadioSantanyí i també al Bolg del Municipi de Santanyí és el següent:

Dia 28 d’abril de 2010 vaig enviar un escrit a Radio Santanyí fent una cosulta i un suggeriment al programa de Participació Ciudadana de Santanyí, el qual té un objectiu que és recollir totes les consultes, queixes o suggeriments de la gent del municipi de Santanyí..

Aquest programa desde el seu inici ha estat criticat per la seva falta de pluralitat i per la manca de paticipació, de fet les consultes que s’han fetes són molt poques.

L’escrit que vaig enviar era els següent:

A la darrera sessió plenària el Partit Popular va presentar una moció per demanar a la Conselleria d'Agricultura atorgui per a enguany una subvenció de 200.000 euros, amb l'objectiu de contribuir a les despeses de manteniment dels camins rurals.

Pens que està molt bé aquesta iniciativa de demanar ajuda econòmica a la Conselleria d'Agricultura, però no hem d'oblidar que el punt H de l'article 29 de la llei de Regim Local, preveu que la conservació i manteniment de les vies públiques municipals, tant urbanes com rurals, són competència de l'Ajuntament.

Tampoc no s'ha d'oblidar que no tots els pagesos estàn conformes amb la pavimentació dels camins rurals que condueixen a les seves finques i segurament, si que volen o pensen , que les ajudes de la Conselleria d'Agricultura han de ser per ajudar a la pagesia abans de pavimentar els camins, primer s’ha de pensar amb els interessos del sector.

Si feim una volta pel municipi ens trobam amb camins rurals importants, pel seu transit, que condueixen a llocs emblemàtics amb un gran atractiu pels turistes, i estan en molt mal estat, ara és el cas del camí al Parc Natural de Mondragó, també trobem altres que a la fi són un cul de sac, perquè no condueixen a cap lloc, i estan mal senyalitzats, però malgrat això no deixen de estar molt ben pavimentats

Una vegada feta aquesta exposició la meva consulta és saber quin és el criteri o la prioritat que dur a terme l’ Ajuntament de Santanyí per seleccionar els camins que han de ser pavimentats o no i quins són els que més manteniment necessiten.

I ara feta aquesta consulta voldria fer un suggeriment referent en aquest tema, si el manteniment dels camins rurals és competència municipal i el municipi de Santanyí és un municipi turístic amb molta de costa i llocs emblemàtics, pens que a més de demanar l'ajuda a la Conselleria d'Agricultura, seria bo enfocar el tema de la conservació i manteniment dels camins rurals, cap a les rutes cicloturístiques així com han fet altres municipis veïnats nostres i que entre ajudes del Plan E i ajudes de la Conselleria de Turisme han aconseguit tenir els seus camins rurals ben pavimentats i ben senyalitzats, a més de donar una imatge de qual.litat al municipi davant el turista que ens visita, ( Ruta del Molins a Campos, Ruta cicloturística de Cas Perets a Ses Salines).

D’aquesta forma no sols hi hauria els camins rurals ben conservats en benefici de tots sinó que també aquesta acció ajudaria a fomentar el turisme del Municipi de Santanyí. No oblidem que per ser un municipi turístic, el municipi de Santanyí no té cap ruta cicloturística

Per sorpresa quan vaig escoltar el programa vaig poder comprovar que l’escrit que jo havia enviat , no es va llegir, ni tampoc es var dir el meu nom com autor de la consulta i del suggeriment, però si varen canviar tot el contingut de l’escrit.

Jo només vaig fer una consulta per saber quin tipus de criteri segueix l’ajuntament per prioritzar quins camins rurals han de ser pavimentats.

L’altre comentari meu, com queda ben vist a l’escrit, és un suggeriment per poder tenir rutes cicloturístiques al municipi de Santanyí i també els camins rurals amb bones condicions, en cap cas la meva consulta demana si hi ha rutes cicloturístiques al Municipi.

Senyor Cristòfol Vidal en tot el Municipi de Santanyí no tenim cap ruta cicloturística en condicions i senyalitzada com a tal, i molt menys com les que jo he posat com exemple, el que vostè ha citat són rutes per dins un parc natural, per fer caminant o vol dir vosté que s’han de pavimentar els camins del parc natural de Mondragó perquè els ciclistes circulin.

Per el pròxim programa voldria fer un altre consulta i és la següent:

¿ Perquè quan un ciutadà del Municipi de Santanyí fa una consulta per escrit al programa de Participació Ciutadana de Radio Santanyí, aquesta consulta o suggeriment no es exposada literalment com l´ ha escrita l’autor, ni tant sols s’ anomena el nom de l’autor de la consulta ? .

No té sentit dir el programa no recollirà aquelles consultes anònimes, si després tampoc es fa públic el nom de l’autor d’aquestes.


La pluralitat ja sabem que aquets programa de radio, per molt que els que el fan volen donar a entendre que la té, no la té, però el més greu és que sembli que hi ha censura amb els escrits de consulta o suggeriments dels autors, per aquest motiu voldria que en el pròxim programa la interpretació d’aquest escrit sigui més literal.


Font: Tomeu Bonet

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites