Abstenció i bipartidisme.

A Santanyí ha guanyat el PP. Participació: 41,65 % o sigui han votat 3.070 persones fa cinc anys van ser 3.197 votants

PSOE 1038 vots 34,00%
PP 1.491 vots 48,84%
Coalició(UM)180 vots 5,90%
Europa...(ERC-Entesa)84 vots 2,75%
UPyD 48 vots 1,57%

El Partit Popular ha perdut 162 vots, el PSOE ha perdut 25 vots, Unió Mallorquina ha guanyat 61 vots y UPyD ha fet 48 vots, en referencia a l’any 2004.

Respecte al bipartidime (82,84% dels vots entre el PP i el PSOE a Santanyí) dona la impressió, que fins ara, els veïns del municipi de Santanyí actualment no els importava ni els programes, ni els projectes i que tot es fonamenta en unes campanyes de la por i de desacreditar al contrari.

La mercadotècnia dels partits cada vegada és dirigeix més a les emocions i menys a la raó. Es cerca un vot immediat i volàtil al servei del parany del "que no governin els altres".

Però, a pesar d’aquest fet, veim que hi ha dos partits que creixen en vots mentres aquests altres partits perden vots, un resultat digne però no es pot deixar la política en mans de dos germans bessons, s'ha de començar a fer feina per vertebrar un canvi.
Hem de recuperar una identitat pròpia i diferent del municipi de Santanyí, no ens han de coneixer com un dels municipis que més deute té per ciutadà.

Ara, ens toca sumar i cooperar amb tots aquells que no es resignen al PPSOE, cal elegir l'esperança i no la por.

Cal lluitar per nous objectius alternatius al model imperant per petits que siguin, cal gaudir de cada victòria per insignificant que sembli.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites