El 20 N, ¡ VOTA !


En aquest blog ja varem fer una entrada comentant i fent un anàlisi dels resultats de les passades eleccions municipals. No es podia entendre després de les eleccions i començant una legislatura nova com el ciutadà seguia queixant se de la mala gestió del Partit Popular al Municipi de Santanyí, i aquí era on sortia la qüestió , de perquè seguir queixant se, si a la fi el ciutadà ha tornat a votar al Partit Popular.

 Però els  resultats eran els següents:

El PP un altre vegada  tenia majoria sobrada com sempre, 10 regidors, malgrat haver obtengut 229 vots manco que les eleccions del 2007.

Però  analitzant detalladament els resultats obtinguts veiem que realment hi havia una gran quantitat de votants quasi el mateixos que havien  votat el PP que no l’havien votat , que hanvienvotat altres partits i això sense contar amb l'abstenció.

De tota la gent que va anar a votar el passat dia 22 de maig, un 52'62% va votar el PP, però un 45% no el varen votar, varen votar altres partits. Tot això traduït amb vots vol dir que 2663 persones varen votar el PP i 2296 varen votar altres partits, això ens dona una diferencia de només 367 vots a favor del PP, i si en aquest resultats els hi aplicam la lley d'Homdt, el Partit Popular només té majoria absoluta i no tant sobrada per 46 vots.

El proper dia 20 hi ha eleccions generals, hi ha gent que sembla que encara no ho sap que hi son i d’altres que no sabem a qui han de votar, la real.litat és que  sembla que no hi ha molt per triar, o PP o PSOE, dos partits majoritaris que l’únic que fan és criticar se un a l’altre però cap dels dos sabem donar una sol.lució a l’actual situació de crisi que estam visquent, la situació és absurda.

Desde el blog volem fer un crit a la ciutadania i convidar als ciutadans del Municipi de Santanyí que dia 20 vaigin a votar que hi ha molts altres partits que es presenten a les elecions i que abans de no anar a votar,  perque pensen que  ni PP ni PSOE són la sol.lució a la cirisi, vaigin a votar per evitar una majoria absoluta, absurda com la del Municipi de Santanyí i de la Comunitat Autónoma, deguda a l’abstenció de la gent, perqué la majoria absoluta no és bona i els santanyiners ho sabem.

Si tots votam podem evitar les majorias absolutes. Hi ha molts de partits polítics i l’abstenció, vot en blanc o nul només ajudar als gran partits a tenir més escons amb els mateixos vots.

A les darreres eleccions autonòmiques 2 de cada 10 persones varen votar el PP mentres que de 4 que votaren 10 es varen abstendre i això va fer que guanyasin amb majoria absoluta.

DIA 20N, ¡ VOTA!

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites