El passat divendres dia 27 de setembre, tots els grups de la oposició amb representació municipal: PSOE, Convergència i Esquerra, i el PSM, vàrem sol·licitar la convocatòria d’un ple extraordinari i urgent per donar suport a la comunitat educativa, rebutjar el TIL i exigir el consens necessari perquè els nostres fills i filles puguin tenir una educació de qualitat, incloent per suposat l’idioma anglès.

A partir d’aquesta data, l’equip de govern del partit popular disposava legalment de 15 dies naturals per la seva convocatòria, però els diferents grups i també les associacions de pares i mares esperàvem una ràpida convocatòria. Finalment ens han convocat pel proper dia 14 d’octubre a les 12 hores, es a dir, quasi al termini legal en que es podia convocar.

Considerem que aquest fet menysprea de manera notable als grups de la oposició, i vist la nombrosa manifestació del passat diumenge dia 29 en defensa de la educació pública, la més grossa mai produïda a les nostres illes, una autèntica humiliació i presa de pel cap a la majoria de població que creu en la educació pública, que estima els seus orígens i la seva llengua, que no creu en les imposicions i que en definitiva reclama consens i una altre manera de fer política.

Es possible que l’equip de govern del partit popular de Santanyí estigui esperant que el proper dia 14 d’octubre la vaga d’educació ja estigui neutralitzada i que una desitjada normalitat a les aules els hi permeti passar de puntetes per aquest ple extraordinari.

Però la realitat del Govern del partit popular és la que és i les seves accions fins ara no han estat més que un atac frontal a la nostra cultura, la nostra llengua i la nostra identitat: eliminació del requisit del català per accedir a un lloc de feina a l’administració pública de les Illes, sortida de l’institut Ramon Llull, tancament de les emissores de radio en català i no traducció de les pel·lícules a IB3, imposició del TIL amb el pretexta de la necessitat d’aprendre l’anglès. Aquest darrer punt a més s’ha fet de mala manera, amb desconeixement total del que significa ensenyar i l’ensenyament, disminuint el nombre de professors i sense disposar dels més mínims recursos exigibles per impartir aquesta llengua com ha reconegut tota la comunitat educativa, la Universitat de les Illes Balears i fins i tot la BBC anglesa.

Seria molt desitjable que l’equip de Govern entengués bé tot el que representa aquesta política d’atac a la nostra cultura, aquesta política d’amenaces i de tornar enrere a èpoques que creiem superades. De com s’ha romput el consens que hi havia en aquesta Comunitat des de fa més de 30 anys, en els quals mai hi va haver cap problema d’enteniment per raó de l’idioma. Seria desitjable que entengués com s’està dividint i crispant la societat amb arguments manipulats o directament falsos, com per exemple atribuir el fracàs escolar al bilingüisme.

Seria molt desitjable que es manifestés clarament en favor de la seva llengua i cultura però vist el retard en la celebració del ple, molt ens temem que no es aquest el camí que han escollit.


Partit Socialista de Santanyí

7 Comments:

  1. Anònim said...
    La llàstima, tot plegat, és que no només menysprea als grups de l'oposició. El més greu de tot, és el menyspreu a les Amipas, que no són res més, que la representació de "TOTS" els pares dels alumnes del municipi.
    Jo demanaria un gest de responsabilitat envers els veïns del municipi per part del senyor Batle, i que dintre de les seves possibilitats, faci tot el possible per aturar aquesta bogeria. Pel bé de les nines i nins del terme.
    Joan Bonet
    Anònim said...
    Un pleno extraordinario, ¿ para que ? no va a servir para nada con la sobrada mayoría absoluta del PP en Santanyí.

    Solo sirve para que la penosa oposición haga un poco de publicidad, con todo lo que hay que hacer en el Municipio.
    Anònim said...
    SANTANYI LA CIUDAD SIN LEY
    BUENOS DIAS, se que esta mi noticia no tiene nada que ver con esta informacion, pero lo publico aqui para que se enteren de lo que hace nuestra policia local, sabado 5 de octubre ,yo pasando por una calle del pueblo ,veo un policia local, denunciando a vehiculos de alemanes, pero ente vehiculo y vehiculo havia un vehiculo del padre de un funcionario del ayuntamiento ,sigue denunciando y cuando llega a ese vehiculo pasa de largo, llega la grua y empieza a retirar vehiculos, quedando la calle vacia menos ese vehiculo ,yo alucinando ,a los 2 min, llega un vehiculo que queria aparcar, baja la ventanilla y saluda al policia, y le pregunta si lo puede estacionar el le dice si , el del coche estaciona y cuando se va ,le dice por su nonbre al policia, estare una media hora ,pero no me denuncies, , y el policia le contesta ,tranquilo, te conozco, y digo yo ,este es el cuerpo de policia que tiene santanyi, ,
    Anònim said...
    Tot es per culpa del català, si s'hagues fet 50% en catalè i 50% amb anglès tots els mestres haguessin callat com a putes!!!! Au venga, me voleu dir que s'ha fet una vaga que ha aturat durant 3 setmanes tots els centres educatius públics per 4 hores setmanals d'angès??? Aquí hi ha alguna cosa que mos fuig i no sabem el que ès. O si? Idò venga a partir d'ara tots els santanyiner direm gos en lloc de cà, got en lloc de tassó, si us plau en lloc de per favor ...... etc ...... etc...
    Anònim said...
    A les assemblees de l'AMIPA del Blai Bonet sempre hi han participat la mateixa gent, i tots son votants d'esquerres.

    A Santanyí volen el TIL.
    Anònim said...
    Tots sabem que es demanar una convocatòria d’un Ple Extraordinari de s’Ajuntament per tractar es TIL , no es mes que fer un acte de propaganda d’aquest tema i obligar a s’equip de govern que es manifesti sobre un tema que no es de competència municipal. Es vera que s’ajuntament pot manifestar sa seva opinió i en pot parlar en un exercici de llibertat d’expressió i debat però repetesc no es competència municipal això, per tant jo demanaria que aquest tema es tractes a nes lloc idoni que es el Parlament i si nen de parlar aquí a Santanyí pues aprofitem un ple ordinari, però un extraordinari?, es que si no, saps que hem podem fer de plens extraordinaris, en trobarem molts de temes a tractar!!!

    Després m’agradaria dir un altre cosa, dir que s’equip de govern (s’Ajuntament) no dona suport a sa cultura i sa seva llengua es xerrar un pot massa, quan precisament Santanyí es conegut internacionalment per esser un referent cultural, per tant es molt bo de fer omplir-se sa boca de paraules però els fets no demostren això.

    Anònim said...
    Abans de dir aquets dois convendria que anesis a ses reunions.
    Per que me fa safecte que tu els has vistes desde es bar amb una copa d'herbes en sa ma.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites