Els pins de Cala Figuera


Sembla que ja hi ha reaccions del altres partits en refenrència a la polèmica sorgida entorn a les Normes Subsidiaries entorn a la planificació urbanística de Cala Figuera.

Ara la Lliga de Santanyí proposa convocar a una reunió informativa a tots els partits polítics de Santanyí per exposar la situació.

Així surt publicat al blog de la LLiga de Santanyí.

Aquests dies passats el Diario de Mallorca i Esquerra Santanyí han posat de manifest la preocupació que existeix a voltant de la zona de pinar que envolta la zona del moll de Cala Figuera. La preocupació pareix que es centra en les anomenades zones ATH previstes a les normes de desenvolupament urbanístic, zones a les quals pot créixer el poble un cop exhaurits el metres quadrats disponibles de sol urbà existent. A fi de tenir una visió de conjunt del problema i de les diverses opinions que existeixen ens hem posat amb contacte amb el batlle pedani de Cala Figuera i durant els dies següents ens posarem en contacte amb la resta de grups per tal de poder canviar impressions al respecte. Així mateix, hem fet arribar el problema als nostres experts per tal de que ens facin una valoració.

En tot cas, per que volem ser clars, la nostra opinió és la següent:

  1. El moll de Cala Figuera i el seu entorn són el principal recurs turístic de la zona, en conseqüència és un motor econòmic important per aquest nucli de població.
  2. El moll de Cala Figuera és la “imatge de marca” d’aquest poble, un punt conegut arreu del món (probablement immortalitzat a milions de postals des de fa anys) i que moltes guies turístiques marquen com a visita imprescindible.
  3. Com a recurs turístic el moll de Cala Figuera ha de ser explotat en benefici dels habitants del nucli de població aprofitant les sinèrgies positives que genera, especialment pel que fa al sector turístic.
  4. En conseqüència, les actuacions urbanístiques a dur a terme han de ser una combinació de protecció i explotació dels recursos existents.
  5. L’urbanisme és una decisió estratègica que afecta al futur dels pobles i marca la forma en que el sol podrà ser explotat. Per tant, és una decisió a llarg termini de la qual haurien d’estar exclosos els punts de vista a curt termini centrats en els beneficis immediats i particulars. Una política urbanística inadequada pot desfigurar un poble per sempre o el pot llançar endavant.

El debat, la participació i el consens en un marc obert de tots els interessats és imprescindible en les decisions estratègiques. Probablement la veu principal d’aquest debat sigui la dels propis habitants de Cala Figuera. Els encoratgem a participar mitjançant l’aportació d’al·legacions a l’ordenament urbanístic. Nosaltres, La Lliga, per la nostra part, intentarem durant aquesta setmana vinent concertar una exposició informativa de la situació, de la mateixa manera que ho vàrem fer amb la problemàtica de les plaques solars d'Alqueria Blanca. No cal dir que la participació de tots els altres grups polítics i representants de l'Ajuntament serà benvinguda i contribuirà a enriquir el debat.

Continuarem informant sobre els avanços que facem en aquest tema.

Font: Liga Santanyí

10 Comments:

  1. Anònim said...
    Sortia ahir una notícia al diari de mallorcareferent a les dietes del sr Galmés a l'ajuntament, quan la penjareu??
    Anònim said...
    El termini per presentar al·legacions ha acabat. Per molta informació que volgueu donar, no se'n podran presentar més.
    Sort que hi hagut veïns, el GOB i Esquerra que sí que han fet la feina quan tocava.
    Anònim said...
    Home si les al.legacions s'han presentades i és així com diuen els d'esquerra, el que s'ha de fer és informar a la gent i en tot cas fer presió perque aquestes al.legacions tenguin profit.

    Perque segon diuen uns o segons diuen uns altres no esta tant clar.
    Anònim said...
    Les al·legacions estan resoltes?
    Anònim said...
    I això que vol dir?
    Anònim said...
    L'ajuntament ha de respondre les al.legacions, això vol dir que les queixes de particulars i agrupacions han de tenir una resposta per escrit.
    Anònim said...
    També vaig llegir sa notici den Llorencet ahir a nes diari.
    Perque cobrara mes ara??
    Anònim said...
    Penjau el link de la noticia i ho veurem tots.
    Anònim said...
    I clar que cobrarà més ara en Llorenç:

    50.000 de diputat més les dietes de Santanyí ( Comissió informativa 300, sessió de ple 300, junta de govern 550, juntes de SEMDESA) uns altres 50.000 son 100.000 i abans només eren 53.000.

    Ja ho diuen SI VOLS VIURE BE; VOTA EL PP....
    Anònim said...
    El facebook d'Esquerra Santanyí ja n'avisava, és un escandol! Haver de cobrar com el batle per una juta de govern "perque si" no s'entén de cap manera.
    A voure mem si els atres partits s'hi posen un poc i com a mínim no ho deixen passar per alt!

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites