Avui a diferents mitjans de comunicació hem pogut veure i llegir que el PP de Santanyí rectifica i protegirà “SI POT “ el pinar de Cala Figuera, i trobam les següents declaracions, motiu de molta refexió.

El alcalde Vidal reconoce que la arboleda “es bonita” y se plantea la compra; transladar 40 metros las construcciones o un trueque de solares.

Vidal reconoció que es un pinar '' muy bonito'' y que se hará lo posible '' siempre con responsabilidad'' para conservarlo. Detalló que a mediados de los años 80, siendo alcalde de Santanyí el conservador Cosme Adrover, se cambió de rustico a urbano esta areá que ocupa unos 10.000 metros cuadrados, concretamente en s'Eriço, junto al Caló den Boira.

Tres opciones

El alcalde informó que, a fin de proteger el pinar, se están planteando alternativas. Habría la posibilidad de comprar el terreno al propietario y consolidar el sitio como zona verde. Otra opción pasaría por trasladar las construcciones permitidas unos 40 metros más atrás, lo que implicaría cambiar el Plan Territorial de Mallorca. Una tercera posibilidad sería un trueque Consistorio-propietario con solares municipales (polígono de Santanyí, parcelas de Cala d´Or u otros emplazamientos). En cualquier caso, Vidal señala que el deseo es evitar la expropiación y que las arcas municipales sufran un descalabro: "Se hará lo que esté en nuestras manos y con sentido común".


Analitcem totes aquestes declaracions fetes a la premsa, el batle reconeix que el lloc té un cert encant i a més podem dir que és un lloc emblamàtic i realment és una veritat que s'ha de protegir.

El batle també reconeix que pels anys 80, don Cosme Adrover, del PP, dels mateix partit del batle actual, va fer el canvi dels terrenys passant a ser en lloc de rústics, urbans. Ara ve la qüestió del perquè va fer passar aquest terrenys de rústics a urbans, quin interés hi havia en aquells temps de fer aquest canvi, el GOB, Esquerra, PSM, ja existien també en aquells anys, perquè no varem dir res, quant ho havien de dir.

Ara després de tots aquest anys si don Cosme Adrover, del PP, es va equivocar, no ho hem de pagar els santanyiners, les sol.lucions exposades per l'èquip de govern són que els Santanyiners hem de pagar amb els nostres doblers els seus errors.

 En aquests mateixos moments hi ha un debat de tothom conegut que és el tema de la construcció del macro hotel a Sa Rapita, dons si ho comparam amb Cala Figuera veim, que el problema és més greu a Cala Figuera,  si el gran problema de Sa Rapita és perquè es vol construir un macro hotel a cinc quilometres del trenc, aquí a Cala Figuera una sol.lució es modificar el Pla territorial per donar urbà a 40 metres del port i de la mateixa manera destruir el paisatge construint no a cinc quilometres, construint a 40 metres.

Un altre sol.lució és la de canviar els terrenys amb uns solars municipals, no oblidem que municipals vol dir que son del poble i com a tercera sol.lució la compra i si no l'expropiació cosa que no vol arribar el batle, però en definitiva tant la compra com la expropiació es faria amb els dobles dels santanyiners.

Perquè hem de pagar els santanyiners els errors polítics, ¿ perquè si una sol.lució és canviar el Pla Territorial no es canvia i es declara zona verda?, però sense cap tipus de cost als santanyiners, realment el lloc ningú pot negar de que s'ha de conservar tal, qual esta, els mateixos propietaris han de ser conscients, a més a cap d'ells els fa falta els seu chalet a Cala Figuera, per això el més sensat sería que aquests terrenys passasin a ser zona verda.

El que necessitam avui en dia són polítics amb valors i per recuperar aquest valors perduts,  aquests polítics han de voler reconeixer el errors que s'han fets durant tos aquests darrers anys i si el seu partit s'ha equivocat han de saber reconeixer ho.

Font: Diario de Mallorca.



0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites