El grup municipal del partit socialista a Santanyí PSIB-PSOE ha presentat una moció en el passat ple, sol·licitant una davallada de l’IBI urbà d’un 10 % de mitjana per deixar aquest impost com estava abans de començar la crisi econòmica i neutralitzar d’aquesta manera l’increment que va aprovar a principis d’any el govern de Mariano Rajoy.

Es competència municipal decidir la quota a aplicar sobre el valor catastral que en aquests moments és del 0’77 %. Situant la quota en el 0’71 % tornaríem al valor de l’impost de l’any 2008, just abans de començar la crisi econòmica i donaria oxigen a moltes persones amb dificultats per arribar a final de més i complir amb totes les seves obligacions. 

El PSIB-PSOE argumenta en aquesta moció la situació de crisi econòmica que estam patint els ciutadans i ciutadanes i com la política de retalls econòmics i socials que estan aplicant fins ara tant el Govern de l’estat com de les Illes Balears, ambdós del PP, no fan més que empitjorar la situació de les persones, incrementar l’atur i agreujar encara més la situació.

El PSIB posa de manifest la necessitat de començar a fer polítiques que ajudin a les persones, com estímul per millorar la economia. En aquest sentit l’Ajuntament de Santanyí presenta una situació econòmica sanejada, per tant el PSIB considera que no hi ha cap impediment per començar polítiques que vertaderament puguin ajudar als ciutadans i ciutadanes. El Partit Socialista posa per endavant aquestes accions front a d’altres com per exemple executar obres vials que en aquests moments poden esperar.

La moció ha tengut el suport de tots els partits de la oposició, lliga, convergència i esquerra i la oposició del partit popular.

El Partit Socialista presentà també en el ple tres mocions més, dues d’elles encaminades a recuperar drets socials:

 La primera és per instar al Govern de l’estat a tornar a donar assistència sanitària als col·lectius d’immigrants sense papers. Parteix de la base de que la sanitat al nostre país és un dret universal que no ha de venir condicionat per disposar o no de papers, que no són els col·lectius més dèbils els causants de la crisi econòmica, i que a més si no se’ls dona assistència poden generar greus problemes de salut en poc temps.

La segona insta també al Govern de l’estat a modificar les restriccions introduïdes al “Pla Prepara” en el reial decret-llei 23/2012, de 24 d'agost dirigit a les persones que esgotin la seva prestació per desocupació. Les dues mocions han estat rebutjades pels vots del Partit Popular deixant clar que la seva màxima preocupació no són les persones ni la problemàtica derivada de la crisi econòmica, només els objectius de dèficit.

Finalment a la tercera moció el partit socialista demana al Govern de les Illes Balears que torni enrera la idea de importar fems d’Europa per cremar a Son Reus. En aquest cas el partit socialista adverteix a més del risc per la salut pública, que una actuació d’aquest tipus comporta, el greu risc de que la nostra principal font d’ingresos, el turisme, es vegi seriosament afectat si convertim Mallorca en una abocador i cremador de fens que no volen en el seu propi pais. El partit popular ha votat en contra d’aquesta moció que ha tengut el suport de Esquerra Republicana i l’abstenció de la Lliga i Convergència.

El partit socialista, a  més, va donar suport a una moció presentada per Lliga i Convergència demanat la necessitat d’establir un preus mínims pel transport entre Illes i també va donar suport a una moció presentada per Esquerra de recolzament als mestres que estan patint de manera greu els retalls que s’estan aplicant en educació i de rebuig al vídeo publicat per noves generacions del PP, ofensiu pel col·lectiu docent.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites