Crònica del Ple del més d’agost.

És una llàstima la poca assistència de públic quan es celebren plens a l’Ajuntament de Santanyí. Tal vegada té a veure amb les intempestives hores en que es realitzen que condicionen la impossibilitat de la població d’assistir. Tal vegada es això el que interessa a l’equip de govern del partit popular, que les coses que passen en el ple no les conegui massa gent, així poden continuar dient que defensen unes coses, però a l’hora de votar, fer just el contrari del que diuen que defensen.

És una llàstima també que la renúncia d’en Pere Burguera ens privi de poder veure les imatges del ple, que ell anava filmant i tractava de fer arribar al màxim de població possible. Esperem que qualque altre regidor s’animi i agafi el relleu.

Mentrestant  a partir d'ara des de el Blog del Municipi de Santanyí,  intentarem fer una crònica  dels plens a l'Ajuntament de Santanyí, i així la gent del municipi podrà tenir una altre visió dels interessos dels nostres governants i del que fan realment, ja que sembla que nomes volen que vegem   imatges de les festes al Facebook.

Si en el ple de dimecres hagués hagut públic, sa hagués pogut veure fets difícils d’explicar però que són molt eloqüents per ells tots sols. Ho tractarem d’explicar.

El primer es va produir a l’hora d’aprovar l’acta del darrer ple ordinari, on segons els grups de la oposició el que en aquell moment era tinent de batlle va afirmar que efectivament les obres del cementiri de Calonge ja havien començat sense llicència, sense que aquest fet es reflectís a l’acte. Hi va haver un agre intercanvi de paraules entre el batlle i el regidor de convergència Biel Vidal i finalment no es va poder aprovar l’acta completa.

El segon es va produir a l’hora d’aprovar la recepció d’uns solars per part de l’Ajuntament, un d’ells propietat de la padrina de l’actual batlle Llorenç Galmés. Davant d’una sol·licitud del grup socialista de retirar aquest punt de l’ordre del dia per manca de documentació (votar per separat cada un dels tres solars que es duien a ple, dos de Calonge i aquest de Santanyí)blica, el batlle va llegir  sanitat pdonar resposta a una mocie, dos de Calonge i aquest de Santanye Calonge ja havien començat  ja que es tracta d’un solar on l’Ajuntament va construir fa anys els vials de la plaça Ramon Llull (es a dir va construir amb doblers públics a uns terrenys privats), no estan clars els límits ni la situació de la resta de solars de les rodalies, el secretari va instar al batlle a sortir de la sala pel conflicte d’interessos evident. El desconcert va ser immediat, els altres regidors del partit popular no sabien si acceptar o no la votació per separat, el batlle entrant i sortint de la sala, es va demanar un recés d’un minut per poder donar resposta. Finalment torna l’ordre al partit popular, i la proposta del partit socialista va ser rebutjada pel “rodillo” del partit popular. Haurem de fer un seguiment d’aquest tema que pot acabar als tribunals per conflicte d’interessos amb altres propietaris de la zona.

Cal dir que durant la legislatura passada  quan era batle en Miquel Vidal aquest punt el varen retirar de l'ordre del dia en dues ocasions i ara s'ha aprovat amb les mateixes qüestions i conflictes que abans.

El tercer gran moment va ser quan per donar resposta a una moció presentada pel partit socialista en defensa de la sanitat pública, el batlle va llegir tres llargs i infumables folis (mal favor li va fer el que li va preparar) en els que pretenien demostrar que només el partit popular s’ha preocupat de garantir la sanitat pública.  Sobren els comentaris, quan la sanitat malauradament ha empitjorat de manera alarmant als darrers anys.


I el darrer gran moment va tornar a ser un altre vegada la discussió entre en Biel Vidal de Convergència i el Batlle. Aquest va demanar que expliqués la moció que presentaven en contra del decret de trilingüisme (TIL) i en Biel li va contestar que la llegís ell que estava ben clara. Acusacions de transfuguisme cap en Biel per part del Batlle. El cert és que la moció va tenir el suport de tota la oposició i que una vegada més els regidors populars diuen una cosa (que defensen la nostra llengua) però a l’hora de votar ho fa a l’inrevés! 

Aquests propers dies us anirem informant de la manca de llicència del cementiri de Calonge i del confilcte d'interessos creat amb la Plaça Ramon Llull i que pot acabar als tribunals.

4 Comments:

  1. Anònim said...
    Hay aqueste batle nou, farà tornar bons en els altres batles que hem tengut a Santanyi.
    Anònim said...
    Me parece que los señores que hacen éste bloc, no están bien informados y nos harán reir un poco. A cualquier persona que por suerte, desgracia tiene que utilizar el cementerio de Algueria Blanca, Calonge y Cala D'0r ve que es muy necesario y damos gracias de que se realice el Tanatorio y es una obra municipal lo cual es ridículo que se tramite una licencia a el mismo, pero fántastico ya tiene licencia. Y sobre éstos solares que dicen que salieron en el pleno de Calonge, se equivocan uno era de Cala D'or y el otro de Son moger o es Cap des moro no digáis mentiras ni bobadas .
    Anònim said...
    Lo de la moció den Biel Vidal si que es per riure. No la va voler explicar perquè no l'havia escrita ell i ni tans sols entenia el que deia!!!!
    Anònim said...
    Dinero público gastado en terrenos privados¡¡ Hay políticos en la cárcel por menos.

    Y si los terrenos no hubieran sido de la abuela del alcalde, sino de la oposición, imagina té piden una millonada o cierran con una valla la plaza.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites