El portaveu del partit socialista de Santanyí, Juli Fuster,  ens ha fet arribar aquest   recull de les mocions presentades pel partit socialista en el ple celebrat el dia d'ahir.


Santanyí declarat Municipi lliure de desnonaments.

El Ple de l’Ajuntament de Santanyí va poder consensuar i aprovar per unanimitat una moció presentada pel partit socialista per declarar Santanyí municipi lliure de desnonaments.
Es un fet de màxima rellevància en aquests moments de crisi econòmica, en que moltes famílies pateixen les seves conseqüències, poder donar una mica de tranquil·litat en aquest sentit.
Els socialistes varen recordar que tot i que la Constitució Espanyola recull el dret a disposar d’un habitatge digne, aquest fet no s’està complint i l’habitatge es considerat com un bé de consum.
Aquesta declaració tindrà com a conseqüències immediates la notificació a les entitats bancàries, la negativa de les autoritats municipals a participar en qualsevol procés de desnonament i la paralització d’aquests processos.

Santanyí no celebrarà un Ple anual de política municipal.

Malauradament el partit popular va votar en contra d’una moció presentada pel partit socialista, que va tenir els vots a favor de la resta dels grups polítics, en la que es demanava la celebració d’un ple anual de política municipal. Es tractava de celebrar un ple extraordinari, organitzat amb molta difusió i a una hora en que es pogués comptar amb una gran assistència i participació, que servís per debatre entre els diferents grups polítics totes les activitats realitzades dins l’exercici, i els objectius de futur de cada un dels grups. En definitiva un debat similar a l’estat de la Comunitat i que ja han aprovat d’altres Ajuntaments de les nostres Illes. Està clar que, a pesar de les declaracions que fan, la transparència no interessa al Partit Popular.

El Ple va votar en contra una moció presentada pel partit socialista en defensa de la sanitat pública.

Els socialistes varen mostrar una seriosa preocupació pels diferents fets que s’estan produint a la sanitat balear: llistes d’espera intolerables (s’ha passat de 50 dies de demora mitjana l’any 2011 a més de 120 dies per una intervenció quirúrgica en aquests moments), saturació als serveis d’urgències, retalls en personal, eliminació de més de 20.000 targetes sanitàries, es a dir, deixar sense dret a rebre atenció sanitària a més 20.000 persones, eliminació de drets per clar component ideològic (determinats anticonceptius, interrupcions voluntàries d’embaràs), en definitiva un clar empitjorament de la sanitat pública.

La moció presentada instava al govern de l’estat i de la comunitat a prendre mesures urgents per revertir aquesta situació que ens afecta a tots. Lamentablement el partit popular va impedir que la moció prosperés. Es de destacar que el batlle va contestar la moció llegint un escrit on tractava de demostrar que són ells els únics que es preocupen per la sanitat. Els fets són els que són, les demores i els retalls són coneguts  per tothom. Si de veritat els hi preocupessin les persones com afirmen, en aquests moments en lloc de tancar plantes d’hospital i suprimir personal, haurien d’estar tractant de fer un pla de xoc per veure com es pot fer front a aquestes terribles demores i situacions injustes.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites