Aquest matí tots els grups de la oposició (PSOE, Convergència i Esquerra) i el PSM encara que no tengui representació, ( cal dir que en Maties Pizarro ha estat un dels que s'ha reunit amb les AMIPAS ) també ha donat suport a una moció que han presentat de manera conjunta sol·lcitant un ple urgent i extraordinari per donar suport a la comunitat educativa, rebutjar el TIL e instar al Govern de les Illes Balears. 

La moció és la següent:


MOCIÓ
De demanda de diàleg i suport a la comunitat educativa

La política educativa del Govern de les Illes Balears ha generat aquests dos darrers anys un clima de desconfiança i conflictivitat creixent en el sector educatiu que ha desembocat aquest mes de setembre en una situació de greu preocupació social i de protesta col·lectiva compartida per tota la comunitat educativa. Tant és així, que l’inici del curs escolar 2013-2014 s’ha vist totalment afectat per les protestes i la vaga indefinida dels docents a centres de primària, secundària i formació professional.


La imposició del TIL i el seu calendari d’implantació és una de les causes de la protesta, però s’hi han de sumar les retallades, l’augment de ràtio i moltes altres actuacions que encara dificulten més la bona atenció als alumnes i l’òptima aplicació del nou model. Tots aquests despropòsits han estat criticats i rebutjats per tots els interlocutors de la comunitat educativa: molts mestres i professors a títol individual i organitzats en assemblees, les associacions d’alumnes, les associacions de pares i mares (FAPA), les associacions de directors, l’associació d’inspectors, la Universitat de les Illes Balears i la totalitat de sindicats en l’àmbit de l’Educació. No hem d’oblidar que l’aplicació d’aquest model, amb evident precipitació i sense suficients recursos, segons els experts de la UIB pot ocasionar un augment encara major de l’índex de fracàs escolar.

Les escoles del nostre municipi i l’institut de referència no han estat aliens a tot aquest inici de curs caòtic.

La reacció generalitzada de reivindicació i protesta de nombrosos membres de la comunitat educativa es fonamenta en la imposició de reformes sense el diàleg i el consens necessari, que dinamiten un model d’escola integradora que s’havia anat implantant al llarg de més de tres dècades i que gaudia del més ampli consens entre la societat i la comunitat educativa.

Per tot això el Ple de l’Ajuntament de Santanyí adopta els següents

Acords

1r. Manifestar el seu suport i la seva solidaritat amb la comunitat educativa, amb motiu de les protestes pacífiques que duen a terme a favor de l’escola pública i de qualitat.

2n. Instar la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats a dialogar i negociar amb la comunitat educativa per tal de recuperar el diàleg i el consens necessari en matèria educativa.

3r. Instar el Govern de les Illes Balears a derogar el Decret Llei 5/2013, de 6 de setembre, i el Decret 15/2013, de 19 d’abril, del Tractament Integrat de Llengües i a asseure’s a dialogar i elaborar, sense precipitacions i amb els recursos humans i econòmics necessaris, una nova norma consensuada amb la comunitat educativa, que reforci l’aprenentatge d’una llengua estrangera en els centres educatius sense que això vagi en detriment de la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, que s’utilitza com a llengua vehicular del nostre sistema educatiu.

4t. Instar la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats a respectar l’autonomia i les decisions dels consells escolars en matèria educativa.

5è.  Trametre aquests acords al Govern de les Illes Balears i a la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats i als grups parlamentaris del Parlament de les Illes Balears.

6è.  Donar i dividir entre les AMIPAs del municipi l’import de les dietes percebudes per els regidors per aquest ple.

Si no es pot fer per decisió vinculant del ple:

6è.  Instar els regidors presents a donar i dividir entre les AMIPAs del municipi l’import de les dietes percebudes per aquest ple.

Santanyí, xx de setembre de 2013

5 Comments:

  1. Anònim said...
    Y el pueblo que pague las dietas a los regidores. Más gasto para que? que se supone que van a decir los del PP, no se preocupen que lo pasaremos a la Consellera y ya esta.

    De esta manera todos contentos, los del PP quedan bién, los de la oposición hacen ver que se preocupan, 6000 euros que va a costar el pleno a los bolsillos de los regidores, y la educación por los suelos.
    Anònim said...
    A Santanyí, prietas las filas.

    Prietas las filas,
    recias, marciales,
    nuestra escuadras van
    cara al mañana
    que nos promete
    Patria, Justicia y Pan.

    Mis camaradas fueron a luchar,
    el gesto alegre y firme el ademán;
    la vida a España dieron al morir,
    hoy Grande y Libre nace para mí.

    Lánzate al cielo, flecha de España,
    que un blanco has de encontrar;
    busca el Imperio, que ha de llevarte
    por cielo, tierra y mar.

    Ya las banderas
    cantan victoria
    al paso de la paz;
    y han florecido,
    rojas y frescas,
    las rosas en mi haz.
    Anònim said...
    Fachas y fachas esto es Santanyí.
    Anònim said...
    Esto de fachas viene de serie, si no te gusta te vas a vivir a Porreras!!
    Anònim said...
    Pues tambien os podria venir de serie la autodestruccion y asi dejariais de joder al resto.
    Panda de corizos.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites