El poble de Santanyí, es convertirà el proper cap de setmana 5 i 6 de juny, en la capital de l’art i l’artesania de Mallorca, ja que se celebra per tercer any consecutiu la Mostra d’Art i Artesania Santanyiart 2010. L’esdeveniment cultural

s’ubicarà a les places Major i Constitució i als carrers Portell i Guàrdia Civil de Santanyí, on s’hauran instal•lat un total de 74 estants que mostraran als visitants i residents tota l’activitat artística i artesana que es realitza al municipi.

Davant el gran èxit obtingut a les anteriors convocatòries, el consistori vol repetir l’experiència i consolidar aquesta Mostra com un element identificatiu del municipi de Santanyí. La Mostra compta amb galeries d’art, pintors, escultors, fotògrafs, forjadors de ferro, treballadors de la pedra de Santanyí, ceramistes, fusters, entre d’altres, així com estands de distintes associacions i entitats culturals del poble. Durant els dos dies que durarà Santanyiart, es duran a terme diverses activitats per donar fer més atractiva aquesta mostra. La inauguració serà dissabte 5 de juny a les 11 del matí, amb l’assistència de les autoritats locals acompanyades per la Banda Municipal de Música de Santanyí. El capvespre, a partir de les 17 hores, hi haurà cercavila dels gegants: Bernat Cinclaus i Maria Ramis, acompanyats de la Colla de Xeremiers. El vespre, a partir de les 22 hores, els grups locals Misty Mountain i Antoni Monserrat actuaran a l’escalonada de l’església. El diumenge, 6 de juny, la Mostra s’obrirà a les 10.30 hores del matí, durant la jornada hi haurà cercaviles i passacarrers a càrrec de la Colla de Xeremiers i la Banda de Música de Cala d’Or “Adagio”. El capvespre a partir de les 17 hores, es repetirà la Cercavila dels Gegants. A les 19 hores el grup local Entreveus actuarà a l’escalonada de l’església i a partir de les 20.30 hores ho faran els grups Ordi Broix i Es Revetlers.


Aquesta és la presentació de la III Mostra d’Art i Artesania de Santanyí, una gran iniciativa per donar a coneixer l’artesania de Santanyí, però volem tornar a recordar al consistori que una fira de saldos també seria una bona iniciativa, per ventura es podria fer quan en finalitzar la temporada d’estiu.


Però el que crida l’atenció aquest any, són els comentaris que es senten en referencia a l’organització dels llocs que ha de ocupar els participants, es va dir que el lloc es concedia mitjançant un sorteig, sembla curiós que si és així, hi hagi gent que torna tenir el mateix lloc de sempre, senyal que tenen mmolta de sort, també crida l’atenció que gent amb poques ganes de participar hi i que els han hagut de pregar la seva assistència a la fira, tenen concedit millor lloc que altres que fa dos mesos es varen inscriure.

Això torna ser un exemple clar de la manca d’igualtat i de imparcialitat per part del consistori santanyiner, a l’hora de fer les coses al Municipi de Santanyí.

Després de tot això esperem que la fira segui un èxit i no surtin més crítiques.


Ajuntament de Santanyí

6 Comments:

  1. Anònim said...
    En entrevista a SantanyíRadio esta mañana, una artesana ha dicho haber pedido a "Damian" tener mejor ubicación que el año pasado y este se la había concedido, o sea, que de sorteo res de res
    Anònim said...
    Y como que los bares tiene que tener sus mesas, solo queda media plaza para poner carpas.

    Los bares de la plaza no quieren que quiten la feria o el mercado de la plaza pero culpa de los bares luego no hay sitio para los comerciantes.
    Anònim said...
    Per aquesta raó és perquè no hi ha cap fira, festa o qualsevol altre acte que posi les seves arrels dins el municipi de Santanyí, o que vagi en aument la seva participació.

    Hi ha gent jove, gent nova amb ideees i iniciatives, amb ganes de fer coses i de participar amb les festes, però tots aquests mal interessos i mals papers que es fan per part dels que han de organitzar els actes els quals fan primar els seus interessos electoralistes als interessos del santanyiners, és el que fa que la gent no vagi a més amb la seva particpació, de fet sempre és la mateixa gent que repateix, llevant els que hi són la primera vegada i no hi torna quan veuen el panorama.
    Anònim said...
    imparcialitat? Total. En akest municipi, qui te bo vola i qui no el fan redolar,i si tenen euros ja ni ho contare. M'agradari saber perque es poden apoderar de la plaça i oplirles de taules, que aviat no hi podrem ni passar, tant per ses taules com per sa merda que hi ha al terra, i despres anam a cala figuera i si possen una taula mes de la conta ja venen amb el metro(be, no a tots)
    Anònim said...
    Voldria fer un petit suggeriment a l'Ajuntament, seria que per la pròxima ballada,so mirassin amb un poc mes de seny, i disposa de lloc per poder ballar. Perquè dins aquell Carreró quasi, no hi cabia la gent.
    Anònim said...
    Jo voldria fer un petit comentari, que per ventura vaig equivocada, però estaria be, que els membres de protecció civil, si estan de servei, no fessin cerveses, no va per tots, domes algun en concret, i si no esta de servici, almenys es dignàs a canviar-se la camiseta, no es que m'importi gaire, però no es gaire agradable veure-ho.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites