Falten deu mesos per a les properes eleccions i per tot arreu es pot escoltar gent que estar descontenta amb la manera de governar l'ajuntament de Santanyí i que pensen que és necessari un CANVI.

El ciutadà està confós amb la poca informació que rep, del que es fa amb els doblers que paga pels seus imposts, ja que no es veu reflectit amb els serveis públics que rep, els que governen confonen diguent que som l'únic ajuntament que té superàvit però no hi ha doblers per promocionar la principal industria del municipi, el turisme. Els que governen al consistori de santanyí degut a diferencies entre ells o per la seva pasantia no presenten noves iniciatives ni fomenten la participació ciutadana.

Així les coses,sembla que aquestes properes eleccions han de ser decisives per donar un CANVI al Municipi de Santanyí.

Tot i que encara hi falten deu mesos per a les properes eleccions, hi ha candidats que ja han començat la campanya. Però desafortunadament uns, s’autoproclamen per al càrrec, convençuts que són la millor opció per al seu partit. I, en el seu partit, n’hi ha que ho veuen bé i n’hi ha que no. D’altres, estan a punt de provocar un empatx amb la seva presència mediàtica constant i contínua.

En el cas del Partit Popular proclamen que volen un CANVI, però dins la seva formació, no pel Municipi de Santanyí, diuen que tot serà gent jove, oblidanse de la gent major i no tant major però experimentada, que aquest darrers anys han lluitat pel partit. Tal és aquesta situació que a hores d'ara no es sap si el candidat serà l'actual batle Miquel Vidal, que desitja més ser diputat del parlament que un altre vegada batle, o el Llorenç Galmés president les noves generacions, però el que ha de preocupar encara més és que diuen que el candidat serà el que diràn des de el partit de Palma, ¿ això vol dir que no es farà el que convé al Municipi ?, l'interés electoral del PP serà davant l'interés del Municipi de Santanyí.

Per altre part tenim el PSOE, l'altre partit com el PP d'ambit estatal, que les decisions importants com qui ha de ser el seu candidat depenen més de l'interés del partit a Palma, per no dir de Madrid, que de la gent del municipi que som el que el votam. A Santanyí tenim el Jesus Nuñez que com tothom sap s'autoproclama candidat pel Municipi de Santanyí, però també de tots és conegut que hi ha gent dins els seu partit que no ho veuen bé, es va convocar una assamblea general, per elegir nou secretari general per Santanyí, que hagué de ser anulada,per motius d'administració, i a l'espera de tornar se a celebrar sonen noms com el de Juli Fuster, per ocupar el carres de secretari general de Santanyí i diferents noms com a candidats, uns d´ells el de la doctora Maria Amengual, en definitiva una renovaió total del partit cumplint les ordres de Palma.

Un altre partit Unió Mallorquina, un partit que a diferència del PP i del PSOE el seu candidat és elegit pel Municipi, varen començar fort hi ara no sabem res d'ells, sembla que ja no hi son, amb tot el renou que feien, ara sembla que no han estat mai en política, ara no els senten.

El PSM com sempre anant mal.lament 500 vots anant bé 700 vots a les properes eleccions, es mantenen sense fer res, però una cosa es segura que no repetiran amb el PSOE.

UpyD molt de renou per Palma criticant la corrupció i el català a les instituicions i poques coses a Santanyí i el mes curiós que la persona que promovia aquest partit a Santanyí el Xesc Artigues, abans era afiliat al Partit Popular de Santanyí després a UyD i ara ha tornat deixar UPyD per ser el secretari general del CDS, per això no es pot dir si a les properes eleccions també hi haura una llista municipal de UPyD o CDS, que igual que el PP o que el PSOE els seus interessos són més partidistes a nivell estatal que no municipal.

Ara després d'aquest anàlisis dels partits ens queden les suposicions dels candidats descontents amb el seu partit, perquè aquest no l'ha vist bé com a canditat,ja va passar el 1999 un PP dividit entre el PP de Miquel Vidal i l'indepedent CMS de Don Cosme Adrover i els transfugues, qui pot dir que no tornara a passar el mateix.

El Jesus Nuñez si el PSOE no el vol de candidat, qui diu que si s´autoprocalama candidat d'un partit independent, estirarà molts de vots del PSOE cap al seu partit.

I qui no ens diu perqué no aquest candidats descontents tant del PP com del PSOE, es junten en un sol partit independent que no pensi amb les esquerres ni amb les dretes, d'ambit municipalista per defensar l'interés general del Municipi, en època de crisi i no sols s´han de juntar tots aquests candidats descontents també molta més gent que en aquests moments veu que el municipi no va bé així com va però no es decideix i els hi fa falta l'empenta.

El futur polític d'aquests deu mesos que falten és molt incert, no sabem que pot passar, però si que sabem que hi ha moltes de coses que poden CANVIAR i han de CANVIAR al Municipi de Santanyí.

4 Comments:

  1. Anònim said...
    Tant de canvi tant de canvi, me fa pensar en un "Santanyí pel canvi" o una cosa per l'estil
    Anònim said...
    La mayoría de las personas gastan más tiempo y energías en hablar de los problemas que en afrontarlos.
    Julià said...
    Y te has quedado tan ancho, con ese comentario.
    1º Lo que para unos resulta un problema para otros no lo es.
    2ºSi no está en tu mano resolver un problema, lo único que puedes hacer es debatir sobre él.
    3º Para que esté en tu mano resolver un problema, municipal en esta caso, lo principal es tener capacidad de decisión, formar parte del gobierno.
    3º Para formar parte del gobierno, tienes que apuntarte al caballo ganador, el PP.
    4º Si tus principios, ideología o sentido democrático de la vida te impiden (lógicamente) alistarte en semejante secta, no tienes ninguna posibilidad de trabajar para el municipio y para el bienestar de los ciudadanos.
    Conclusión: Si has decidido libremente convivir con un grupo de personas (Municipio) cuya manera de entender la convivencia dista mucho de la tuya, no te queda más remedio que aguantar con resignación y "hablar de los problemas" o cambiar de aires e intentar la convivencia en otros parajes, con personas más cercanas a tu perfil y a tu filosofía de la vida.
    Anònim said...
    Good fill someone in on and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thank you as your information.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites