Una setmana després de la sessió plenària en que varen aprovar e projecte per reparar la carretera del Puig de Consolació i el correponet i desmesurat aval que han de presentar els propietaris de la gravera per poder començar les obres, el ciutadans estan de cada dia més confosos, el ciutadans com esta clar volen la carretera reparada i poder pujar al puig, però no volen que aquesta reparació sigui la ruina per tot una familia.

El ex-president del Govern, dos ex-presidents del Parlament, cinc ex-consellers, el president del Consell d'Eivissa, diversos ex consellers del Consell de Mallorca, diversos diputats, directors generals i regidors estan acusats de prevaricar, malversar cabals públics, cobrar suborns, falsejar documents públics i altres delictes associats a pràctiqques corruptes.

Més de 5,4 milions d'euros és la suma de les principals fiances a polítics de Balears imputats per delictes de corrupció. De no haver-los abonat en els respectius jutjats, avui tindríem a una dotzena de polítics entre barrots, a l'espera dels pertinents judicis. Uns altres han estat ja condemnats, i compleixen les seves penes per haver desviat fons públics a les seves butxaques particulars.

Per la seva notorietat, sens dubte encapçalen el rànquing Jaume Mates i Maria Antònia Munar. El primer ha hagut de pagar una fiança de 3.000 milions d'euros, la més elevada, però el que també més s'ha enriquit amb els dobles dels ciutadans i l'altre una de 350.000 euros. Tota la resta de pres-untes corruptes han abonat tots junts uns 2 milions d'euros de fiança per no entrar a la presó.

Tots aquest polítics presumtament s'han enriquit amb fons públic intencionadament.

A l'Ajuntament de Santanyí el tema és una mica diferent ja que en aquest moments és molt difícil poder demostrar si existeix corrupció o no, a l'hora de adjudicar contractes menors o a l'hora d'adjudicar alguns tipus de serveis a empreses afines a algú, etc..., no hem d' oblidar que la majoria sobrada que té el Partit Popular a Santanyí,i la disciplina de dictadura interna del partit que pateixen els regidors del PP, dificulta molt l’ accés a la informació de la seva gestió. Malgrat això el tema de les fiances i avals de milions d'euros si que és un tema d'actualitat al Municipi de Santanyí.

A la darrera sessió plenària es va aprovar el projecte definitiu per construir un talús i restaurar la carretera que va al Puig de Consolació, un projecte elaborat per l'Ajuntament i amb un cost de 1.000.033 euros IVA no inclòs. El més curiós d'aquest projecte és que contempla que els propietaris de la Gravera Sa Creu poden fer les obres de restauració sempre i quan en el plaç de dos mesos presentin un aval del cent per cent del valor del projecte (1.000.033 euros) amb l' única gracia que l'ajuntament es farà càrrec de les despeses de gestió i seguretat.

El ciutadans del municipi de Santanyí estan de cada dia més confosos amb aquest tema del Puig de Consolació, de tothom és sabut que el 24 d'agost del 2007 es va desplomar la carretera del puig, suposadament a causa de la pluja i de la gravera, o d'unes obres que es varen fer per una conducció d'aigua. Des-de el primer dia l'ajuntament com administració competent va fer de jutge i va sentenciar com a culpable de l'accident als propietaris de la gravera. A partir d'aquí començar una lluita que ens ha duit a passar com va dir el batle al ple, més de mil dies sense arreglar la carretera.

Com el conductor que amb el cotxe fa mal bé una farola pública o un bé de mobiliari públic, ha de fer tot el possible per reparar el mal causat, els propietaris de la gravera des-de el primer dia també han fet tot el possible per reparar el mal ocasionat accidentalment, varen paralitzar la gravera, varem pagar una sanció a l'ajuntament de 180.000 euros i vare elaborar un projecte de restauració no sols de la carretera sinó també de la cantera, aquest projecte aprovat ja fa un any per la Conselleria de Medi Ambient i la Conselleria d’ Indústria.

Si els ciutadans estan confosos perquè veuen que no s'ha reparat la carretera del puig ara després de l'aprovació d'aquest projecte més confosos estan, amb la fiança que demana l'ajuntament per poder començar a reparar la carretera. Com tots aquests polítics que pel pres-umte motiu d'haver se enriquit amb els doblers dels ciutadans, ha hagut de fe front a una fiança per no entrar a la presó els propietaris de la gravera si en el termini de dos mesos no presenten un aval del cent pr cent del projecte a l'ajuntament, les constrenyeran tots els seus bens per poder fer front a la reparació de la carretera per una altre empresa que només haurà de presentar una fiança del cinc per cent del projecte (50.000 euros).

No es pot entendre com la suma de les fiances pagades per trenta polítics presumptament corruptes, per haver se enriquit amb els doblers del ciutadà és de poc més de dos milions d'euros i per reparar un mal provocat accidentalment i no intencionadament es demana una fiança de un milió d'euros a un família.

Totes aquestes fiances per presumptes delites han estat impossadeses per un jutge segons l'ordenament jurídic i encara així hi ha algú que les considera desmesurades, per això cal preguntar se si no és desmesurada la fiança imposta als propietaris de la gravera per poder començar les obres, sense oblidar que faran front a totes les despeses de reparar la carretera, quin criteri seguix el batle per demanar aquesta fiança, qui és ell per poder sentenciar amb aquesta mesura a una família, ¿ que ha fet aquesta gent per haver de pagar aquesta fiança?.

Podeu descarragar aquest escrit i fer lo pasar a la gent Descarragar

3 Comments:

  1. Anònim said...
    Mira per on Miquel Miqueló
    de tu mai ho hagues pensat
    vares venir de l'esquerra
    i has tornat un dictador
    amb l'ascendent del genetó.

    No hi ha temps que no torn a Santanyí prest hi haurà dos fronts el de la geneta i el del trecio, encara hi ha gent que s'en recorda de quan havien de formarse el baixos dels calçons.
    Anònim said...
    Administrador estàs mesclant ous amb caragols, val que l´aval és altissim però i els beneficis que s´han obtingut amb la gravera? o també ha donat pèrdues tota la vida?....
    Admin said...
    Val que la gravera com a negoci ha tengut beneficis, sino no hagués funcionat tants d'anys, també val que per aixó el propietaris volen reparar el mals ocasionats malgrat no siguin els responsables ( siquia d'aigua ), fent front a les despeses, peró el gran debat és per quin motiu han de fe front a l'aval del 100% de l'obra que com tu dius es altissim, sense cobrar la feina i perque un altre empresa només ha d'avalar amb un 5% i encara cobrarà la feina que farà.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites