Casa Museu den Blai Bonet


 Una de les darreres noticies que s'ha penjada a la web de l'Ajuntament de Santanyí ( que pagam tots) és que L'Ajuntament de Santanyí habilitarà la segona planta de ses Cases Noves per acollir el legat de Blai Bonet , tot això desprès de molt d'anys de que el Consell de Mallorca compràs la casa on va viuere en Blai Bonet.



Conscient de les dificultats per dur a terme les obres de remodelació de l'habitatge on va viure Blai Bonet per convertir-la en una Casa Museu, el consistori santanyiner vol crear un espai físic a disposició de les entitats culturals coneixedores de la vida i obra de l'escriptor per acollir el fons bibliogràfic i personal del poeta.

El primer tinent de batle, Llorenç Galmés ha explicat que: "l'Ajuntament farà una modificació de crèdit per dur a terme les obres a la segona planta de la Casa de Cultura ses Cases Noves. D'aquesta manera, amb una inversió no molt elevada, hem calculat uns 60.000 euros, es podrà habilitar una sala bastant gran, amb les característiques pròpies d'un edifici de finals del segle XIX, per crear un espai adient per acollir el Fons de Blai Bonet".

En aquesta noticia es pot veure d'una manera ben clara la problemàtica que hi ha amb la duplicitat de les administracions, o de quina manera es fan mal bé els doblers públics o de quina manera es mouen per interessos polítics.

Parlem clar, la vivenda d'en Blai Bonet va ser comprada als propietaris ja fa uns quants d'anys per part del Consell de Mallorca, per fer hi una casa museu d'en Blai Bonet. Han passat els anys la casa és una ruïna esta feta mal bé,escombreres, moixos... una ruïna i el Consell no ha fet res durant tots aquest anys, uns doblers invertits per no fer res, ara després dels anys quant la casa ja és una ruïna i ja que el nivell cultural en defensa de la llengua catalana per part dels que ens governen és totalment nul, varen votar a favor de la reforma de la llei de normalització lingüística, no s'ha d'oblidar, volen crear un espai físic per conèixer la vida i obra de l'escriptor amb llengua catalana.

Un espai físic que tornarà costar 60.000 euros a tots els santanyiners, quant el Consell de Mallorca ja va comprar la vivenda per fer el mateix, perquè l'Ajuntament no fa pressió al Consell perquè acabi el que va començar o millor dit perquè no ho  va fer durant tota la legislatura passada,  perquè han passat tants d'anys sense fer res i han fet tornar la casa d'en Blai Bonet una ruïna????

Hi ha moltes associacions a Santanyí, els partits de l'oposició,grups de gent que no tenen un espai municipal per poder se reunir i resulta que tenim una casa per una final.litat feta una ruïna i ara ocuparem una altre espai per aquesta final.litat amb un cost de 60.000 euros i s'ha de fer una ampliació de crèdit,   sense oblidar que amb aquest 60.000 euros no hagués estat necessari reduir les subvencions a algunes associacions no totes que si ho tenen necessari, perquè han de pagar un lloguer per fer la seva activitat.


0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites