Sabeu el perquè del títol de l'entrada dons perqué sí el PP de Santanyí  ha fet una esmena els seus propis pressupostos per sorpresa fent una proposta molt semblant a la que havia anunciat Esquerra Republicana en la comissió informativa fa uns dies.

La proposta d’Esquerra que va anunciar en la comissió informativa era la següent:

Disminuir 58.400 euros la partida “Dietes membres dels òrgans de govern: assistències i RPB”, la quantitat final de la qual romandria en 117.600 euros enlloc dels 176.000 euros pressupostats inicialment. Disminuir 10.000 euros la partida “Atencions protocol·làries i representatives”, la quantitat final de la qual romandria en 10.000 euros, enlloc dels 20.000 pressupostats inicialment.

La suma d’aquestes dues disminucions suposa un total de 68.400 euros, els quals es podrien aplicar a les següents partides amb les següents quantitats:

-       Subvencions socials per al pagament de l’IBI, dotada en 20.000 euros
-       Subvencions socials per al pagament de material escolar, dotada en 20.000 euros.
-       Subvencions socials per a l’escolarització d’infants en escoletes municipals, dotada en 15.000 euros
-       Educació per a persones adultes, dotada en 13.400 euros.

La proposta del PP que ha fet al ple:

Reduir la partida de dietes dels òrgans de govern en 50.000 euros, atès que hi haurà eleccions el mes de maig i el nou govern pot canviar les dietes. Destinar aquesta partida als serveis socials. 

És evident que el PP  únicament ha fet una maniobra per fer-se seva una proposta de l’oposició. En la comissió informativa, Esquerra va anunciar que durien esmenes al pressupost i les partides que afectarien.

Quina casualitat, la proposta del PP afecta les mateixes partides. Aquesta manera de fer tan prepotent del PP no ens lleva l’alegria d’haver-los empès a canviar el seu propi pressupost.

La proposta anava destinada a reduir notablement les dietes del batle, que són molt elevades, amb la finalitat d’aprofitar aquests recursos per a  concedir ajudes a les persones que més ho necessiten. Permetia la creació de tres tipus de subvencions socials, una per al pagament de l’IBI, una per al pagament de material escolar i una altra per a l’escolarització d’infants en escoletes municipals. Permetia també la creació d’una partida en els pressupostos destinada a l’educació per a persones adultes. Ens hem abstès en la votació dels pressupostos perquè recollien en part l’esmena que havíem anunciat que presentaríem. Tot i això, la proposta del PP no ha reduït cap dieta del batle i no ha especificat les ajudes ni la manera de regular-les.

Sobre el superàvit d’anys anteriors
No podríem entendre que l’equip de govern no esgotés totes les possibilitats d’ajudar a les persones del nostre municipi. Mentre que per al PP un superàvit és un èxit, per a nosaltres és una previsió incorrecta i deficient. Que posin els recursos al servei de les persones, especialment de les més necessitades.


10 Comments:

  1. Anònim said...
    Com a persona resident al terme crec que lo que hauria de fer primer de tot s'esquerrà és donar l'enhorabona al batle perque sempre tenir superavit es una noticia que molts de ajuntaments encara sumien tenirla i a Santanyí gràcies al batle i el seu equip es una cosa ben normal. A lo que diu aqui de ses esmenes, si miram la tv sempre diuen els periodistes que s'han presentat esmenes i per tant pens que es una cosa normal. I que vol s'esquerrà que es PP primer li digui a ell lo que ha de fer? Que sa dediqui a mirar primer lo seu com per exemple arreglar es Mar i Cel.
    Anònim said...
    D'això sen diu no poder sofrir que el PP faci les coses be i pensant en el benefici del poble. La realitat es que qui ha presentat la proposta i l'ha votada ha estat el PP a diferència d'esquerra que tot i reconeixer que ho havien fet be, pel simple fet de no poder-ho sofrir s'han abstés. Cosa que demostra la falta de rigurositat i sobre tot la falta de compromis amb la gent que representan, quina llastima d'oposició. Es molt fàcil per part de l'oposició maniobrar mitjantçant la paraula per fer creure a la gent que les medalles son seves i no del PP. Menos mal que els santanyiners ja sabem de quin peu calça aquesta oposició nostra i ja no ens creim res. Au esquerrans anau a pintar barres i estrelles i deixau fer feina al qui en sap.
    Anònim said...
    Sr Amengual soy joven tengo carrera universitaria, no tengo hijos. voy de alquiler y de momento por desgracia no tengo trabajo.Me veo con mucha dificultad para pagar el alquiler,luz,agua...De que me sirve que usted pida subvenciones para el Ibi. Ninguna de sus propuestas me soluciona mis problemas, me puede decir usted que cobra sus dietas plenarias y se supone que tiene que hacer una oposición, como piensa ayudarme, en que partida a considerado a los jóvenes. Veo que ha pensado en los cursos de adultos, muy correctos y necesarios, pero no olvidemos que los realiza su madre. Me parece Sr Amengual que tiene mucho que aprender en política, donde abarca muchos temas más. Lo peor es creerse el Salvador. ¿Me puede decir que cobra por asistencia a las plenarias y comisiones informativas?muchas gracias
    Anònim said...
    L'Ajuntament de Santanyi es un dels pocs municipis espanyols que disfruta d'una economia sanetjada i amb superavit i es gracies al PP!!!!!!
    PODEMOS SANTANYI said...
    Me hace gracia es joven que tiene carrera, no es muy bien el perfil de un joven de Santanyí, no por la carrera que dice que tiene, sino porque va de alquiler y no vive con sus padres. También me da pena porque no tiene trabajo, pero Santanyí esta de moda. es un pueblo que hay muchos negocios, ( de Alemanes, como dicen en santanyi), pero poco negocio de gente de Santanyí y alli es porque me da gracia, tiene carrera, muchos más estudios que otros jovenes. Porque no emprende en un pueblo que segu dice el ayuntamiento esta de moda y en auge, o es que espera como muchos otros corderitos del PP ocupar un sitio en el Ayuntamiento de santanyi?.
    Anònim said...
    Aquesta si que es bona. Jo crec que si un Ajuntament té superavit es perque sa gestió ha estat sa que tocaba. I ara venen aquests senyors i es volen tirar ses flors.
    Anònim said...
    I perque no baixen els imposts???
    Anònim said...
    I que dirien els de esquerres, que també es idea seva?
    Anònim said...
    Lo del huerto ecológico nadie ha comentado nada, pero también suena a una iniciativa de izquierdas, no de derechas, yo pienso que es tal el descontrol idológico que hay en el PP de Santanyí que a cuentas de conservar la silla las iniciativas da igual que sean de izquierdas o de derechas.
    Anònim said...
    Com a persona resident al terme crec que lo que hauria de fer primer de tot s'esquerrà és donar l'enhorabona al batle perque sempre tenir superavit...

    Per tenir superàvit basta cobrar i no gastar. És a dir, no fer res. I hem de donar l'enhorabona al PP de Santanyí perquè cobrar i no fer res els hi surt molt bé.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites