El passat dimecres, al teatre municipal,  el Partit Socialista de Santanyí va organitzar un emotiu acte d’homenatge a Joana Suau i Pere Vallbona, ambdós militants socialistes que recentment ens han deixat. Varen participar a més de Joan Sbert i Juli Fuster per l’agrupació de Santanyí, Francesc Miralles, batlle d’Algaida i candidat del PSIB a la Presidència del Consell de Mallorca i Francina Armengol, Secretària General dels Socialistes i candidata a la Presidència del Govern de les Illes Balears. A l’acte varen assistir familiars i amics den Pere i na Joana, així com nombrosos militants i simpatitzants socialistes. Tots els ponents varen destacar les qualitat humanes tant de na Joana com d’en Pere, la defensa dels valors socialistes i el seu compromís inclús en situació de malaltia greu com era el cas de na Joana, el seu treball i esforç per aconseguir una societat més justa i equitativa, la seva trajectòria d’anys de militància inclús en èpoques en que ser socialista podia representar un perill per la integritat física. L’exemple de persones com ells ens han de mantenir ferms en la defensa dels nostres valors i les nostres creences varen destacar els diferents ponents.

En el mateix acte es va oficialitzar la candidatura de Juli Fuster a la Batllia de Santanyí. En el seu discurs va criticar la passivitat del partit popular en la defensa dels interessos dels Santanyiners, que es pleguen a les directrius del Srs. Bauzà i Rajoy. Problemes com l’aigua o la degradació de les zones turístiques que no s’afronten i en canvi es promocionen obres faraòniques com la construcció d’un gimnàs a Santanyí (575.000 euros l’any 2015), tot i que l’Ajuntament te una deute de 4.300.000 euros amb diferents entitats bancàries. La negativa de l’equip de Govern a davallar l’IBI durant els anys 2012, 2013 sol·licitada pel Partit Socialista amb el recolzament de la resta de partits de l’oposició, per compensar la pujada obligada pel Govern del Sr. Rajoy, és un exemple més de que les prioritats del partit popular no són les persones.
Les seves propostes programàtiques estaran basades en el diàleg amb la població, treballar per superar les greus desigualtats socials que existeixen a l’actualitat, assegurar uns serveis públics de qualitat i afrontar els greus problemes de l’aigua i degradació de les zones turístiques. Incrementar al màxim la transparència en les actuacions per tal de que tots els Santanyiners i Santanyineres puguin conèixer en que s’inverteixen els seus doblers i facilitar la participació de la població en les decisions seran uns altres dels objectius prioritaris dels socialistes.
Igualment Francesc Miralles i Francina Armengol varen destacar en els seus parlaments la necessitat de recuperar el diàleg amb la població, perdut en aquesta legislatura, tractar de solucionar els problemes de la població i no crear de nous, en clara al·lusió al TIL, i lluitar per vèncer les desigualtats socials que de cada vegada són més exagerades. Treballar per aconseguir un lloc de treball digne és un altre dels objectius dels socialistes per la propera legislatura.


Tots varen fer una crida a participar a les assemblees obertes que estan realitzant per tal de poder expressar les preocupacions i demandes de la població i poder proposar solucions en el proper programa de Govern, a Santanyí, Consell Insular de Mallorca i Govern de les Illes Balears.

6 Comments:

  1. Anònim said...
    Respetando el homenaje a las dos personas que mencionan que ya no están, si nos referimos a la candidatura de este señor Juli Fuster, que quiere representarnos, no creo que sea el candidato adecuado. A los que hay ahora en el psoe no les veo hacer nada y aunque me de rabia decirlo este alcalde que hay ahora del PP lo conoce mucha gente y hablan muy bien de él. Las cosas hay que reconocerlas y una reputación así no se gana en poco tiempo. Siempre me ha gustado sacarle faltas a los que gobiernan porque siempre hay algo donde se equivocan, pero a ustedes no les puedo buscar nada, porque directamente no hacen nada, entonces no hay nada que objetarles, eso si es verdad. Veo que tienen poco donde agarrarse. Soy extremeño y del psoe de siempre pero el año que viene a ustedes mi conciencia me dice que nos les tengo que votar, no me dan ninguna confianza. Sus palabras son muy poco creíbles y repetidas. Lo siento.
    Anònim said...
    Desde que se fué Jesus (Nuñez), no he vuelto a votar al PSOE. Lo votaba porque Jesus es amigo mio y yo en las elecciones locales siempre voto a las personas y al PSOE le faltan personas validas. La pasada legislatura tuvieron que cerrar listas con cuatro jubilados
    y dos espontaneos. El candidato no lo conoce nadie, un antipatico de Santanyi y dos chavales de Cala d'Or, de los cuales me voy a ahorrar decir lo que pienso, nada bueno... por otra parte el actual alcalde si que me inspira confianza igual que Barbara para Cala d'Or. Siempre me han escuchado y ayudado y se han preocupado por mis problemas que desgraciadamente han sido bastantes. Me quiero sumar al homenaje realizado a los que ya no estan pero mi voto no sera para ustedes, sera para el actual alcalde y para Barbara. Saludos.
    Anònim said...
    M'inspira confiança aquest home. Mira que no els he votat mai, deu ser perquè és metge. El veus una persona equilibrada, tranquil·la, reflexiva, dialogant, escoltadora, oberta, franca. Molta gent preferirà l'estil de Jesús Nuñez, encara que ningú el voldria de soci. En Juli, en el cas de governar no dóna la sensació de ser un perill, és una persona que en el seu tracte diari transmet tranquil·litat. Però d'altra banda, és una persona que encara hi ha molta gent que no coneix. Haurà de fer molta feina abans de les pròximes eleccions.
    Anònim said...
    Alguién sabe como se pueden poner en conocimiento de la fiscalía unos documentos?
    Anònim said...
    FISCALÍA DE LA COMUNIDAD AUTÓNOMA

    Dirección: Plaza Bisbe Berenger de Palou, 10

    Teléfono:
    971219200

    Fax:
    971219201

    Localidad: Palma de Mallorca
    Código Postal: 07003

    fiscalia-sj.palmademallorca@fiscalia.mju.es
    Anònim said...
    M'agradaria sumar-me a l'homenatge realitzat per part del PSOE de Santanyí a na Joana i en Pere, dues persones excepcionals que mai varen abandonar les seves creences ni els seus ideals en la lluita d'una societat més igualitària, més justa i més digne per tothom. Probablement no compartia el camí que ells varen escollir per dur-ho a terme, però sí que compartírem l'objectiu. Descansin en pau.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites