Nucli Rural Sa Taulera



Ja fa uns mesos varen publicar una entrada que deia el següent:

El ex edil Obrador pierde ante el TSJB el recurso por sus obras ilegales.(Diario de Mallorca, 25/04/2005)

M. B. SANTANYÍ.

El alcalde de Santanyí, Miquel Vidal (PP), ha informado que el ex edil de Hacienda, Sebastián Obrador Company, del mismo partido, "deberá legalizar sus obras ilegales" que afectan a la ampliación de un chalet en s´Alqueria. Según Vidal, "este señor deberá derribar lo que se excede -unos 100 metros cuadrados de vivienda- o comprar la finca anexa que le permita legalizar el edificio actual, o vender al vecino". Según Vidal, el Tribunal Superior de Justicia de Balears (TSJB) "da la razón al Ayuntamiento" en el recurso que Obrador presentó para intentar evitar la demolición de parte de la vivienda.

El primer edil recordó que el ex concejal "tenía permiso para una casa de 80 metros y un porche de 40 pero, tras ampliar, lo edificado ronda los 200 metros". "Ahora dispone de dos meses para explicar cómo piensa legalizar la casa".


Aquesta noticia va sortir a Diario de Mallorca el 25/04/2005, ara després de més de 4 anys la casa il.legal segueix estant com estava, inclús pareix que s’estar acabant, ja hi ha finestres, i portes i l’han tancada amb una barrera.

Però no s’ha legalitzada,el portaveu del PSOE, al darrers plens va demanar el batle que pensava fer amb aquesta casa il.legal, i el batle contestar ¡¡¡¡¡¡¡ QUE NO HI HAVIA TORNAT A PENSAR ¡¡¡¡¡.

Com pot dir el batle que no hi ha tornat a pensar, o és que no li ha interessat torna hi a pensar.

No es veritat que no hi hagi tornat a pensar perque sembla que amb la nova revisió de les normes subsidiaries es vol legalitzar l’obra, a carrec de tots els veïns del Municipi de Santanyí.

Segons la legislació, vigent la zona de la finca 985 del polígon 9, tant per la superfície de les finques com pel nombre de cases existents, no es possible considerar lo com un petit nucli de població en sol rústic per ser classificat com a nucli rural, en aquest cas no son necessaris el 14.000 metres per poder construir.

Per aquest motiu, i perquè la superfície de la finca només és de 4.184 metres en lloc de 14.000 metres, que son els necessaris per poder construir en sol rústic, es va denegar la llicencia que consistia amb " enderrocament parcial d'edificació existent i legalització de reforma i ampliació de l'edificació després de la demolició a l'habitatge unifamiliar existent a la finca 985 polígon 9 d'aquest terme municipal"

Ara amb la revisió de les normes subsidiàries del municipi, podria ser que hi hagués intenció de legalitzar aquesta casa, modificant les normes per poder classificar aquesta zona nucli rural.

Ara ja es pot veure que el que es suposava és una realitat, el batle hi ha pensat sempre amb la construcció il.legal de la vivenda i així es pot veure a l’avanç de les normes subsidiaries, es vol classificar Sa Taulera com a nucli rural.

Al darrer ple en el que s’aprova l’avanç de les normes el portaveu del PSOE va tornar a preguntar la raó de classificar Sa Taulera nucli rural, el batle contestar que era només una proposta i que l’ha de aprovar el Consell i el Govern Balear, si no ho troben convenient el batle no s’hi oposarà.

També va ser demanat si hi ha cap intenció política per classificar els terreny com a nucli rural, o més ben dit si hi ha cap intenció per solventar una infracció urbanística, el batle contesta que no.

Esperem que el Consell i el Govern Balear tendran constància de que en aquests terrenys hi ha una infracció urbanística amb una sentència del TSJB i que el que es vol fer es contra el que és un nucli rural és un encobriment per fer us residencial no lligat a cap activitat agrícola-ramadera d’esbargiment familiar.

3 Comments:

  1. Miquel Amengual said...
    Hi ha una llei sobre nuclis rurals que l'Ajuntament no pot incumplir, per tant, si es declara nucli rural serà totalment amparats per la legislatura vigent. Aqui hi ha un petit fragment:

    És per això que s’estableixen en la normativa unes condicions perquè els ajuntaments
    qualifiquin un assentament com a nucli rural. Aquests requisits es basen en el nombre
    d’habitatges que conté, en la consolidació de l’assentament i en els criteris per
    establir-ne el perímetre. Coherentment amb tot això, es limita la possibilitat
    d’augmentar-ne posteriorment l’àmbit. Aquests requisits establerts per delimitar els
    nuclis rurals (la prèvia existència de més de sis habitatges, que com a mínim el 80%
    estigui consolidat per l’edificació) són de tal caràcter que estan únicament possibilitant
    que es qualifiqui com a nucli rural el que, de fet, ja ho és, i impedeixen que, a l’empara
    de tal qualificació, es possibiliti el naixement d’un nou nucli de població en un terreny
    rústic que fins aleshores no en tenia.
    En la mateixa línia se situa el requisit que les infraestructures i els equipaments al
    servei del nucli rural han de tenir la consideració d’elements comuns del nucli mateix,
    els quals han de ser construïts, instal∙lats i conservats pels propietaris de les
    parcel∙les incloses dins la seva delimitació, com a obligació inherent al seu dret de
    propietat. D’aquesta manera, s’allunyen els nuclis rurals del procés urbanitzador propi
    dels sòls urbanitzables o aptes per a la urbanització i, amb això, la possibilitat que
    aquests nuclis hagin de ser després necessàriament classificats com a sòl urbà sense
    que l’Administració hagi participat en les plusvàlues generades en el procés de
    transformació del sòl. D’altra banda, això permet garantir el preceptiu nivell
    d’infraestructures i d’equipaments del qual han de gaudir aquests nuclis.
    Anònim said...
    O sea que mucho ruido i pocas nueces, casa ilega, sentencia del TSJB, orden de derribo de la edificación existente, el ayuntamiento no hace nada y ahora con el paso del tiempo sale una ley que convierte una ilegalidad en legal.

    ¿Pero porque el ayuntamiento no ha hecho cumplir la sentencia cuando debia hacerla cumplir?
    Julià Vila said...
    Anònim: Vamos a ver, tienes 3 intentos para adivinarlo.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites