Amb aquesta entrada volem contestar a un comentari que va fer en en Julià Vila i aceptar les disculpes per la seva esquizofrènia, aquest comentari feia referencia a una bona noticia que sortir a la premsa ja fa uns dies.

El comentari era el següent: “Està bé això de recopilar totes ses notícies que surten a tots els diaris, sobre Santanyí. Demostra una manca absoluta de criteri (el suposam al pseudo-periodista de torn) però serveix per omplir. És com si ens donessin sa feina feta. Surt a sa premsa: Ohhh!!!, veritat absoluta, dogma de fe, amen Jesus!! Fantàstic!!
Però tontament, per un inexplicable descuit, heu obviat d'una notícia que va sortir ahir mateix a la premsa, a la santa intocable Premsa. La notícia ocupa tot una plana. Han de ser molt curts de vista (o no només de vista) per passar per alt aquest "peasso notícia": Diari de Balears, 08/01/2010, pàgina 16:
"Santanyí millora l'ajuda social i la imatge dels nuclis turístics". "El PSOE va proposar deu projectes de govern que s'han estudiat per incloure'ls en el pla E" "L'embelliment de carrers i l'ampliació dels programes dels Serveis Socials centraran les ajudes"
Sota aquests titulars s'explica bla bla bla tota una crónica que sembla un impagable anunci publicitari sobre la bona tasca de l'equip de govern.
Els qui vivim a Santanyí sabem que aquesta notícia està redactada des de un desconeixement absolut sobre la realitat de Santanyí. Es més: si feis una volta per Cala Figuera veureu que lo de "Millorar la imatge dels nuclis turístics" és una cruel mentida. Sa cala sembla Kosovo després de la guerra: ruines, bucs sense acabar i solars plens d'escombreries (i sense vallar) per tot arreu, sense que el celador d'obres mogui un dit. Fas una volta per sa cala amb cotxe i t'entren ganes de fugir i no tornar mai més, que és el que fan molts de turistes. “


En aquest blog a una altre entrada ja varen publicar la proposta a l’equip de govern de dur a terme una iniciativa de proposar a tots els colectius del Municipi de Santanyí aportasin idees i projectes per dur a terme amb el nou Plan E , però també varem afirmar que des afortunadament l’equip de govern ho voldrà fer com els anteriors projectes , que varen ser proposats per ells segons el programa electoral de Partit Popular a les darreres eleccions, sense consultar als ciutadans del municipi.

Per això pemsam que la noticia no és tant bona com sembla.

Evidentment hi ha un munt de possibles projectes vàlids i necessaris pel nou fons estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local, el nostre estimat municipi sofreix un abandonament, tan i tan gros que un no sap per a on començar.

És realment una pena que l'equip de govern no hagi volgut fer una autèntic procés participatiu per triar els projectes tal com era la nostra proposta i com s'ha fet a Esporles. A dia d'avui ni tan sols han convocat als grups de l'oposició per parlar del tema.

Des del nostre punt de vista s'haurien de prioritzar les inversions bàsiques en infrastructures que al mateix temps comportin estalvi de recursos i millores mediambientals. Igualment s'haurien de tenir en compte els deutes històrics del municipi amb el nuclis turístics i amb el tema de la eliminació de les barreres arquitectòniques.

També hauriem de tenir en compte el tema dels punt verds als distints nuclis de població del municipi.

Com hem dit consideram que hem de prioritzar les actuacions al nuclis turístics, que actualment es troben molt abandonats, a pesar de ser un dels grans actius turístics del municipi.

Tenim en compte les previsions científiques sobre el clima pensam que també hauria de ser una prioritat l'estalvi de l'aigua, per això proposam:

- Instal•lació de sistemes d'estalvi d'aigua a totes les instal•lacions municipals i si és possible; ajudes municipals a la instal•lació d'aquests sistemes de baix consum d'aigua,
- Renovació de la xarxa d'aigua potable en els trams de xarxa pendents, per evitar fuites d'aigua.
- Reutilització de les aigües de la depuradora que actualment es troben molt infrautilitzades.
- Per acabar atès que el Municipi disposa d'una amplia xarxa de camins públics molt desaprofitats, caldria una petita inversió en condicionar, senyalitzar i informar sobre aquesta xarxa de camins que a més de beneficiar als autòctons pot contribuir decisivament a la promoció del Municipi de Santanyí, com a destí turístic fora de l'estiu, per a amants del ciclisme, de la natura, del paisatge...




Fonts: Diario de Mallorca
Diari de Balears

12 Comments:

  1. Miquel Amengual said...
    Si realment aquest artícle no és una broma com la de la gravera del dia dels innocents, ara entenc perquè la gent amb qüestió de dos mesos mes o manco que estic escriguent al blog i contant la veritat d'una manera moderada i creible, han canviat la seva idea totalment i ja pensen que vist lo que hi ha per l'oposició i per la futura oposició, que Santanyí no necessita cap canvi polític per res del mon. I s'ha disparat aquests darrers dies amb els discursos còmics que ha fet un jove del PSOE. Ja puc dir que ESTIC MOLT CONTENT DE QUE LA GENT SAP EL QUE VOL I ENTEN LO QUE ELS INTENT EXPLICAR I EL QUE DIQUI QUE AIXÒ NO ES VERA S'ESTÀ ENGANANT A ELL MATEIX.
    Anònim said...
    No hi ha com acabar els arguments per dir bajanades, Miquel Amengual perdona però ara som jo que no entenc que dius en el darrer comentari teu. Te pots aclarir un poc.
    Miquel Amengual said...
    Estic parlant del resultat de l'enquesta sobre el canvi politic. Perque bejenades son les propòstes que es fan aquest artícle, ni em molestaré en contradir res del que diuen.
    Miquel Amengual said...
    Però be, com que així ho voleu vos diré el que trob de tot això, sobre tot pels ciutadans que llegeixen el blog i que es senten ofesos amb aquestes propòstes:

    1 Punts verds: No hi ha cap nucli de població que estigui a mes de 5o 6 km d'un punt verd, meam a quin municipi menos endeutat que santanyi hi és això?? Els doblers son per invertir-los. Els deutes públics son necessaris.

    2 Actuacions als nuclis turístics, mes dels que ja es fan?? Això me sona a que mos volen vendre una moto a nes que llegim el blog....

    3 Estalvi d'aigua??? però si segons els científics, per culpa del sobreencalentiment global anam cap al des-gel, si alguna cosa sobrarà serà aigua!!!!!! Molt fort aquesta proposta, vos pensau que molts dels edificis públics no en tenen de sistemes d'estalvi d'aigua, idò vos he de dir que gairebé tots en tenen, perque al cap i a la fí això que pareix un mon "SISTEMAS D'ESTALVI D'AIGUA" buuuuuuuu que deu ser això tan complicat? Idò no es mes que manoreductors per limitar la sortida d'aigua de les aixetes, limitar l'ompliment de les cisternes dels waters i posar-los l'opció de mitja carrega, tenir sisetemas de regadiu eficaços.... Tot això ja fa molt de temps que els edificis públics de Santanyí en disposen.

    4 Renovació de la xarxa....... Idò, que no hi ha ses empreses que distribueixen aigua a Santanyí, que per l'interes que hi tenen en el seu negoci s'encuiden be aviat d'arreglar els llocs on hi ha fuges o on hi pot haver possibles fuges???

    5 Aigues de la depuradora infrautilitzades: Qui es que ha anat a la tuberia que surt l'aigua depurada a midar el caudal que s'empra???? Això es parlar per fer guapo, fa guapo parlar d'aquestes coses a un blog amb interessos contrarir al consistori.

    6 Ara què? Els poc racons que ens quedan als Santanyiners, als que encara tenim un fora-vila i un parell d'animals, per poder estar tranquils,veniu vosaltres i mos voleu asfaltar els camins i ampliar-los perque ens espenyin una de les poques coses que mes o manco segueixen intactes??

    Ciutadans de Santanyí, aquesta es la realitat del carrer, l'article reflexa la realitat d'Alicia en el País de las Maravillas.
    Admin said...
    Si és curiós que dia 4 de gener l'enquesta no estava manipulada i el resultat era que la gent que pensava que és necessari un canvi era d'un 17,59% més que els que pensen que no necessiten un canvi polític a partir d'aquest dia en que te varem fer la reflexió l'enquesta ha perdut la seva credibilitat.
    No te sentit que una mateixa persona faci votacions des de diferents ordinadors per manipular els resultats.
    Admin said...
    Bé i perque no exposes els teus projectes, en lloc de criticar aquests proposats, tornam a repetir que resultarà que l'unic que critica en lloc de donar solucions ets tu Miquel Amengual.
    Miquel Amengual said...
    Men ric,men ric i men torn riure, i cuants ordinadors es suposa que tenc, o millor dit,cuantes conexions a internet creieu que tinc, perque tenc entés que es un vot per conexió a internet o un vot per ordinador, que se suposa que tenc 150 ordinadors amb les seves 150 conexions a internet. Això ja es caure molt, pero que molt baix, jajajajaajajaj, que fort, ara resulta que jo he votat de 160 ordinadors diferents, i qui s'ho creu a això a part de vosaltres que viviu "al pais de las maravillas", lo que pasa es que no sabeu res de res, ni de política ni del Poble de Santanyí ni de la gent del poble ni res de res, i ho demostrau dia a dia, i això la gent ho veu, la gent no es beneita..... quina llastima que me feis....
    Julià Vila said...
    Si des del blog acceptau ses meves disculpes pel que vaig dir fa uns dies:"En el cas de que aquest blog no amagui intencions electoralistes concretes, deman disculpes a l'administrador per la meva esquizofrènia", puc donar per cert que aquest blog no està administrat per integrants de la llista de UM a les passades eleccions, perquè si fos així, hom podria deduir que sou una guarda de persones-que-falten-a-sa-veritat (així no sembla un insult), però ja que no és així em quedo més tranquil.
    Admin said...
    Julià pots esta tranquil els administradors no han estat integrants de cap llista a les passades eleccions.
    Miquel Amengual said...
    Ido, ara que ja sabem que hi ha un grupet de gent que son els administradors, i no es tot el poble de Santanyí com mos volieu fer creure, crec que es l'hora de dir QUI SON ELS ADMINISTRADORS D'AQUEST BLOG ANÒNIM, DE QUE TENIU POR?????
    Anònim said...
    ami me da igual quien sea el administrador,yo sin conocerlo le doy las gracias por hacer un blog como este y denunciar todos los tejemanejes del ayuntamiento,creo que mucha gente piensa en que es bueno el cambio,lo unico malo que pienso que pasara es que entre toda la gente que piensa en el cambio se repartiran muchos botos entr PSOE,UM,UPYD..y claro asi lo unico que pasara esqe volvera ha salir el PP al dedicarse los votos de los contrarios a ellos a repartirse entre varios partidos y no centrar todos los botos en uno para poder ganar al PP que sera dificil aun teniendo a un incompetente al frente como el sr.llorenç galmes
    Pere said...
    Sé que fa estona que aquest fil de discussió està inactiu, però vull dir-li al Sr. que firma com Miquel Amengual que dient "Estalvi d'aigua??? però si segons els científics, per culpa del sobreencalentiment global anam cap al des-gel, si alguna cosa sobrarà serà aigua!!!!!! Molt fort aquesta proposta" ens demostra la seva incultura total i rotunda!
    Segurament qui l'assessora en temes mediambientals deu ser el cosí del seu amic Rajoy, que d'això en sap molt.
    Jo, que som científic de professió, li puc dir que ha dit un gran disbarat (però gros!), perquè tot i que és veritat que s'observa un deglaç progressiu, l'aigua líquida resultant va a parar a la mar, i hom sap (o no!) que l'aigua que necessitem per a dur a terme les activitats humanes és, en la seva immensa majoria, aigua dolça.
    I ni se li acudís, per favor, mencionar ara res de dessaladores.
    Pensi una mica abans d'escriure i, si no té arguments de pes, reals i convincents, no escrigui. ;-)


    I a veure si aprenem a escriure bé, de passada, que hi ha faltes que fan mal als ulls.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites