Al ple celebrat dia 21 de desembre ha estat aprovada la proposta feta pel batle de refinançament del préstec amb el banc BBVA de l’any 2004.

Aquest préstec de 5.753.300 euros i en data de formalització en data 29/07/2004 estava destinat a les inversions a fer l’any 2004, el seu termini era de 15 anys més 2 anys de carència, i els interessos són euribor més 0,125 %, unes avantatjoses condicions.

A data de 31/08/2009 hi ha una quantitat pendent d’amortització de 4.606.639 euros.
Ara el batle de Santanyí vol fer un refinançament del préstec, amb la mateixa entitat, però amb unes condicions no tan avantatjoses, com les actuals, per els que paguem el préstec, que som tots els santanyiner, però si més avantatjós pels qui governen, que s’estalviaran dos anys més pagar el préstec i ja es veurà passats dons anys més, com en sortiran.

Les noves condicions contemplen un temps de carència de pagament fins a 31/12/2011, ( no han de tornar a pagar fins haver passat les properes eleccions municipals del 2011) i un temps d’ amortització que finalitzarà el 30/06/2023, i uns interessos que d’ euribor més 1%.

També hem de dir que aquest refinançament té un cost de 11.027,118 euros.I la diferencia amb les condicions anteriors suposen una despesa de 1.500.000 euros més.

A pesar de que la conclusió de l’ informe que ha redactat el secretari de l’ajuntament de Santanyí, per justificar aquest refinançament del préstec, especifica la pèrdua de les avantatjoses condicions actuals del préstec Inversions 2004 i les despeses que suposa la refinançament, els que governen a l’ajuntament de Santanyí han votat a favor de la proposta de refinançament del préstec.

Aquesta operació de crèdit no és sinó un reflex de la crítica situació econòmica a la que el PP ha estat portant a l' Ajuntament. En aquest moment el deute total amb els bancs és de més de 12 milions d 'euros. Estam davant una entitat endeutada i sense capacitat d' estalvi, que cerca refinançaments i allargar els temps d’ amortització i de carència de pagaments per què no pot fer front el deute.

Segons les justificacions del batle de Santanyí la seva gestió ha estat fer inversions al municipi, està content de que el municipi de Santanyí sigui el tercer municipi amb més deute de Mallorca, després de Palma i Calviá i de no estalviar, però les inversions també les han de saber fer i amb coneixement, fent previsions de futur.

A tot això no hi ha res a dir si l'endeutament i la pujada dels imposts van acompanyats de serveis i millores importants pel municipi, però el cas de Santanyí a nosaltres i cada vegada a més ciutadans no ens surten els comptes, hi ha instalacions fetes amb aquestes inversions que necessiten d’ un gran manteniment, amb la seva gran despesa corresponent, i a més hem de sumar els pagament de l’ inversió, i per aquest motiu no hi ha les millores i serveis que necessita el ciutadà.


1 Comment:

  1. Julià Vila said...
    En aquesta entrada es fa referència dues vegades a la paraula estalvi. Un ajuntament, emperò, no ha de estalviar ni un cèntim, els ha d'invertir en profit dels ciutadans.
    El nostre ajuntament no només no estalvia, sinó que s'endeuta de forma temerària i suïcida, però ho fa en profit dels ciutadans. Bé, d'alguns ciutadans, de tots els amiguets assessors del PP, anomenats càrrecs de confiança.
    Què han de fer ara? S'han de posar a fer feina, pobrets? I no n'han feta mai, perdrien l'antiguitat!!.
    No senyor, ( i més ara que és nadal) cal ser solidaris amb els aturats i els desafavorits.
    El que em tranquil·litza de tot aquest desfalc a gran escala, és que mai no li podrán donar la culpa a ningú més que no siguin ells mateixos, el successor d'en Miqui, o el successor del successor, tard o d'hora hauran de passar comptes, no amb l'electorat, sinó amb els tribunals.
    L'electorat, els qui voten el PP, mai no els hi demanaran comptes, la culpa serà dels rojos, dels "socialistes" (amb aquest fàstic i xuleria que ells ho pronuncien). O millor encara, dels catalans, aquests putes catalans, que ho volen tot per ells i no ens deixen res a noltros. O no va així això? eh, "companyeros"?
    No passeu pena,ja us vindrà la vostra.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites