Diario de Mallorca ha publicat aquest article que fa referencia a la plaça del Llombards.

LLORENÇ RIERA Muchos pueblos, villas y pedanías de Mallorca llevan tiempo afectados por la peculiar moda de modificar constantemente las plazas y espacios públicos semejantes. Es un punto y un lugar sensible porque, cualquier plaza que se precie, tiene vocación de centro neurálgico y signo de identidad de la urbe en la que se ubica. Los vecinos la asumen como propia, como espacio de vida colectiva y lugar de encuentro. Por eso no extraña que muchas veces las reformas estén acompañadas de polémica, cuando no de contestación frontal.
Después de todo lo que ha caído sobre la transformación de la plaza Mallorca, el consistorio de Inca tiene coraje de emprender la reforma de la plaza de España. En Es Llombards los vecinos se han indignado contra el consistorio de Santanyí porque les ha modificado la silueta de la plaza con un proyecto que consideran peor que el original. En Santa Margalida la disputa está servida a cuenta de los 10.000 euros que se gastan para corregir el entorno del monumento a la Beata. Parece como si los munícipes actuales se hubieran empeñado en dejar su huella deshaciendo el patrimonio y el mobiliario urbano recibido. Las plazas de Mallorca, por lo general, necesitan correcciones puntuales, algún retoque ornamental y adecuación a las necesidades de movilidad y ocio actuales pero no transformaciones radicales como está ocurriendo en muchos casos. El carro del Plan E ha sido mal conducido hacia las plazas con la excusa de lidiar el paro.

I ara que ja estar acabada la nova plaça es pot veure que realment no es pot dir que hagi millorat molt el nou projecte, per no xerrar de la nova font.

Font:Diario de Mallorca 3/12/2009 Lletra Menuda, Llorenç Riera
http://www.diariodemallorca.es/part-forana/2009/12/03/plaza-irreconocible-alzada/526908.html

5 Comments:

  1. Anònim said...
    Crec que sa plaça no ha quedat malament, només faltaria que haguéssin fet una cosa mal feta...
    Personalment, com a veïnat d'es poble, crec que aquesta obra era del tot innecessària, ja que no estava tan malament per fer-ne una de nova. Si s'hi volia fer res, hagués bastat adaptant-la per als minusvàlids i cambiar dues o tres peces que s'havien fet mal bé.

    Per una part, el batle de Santanyí va dir que el govern central els va donar un plaç de molts pocs dies per presentar un projecte per tal de rebrer una subvenció del "plà E" i que si no presentaven els projectes dins el plaç marcat ens quedavem sense subvenció. Ell volia destinar una part de l'ajuda al poble d'Es Llombards i varen pensar en renovar la plaça.

    La majoria de gent creu que hi havia altres coses més necessàries que renovar la plaça d'es pou. El batle digué que amb el poc plaç que lis havia donat el govern per presentar un projecte només els va donar temps a fer aquest. Si és així com diu ell, ses coses s'han fet molt malament i a tota presa.

    El dia que varen començar ses obres de sa plaça, i amb sa plaça vella ja mig desmontada, es va cridar a la gent del poble a una reunió informativa sobre el que es faria... A aquesta reunió, després de les queixes de bastants veïns, el batle de Santanyí digué que si la gent del poble no ho volia no es faria la reforma, però que perderiem l'oportunitat de rebrer la subvenció.
    Alguns veïns deien que s'hauria de fer una votació popular, d'altres deien que s'haurien de destinar els doblers a arreglar altres coses del poble... però en general, els que hi havia a la reunió, no estaven conformes amb la reforma.

    Una de les coses que més me cridaren l'atenció fou que després de dir que el govern lis havia donat un plaç molt curt per presentar un projecte, es varen contradir dient que ja s'havia informat de la reforma de la plaça en el full del pp de les eleccions. Tot una contradicció baix el meu punt de vista.

    Sa meva opinió és que es podria haver deixat la reforma de la plaça per d'aquí a un parell d'anys. I ja que es feia, fer la reunió informativa un parell de mesos abans de començar l'obra.

    Ahhh i envers de donar feina a una empresa de fora d'es terme de Santanyí, donar ocupació a la gent del terme, que n'hi ha molta i bona.
    Julià Vila said...
    De vegades es critica de vici. Sense analitzar el que es critica. Es critica motivat pel qui actua i no per com actua. Si s'Ajuntament fa, perquè fa, i si no fa, perquè no fa. Crec que el nostre és més criticable pel que no fa, per la deixadesa que sovint mostra, amb la quantitat de gent que hi fa feina (bé, per dir-ho d'alguna manera) amb uns sous no gens menyspreables.
    Però aquest pic no hi ha per tant, tampoc no està tant malament aquesta plaça. Quan varen reformar sa plaça de Santanyí, los vecinos también se quejaban indignados. Ara, als vecinos indignados els entren un chorro de duros, i no diuen ni piu. Ja sabeu de quí parl.
    Per altra banda, els periodistes no se'ls ha d'escoltar per res, de 10 pics 9 no contrasten ses informacions. Tenen massa poder per la seva aptitud (ineptitud)
    Tomeu Bonet said...
    Julià crec que estàs equivocat, no és el mateix la plaça de Santanyí que la del LLombards.

    La plaça de Santanyí es va fer totalment nova, era un canvi radical, passava a ser una plaça peatonalitzada, els cotxes deixaven de passar hi i es suprimien molts d' aparcaments, canviava la finalitat de la plaça i la seva fisonimia. És ben normal que la gent fes crítiques ja que no podia preveure com quedaria i el benefici que podria dur, encara que una de les crítiques que es feien sobre la conservació de les rajoles ha estat certa, l’ajuntament té un gran problema amb la seva neteja.

    La plaça del Llombards estava feta, si no estic equivocat de l’any 1992 i quan es va fer també va ser criticada, però va quedà molt bé, hi crec que els llombarders devien estar-ne ben contents, perquè estava feta de pedres de riu o de mar (baletes), amb faixes de pedra de Binissalem, i crec es tractava d' una obra molt adequada per la fisonomia del poble.

    El fet de ser tant criticada és perquè la gent no entén de cap manera perquè s' havia de tocar aquesta plaça, després de disset anys de la seva construcció, ocasionant una despesa de 200.000 euros, per deixar la igual que estava però amb un estil modern gens acord amb la fisonomia del poble del Llombards, amb unes faroles que segons els veïns fan massa claror i no xerrem de la font que la gent del Llombards ja li diu la font dels daus.

    Julià si fas una volta pel Llombards i escoltes un poc les opinions veuràs que aquest periodista no va tant malament amb la seva informació.

    Per altre banda esperem que ara que hi ha hagut més temps per escollir els projectes per dur a terme amb el nou Plan E els que governen l’ajuntament ho puguin consultar millor amb la gent.
    Anònim said...
    En aquest municipi la oposició només veu les casetes d'obra devora les circumvalacions, o les voravies espatllades de Cala d'Or. Ara de les coses realment important i greus que fins i tot poden suposar nous casos de corrupció no es fan cas. Resulta que s'intenta l'aprovació il·legal d'un polígon industrial a Cala d'Or, i aquí no passa res. Quan fins a la revisió de les normes subsidiàries del municipi l'aprovació del polígon es un delicte, aquí no passa res. Quan resulta que no es pot saber l'ús que ha de tenir aquest sector fins a la revisió de les normes subsidiàreis del municipi, i es veu que n'hi ha que ja ho saben, aquí no passa res. 17 Ha de polígon industrial destruint la principal font d'ingresos del municipi, i aquí no passa res. En aquest municipi no passa res. L'únic imporant es si lea plaça des Llombards es nova o vella i les voravies de cala d'or estan espatllades. Ho és que les donen tallada a tots?
    Anònim said...
    De todas formas , cuando de CONSTRUCCION se trata ,todos los partidos mirar a otro lado ( y si los constructores son conocidos de Santanyi ,mas). Sino alguien habria dicho algo de los apartamentos que estan construyendo en la Cala Santanyi del lado del Voramar, a 2 m. del suelo para que sean m,as altos y con falsas alturas para subir mas... y TODOS calladitos

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites