El censor de blogs.



Els blogs són un instrument extraordinari que ens permeten donar a conèixer idees i pensaments d'una manera instantània. Els blogs estan oberts a tots, són universalment accessibles. Et llegeixen els que saben que existeix el teu blog en funció del bombardeig al que sotmets el seu correu. Escrius "he penjat un article en tal enllaç" i la gent et llegirà o no, però almenys pot llegir-te amb un sol clic de ratolí.


Una de les característiques dels blogs és que han de ser renovats amb certa freqüència per mantenir l'interès.


Cada tecnologia ha desenvolupat la seva pròpia Censura. Quan es va inventar el cinema, va sorgir la censura de les pel·lícules, després es va desenvolupar la televisió i va sorgir la censura televisiva.

I amb el desenvolupament dels blogs hem vist sorgir una nova especialitat que és el censor de blogs, que es dedica a censurar blogs. No ens referim a la censura oficial que com a Xina o a Cuba fica a la presó a qualsevol que pensi diferent, sinó a l'altre tipus de censura que neix de la temptativa d'intimidació. Del que es tracta és de coartar la lliure expressió del bloguero, envaint l'espai de comentaris, insultant o criticant a l'autor o suposat autor per convèncer-ho de mantenir una línia entre merdosa i nebulosa.

Un mitjà assenyala el blog de FULANO, "el diputat Fulano diu en el seu blog que tal i fins i tot com". Automàticament, una certa quantitat de desocupats van al blog d'aquest senyor i li insulten.


Això mateix està ocorrent ara amb el blog del Municipi de Santanyí, per aquest motiu i a causa d'una sèrie de comentaris a l' entrada anterior, que ataquen i menyspreen a persones, ens hem vists obligats a activar la moderació de comentaris.

24 Comments:

  1. Anònim said...
    Aquí no s'ha fet cap atac ni menyspreu, s'ha dit la veritat, cosa que és de domini públic i tothom o pot comprovar.

    I llavors xerrau de fatxes. Hipòcrites censors!
    Anònim said...
    No feis mes que rialles. Visca el PP i força PP. Aquest any arrasarem a l'ajuntament, govern i consell.
    Anònim said...
    PP
    Anònim said...
    Els xotets de cordeta del PP veuen amenaçada la seva mejoria absoluta i fan el que millor sabe fer: Calumniar, insultar i mentir per confondre es poble.
    Fan oposició a s'posició. En Rajoy a Madrid fa lo mateix, i així li van ses coses: No ha governat mai ni governarà mai.
    Gregaris del PP: Dedicau-vos a defensar la feina feta pel vostro candidat, al manco intentau fer-mos creure que ses dues vegades per setmana que ve per la vila fa cualque cosa i no critiqueu qui no ha tengut mai resposabilitats de govern. O és que teniu por??? Teniu por de que a Cala D'Or, a Calonge i a s'Alqueria ja no vos voti ningú? Per haver dedicat tots els esforços a complaure els interessos dels vostros amics i dels empleats de s'Ajuntament???
    Anònim said...
    UM, UM, UM, UM, UM, UM, UM, UM, UM, UM, UM, UM, UM, UM, UM, UM, UM, UM, UM, UM, UM, UM, UM, UM,
    IHÁ UNA ALTRA ALTERNATIVA!!!!!!
    YÁ ESTÁ BÉ DE CONFUSIÓ I MANIPULACIÓ !!!!
    HUBRIEN FER EL NOSTRO CAMBÍ!!!!
    MALLORCA UNIDA PER UNA MATEIXA CAUSA!!!
    Anònim said...
    Aquest blog pretén ser un mitjà on tota persona que viu en qualsevol nucli urbà del Municipi de Santanyí tingui la possibilitat de donar el seu comentari, opinió o suggeriment per a millorar el nostre municipi.................I UNA MERDAAAAAA, PENSAVA SA "CENSURA" SA HAVIA ACABAT AMB EN PAQUITO
    Admin said...
    Aquest blog pretén ser un mitjà on tota persona que viu en qualsevol nucli urbà del Municipi de Santanyí tingui la possibilitat de donar el seu comentari, opinió o suggeriment per a millorar el nostre municipi.......

    I és així peró el que no poden ser són els comentaris que insulten o menyspreen a les persones.

    Una de les propostes que varen fer els del PP en el seu porgrama electoral de les eleccions del 2007 fou que continuarien reforçant Santanyí Ràdio i els altres mitjans de comunicació del terme.

    A dia d'avui Santanyí Radio costa molts de doblers als ciutadans del Municipi de Santanyí i aquest cost no es veu reflectit amb l'audiencia que té.

    Per altre part els altres mitjans per reforçar que fa referencia la promesa electoral, no sabem quins són.

    El blog del Municipi de Santanyí no costa res als ciutadans i a dia d'avui molta de gent del Municipi fa click al ratolí cada dia per llegir les seves entrades i comentaris.

    Pensam que s'ha fet una bona feina i per això ara culpa de segons quins comentaris hem hagut d' activa la moderació dels comentari.
    Anònim said...
    Que donin la cara els administradors d'aquest blog si tenen el que han de tenir, en ves de riurer-sen de la gent. Sou uns mentiders i mes mentiders.
    Anònim said...
    La moderación de comentarios es un método habitual en todos los blogs y foros de internet, y más aun cuando se trata de espacios de carácter político, como en este caso.
    Siempre hay francotiradores de ideas, primates con teclado al servicio de una determinada secta política que defienden con insultos y descalificaciones personales lo que no saben o no pueden defender con argumentos.
    Curiosamente, estos impresentables siempre acostumbran a defender los mismos postulados al servicio del mismo partido.
    Enhorabuena por esta iniciativa y adelante con este proyecto.
    Anònim said...
    Jo crec que els administrador d'aquets blog escriven ells mateixos aquets comentaris tan ridiculs que fan rialles. Tot es una farsa. Aquest blog sen riu de tots nosaltres.
    Miquel Amengual said...
    Si la libertad significa algo, es el derecho de decirles a los demás lo que no quieren oír (Orson Welles). Curiosamente, las personas que se dicen a favor de la censura se consideran, habitualmente, a salvo de estos peligros. Ninguno de ellos cree que la sola lectura de un documento pueda transformarlos en un racista violento, en un violador compulsivo, en un terrorista criminal o en un devoto seguidor de una secta satánica. Sin embargo, sí creen que haya otras personas que necesiten de esta protección especial. Su petición en favor de la censura es manifiestamente altruista, ya que va dirigida a proteger a los demás y no a ellos mismos.Conceptos como legalidad o moralidad se tornan extremadamente escurridizos. Lo que afirme un norteamericano protestante puede resultarle incómodo a un iraní chiíta, el cuál, a su vez, sostendrá tesis que molestarán a un israelí judío, que tendrá opiniones que no gustarán al norteamericano protestante. ¿A quién hemos de censurar?¿Cuál de ellos no tiene derecho a expresar su imagen del mundo? Claro que, según algunos de los que piden la censura, solo hay una visión de la realidad válida, solo una opinión posible, solo una ética, solo una opción política... También surgen problemas cuando tenemos en cuenta que términos tan incómodos para un censor como libertad de pensamiento o libertad de expresión tienen tan buena acogida hoy en día, al menos en su faceta teórica. Los mismos que intentan silenciar a los demás quieren poder expresarse libremente ellos mismos. ¿Admitiría uno de estos guardianes de la moral la censura por parte de otra persona? La única solución viene, en mi opinión, de manos de la tolerancia. Si hay algo que mi religión, ética u opción política me prohiben ver o conocer, solo tengo que apartar mi mirada. Pero no puedo prohibir a los demás lo que los demás no tienen derecho a prohibirme: el libre ejercicio de las libertades de expresión y pensamiento. El unico limite que se le puede poner a la libertad de cada uno es la libertad de los demás. Si lo que yo pueda decir solo puede perjudicar a quien me escuche, este siempre tiene la opción de no escucharme. Solo si lo que yo expongo puede perjudicar directamente a los derechos de un tercero existe una razón para guardar silencio.
    Anònim said...
    Com diu molt acertadament aquest castellanoparlant, el límit de la llibertat de casacú és allà on comença la llibertat dels altres.
    Entre d'altres coses, el que forma part de la "llibertat dels altres" és la seva dignitat, la seva independència i la seva integritat.
    Durant 40 anys hem hagut de patir censura, per part de una guarda de feixistes que s'alçaren al poder "por la gracia de dios", i de les armes, eliminant a força de assassinats un sistema democràtic basat precisament en la llibertat i la soberania del poble.
    Així doncs, no hem de confondre la censura tal com la interpreten els hereus de Fraga Iribarne i els qui la vàren patir amb el dret a la integritat individual de ses persones: Això vol dir, no permetre l'insult i la desqualificació personal a un espai com aquest.
    Darrerament, hi ha un grup de gent que se posa la paraula LLIBERTAT a la boca d'una manera molt sospitosa.
    Anònim said...
    Aqui es pot acusar al Batle de prevaricador, de corrupte i cavallista gratuitament però quan es parla den Tomeu Bonet i den Biel Vidal la cosa canvía, aqui es varen intentar posar a la disposició dels ciutadans de Santanyí unes informacions molt interessants dels que poden ser els futurs dirigents de la sala, sense cap mentida, de fet tot el que es va dir den Tomeu Bonet està publicat al bulletí oficial de les illes balears, per tan no es una cosa censurable. El que em fa pensar que aquesta censura, més que per bona voluntat està feta per amagar la veritat als ciutadans de Santanyí.
    Anònim said...
    No per ésser majoria
    la raó vos fa costat.
    Expressar-nos amb llibertat
    és lluita de cada dia

    polítics de dreta estantisa
    Sols ens podreu marginar
    servint-vos de la mentida.
    Defensors del feixisme
    vos manca sensibilitat.
    Conviure al vostre costat
    és un nou colonialisme
    Anònim said...
    Pareix ser que o els administradors no hi son o que no es poden anomenar els dos mandataris d'UM de Santanyí, per ventura sera millor que es crei un nou blog, exent de tot partit polític i amb plena llibertat per poder parlar de tothom i que cadascú sigui responsable del que diu, tal com afirma ser aquest blog però que ara que s'acosten les eleccions ja no interessa que la gent parli malament de l'oposició!!! al mes pur estil Franquista!!!
    Admin said...
    Des de el blog voelm dir que des de que hem activat la moderació de comentaris tots els comentaris que s'han enviat han estat publicats, per aquest motiu no s'entén tanta problemàtica amb la censura, repetim no s'ha deixat de publicar cap comentari, però amb aquesta mesura el que no volem és que es facin atacs directes a les persones.

    En alguna ocasió també hi ha hagut comentaris que han menyspreat a persones d'altres partits i també han estat suprimits no només han es suprimeixen els que afecten a UM.
    Anònim said...
    La gestión de nuestro ayuntamiento es el ejemplo claro de por qué el sistema no da más de sí.

    Hay muchos regidores y asesores que no ha hecho otra cosa en su vida que medrar en un partido político,el primer ejemplo es nuestro segundo alcalde no está todavia en los treinta años peró si que esta trincando 3.000 euros mensuales del bolsillo de todos los contribuyentes de Santanyí.

    Su asesor o secretario mas de lo mismo.

    Jamás han trabajado, jamás han tenido contacto con la economía real, no saben lo que es una empresa, ni el esfuerzo que se necesita para sacarla adelante, no saben cómo se crea un puesto de trabajo ni se ha presentado jamás a unas duras oposiciones.

    Su único mérito es ser del PP de Santanyí.

    No es por criticar pero es la realidad.
    Anònim said...
    Cuanta razón tienes !!!
    Pero se ve que a la gente de Santanyí le da igual. El sistema del caziquismo está implantado en la mentalidad de la mayoria de nativos desde los tiempos del alzamiento de los nacionales debido al aislamiento por partida doble que sufrían los habitantes de este rincón de la isla, aislamiento de la península y del mundo y aislamiento dentro mismo de la isla.
    El hambre y el miedo hizo el resto.
    La llegada del turismo y el consiguiente enriquecimiento rápido de mucha gente, nuevos ricos y clase media, precipitaron al municipio de pobre a rico en pocas décadas. Pero la mentalidad no se cambia en dos décadas.
    La mentalidad servil por parte de unos y caciquil (= mafiosa) por parte de otros sigue plenamente vigente.
    Anònim said...
    Si "se ve que a la gente de Santanyí le da igual" y "La mentalidad servil por parte de unos y caciquil (= mafiosa) por parte de otros sigue plenamente vigente" y eso te supone un grave problema, quizas deberías plantearte la opción de mudarte a otra localidad que se adapte mejor a ti.
    Anònim said...
    Y si no me voy, que me puede pasar?
    Parecerá un accidente?
    Anònim said...
    Si no te vas, aprende a respetar los ideales de la gente con la que convives. Simplemente eso!
    Anònim said...
    No te confundas, no estamos hablando de ideales. Qué sabréis vosotros de ideales??
    Estamos hablando de idiosincrasia, que en algunos casos ha sido adquirida a lo largo de cuatro décadas de aislamiento cultural y represión franquista. Pero la llegada del turismo, de la inmigración y finalmente de la democracia han ido cambiando esa idiosincrasia. Pero es un proceso muy lento además de ser ralentizado intencionadamente por sectores ultraconservadores (poderes fácticos = capos de la mafia) temerosos de perder su status quo.
    Por suerte ya hay mucha gente progresista que rechaza la mentalidad servil-caciquista de la Mallorca profunda.
    Así que, ahorrate tus consejos sobre respeto y aprende tú a respetar a las minorias, sea por su ideologia, etnia o procedencia.
    Anònim said...
    En fin, si este es tu discurso de autoconvencimiento me parece muy bien, pero la verdad, es que la realidad es muy diferente en cuanto a la gente "progresista" y "conservadora". Segun los ultimos sondeos los "conservadores" son cada dia mas i los "progresistas" cada vez menos, pero me uno a tu autoconvencimiento y te digo, "no te preocupes, solo son números"
    Anònim said...
    Autoconvencimiento? De qué?
    Simplemente estoy describiendo el panorama político de este pueblo (Cala D'Or es otra cosa).
    La tendencia a posturas conservadoras viene dada por el miedo a las consecuencias de la recesión económica que estamos sufriendo, originada precisamente gracias a políticas neoliberales. Nada que ver con actuaciones políticas del partido popular, nada. La gente tiene miedo y vota a la derecha, eso viene de muy atrás.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites