Avui a la premsa trobam la següent noticia:

T. OBRADOR SANTANYÍ El alcalde de Santanyí, Miquel Vidal, y el concejal de Hacienda, Llorenç Galmés, ambos del PP, aseguraron ayer que el Ayuntamiento no sube ningún impuesto ni tasa municipal en vistas al presupuesto de 2011 para hacer frente a la grave situación económica "que se vive actualmente". Galmés afirmó: "Muchos ayuntamientos han optado por incrementar los impuestos para afrontar los gastos e inversiones, pero nosotros, en un ejercicio de responsabilidad, hemos decidido no hacer inversiones y no subir los impuestos a los ciudadanos que, ya de por sí, soportan los aumentos de gravámenes que ha aplicado el Gobierno central". Durante el 2010, recordó ayer Galmés, se estableció un nuevo sistema de pago del Impuesto de Bienes Inmuebles (IBI) urbano, con una bonificación del 5% para aquellas personas que solicitaran el pago fraccionado. "Este método ha resultado positivo, porque siempre es más fácil pagar un poco cada mes, que no tener que pagar la totalidad de golpe", señaló el edil conservador y a su vez primer teniente de alcalde. Asimismo, desde hace años también se aplican descuentos para las familias numerosas, las que tienen alguna persona con discapacidad física o psíquica y también para aquellas personas que viven en una grave situación económica. El presupuesto de 2011 asciende a 17,2 millones de euros y sigue congelando las retribuciones del personal, de los órganos de gobierno y las dietas por asistencia a sesiones de órganos colegiados. "Y se van reduciendo las plazas de asesores", concluyó Galmés.


I només faltaria, ara, torna a pujar els impostos, en Miquel Vidal desde l'any 1999 que va ser batle només ha fet pujar els imposts a Santanyí.

EL MUNICIPI DE SANTANYÍ ÉS EL MUNICIPI DE MALLORCA QUE MES HA PUJAT L'IBI DES DE L'ANY 2003.(Des de que l'equip de govern té majoria sobrada).


Font: Diario de Mallorca, 4/05/2011

16 Comments:

  1. Anònim said...
    Amb la milionada de superavit que tenim, gràcies al PP, no farà falta pujar els impostos !! Quina bona notícia !!
    Ara només falta que se concreti el fet de que "Y se van reduciendo las plazas de asesores", concluyó Galmés.
    Ja ha passat el dia dels innocents !!!
    Anònim said...
    Es coneixedor que venen les eleccions i han de començar a fer campanya, és ben normal que aquest any no pujin la contribució, no és res de l'altre mom.

    Altres municipis per ventura els han hagut de pujar però perquè no les havien pujat abans, no com Santanyí que ja els té al màxim.

    Hi ha molta gent que ha pagat la contribució abans, un poc cada mes?? jo pens que no, això no és una messura que ajuda molt al ciutad`, al qui beneficia és a l'ajuntament que té els doblers abans.
    Anònim said...
    Hi ha una entrada d'aquest blog que fa referencia a la puja del IBI i a un ple extraordinari que hi es va celebrar per debatre les alegacions a aquesta puja, i l'entrada és la següent:

    En el ple extraordinari celebrat el dia 27 de desembre, degut a que no es varen incorpora a l'ordre del dia les ale.legacions de l'Associació Hotelera de Cala D'or i deu associacions més,el batle ha perdut els papers i la compostura i a acusat el regidor de Unió Mallorquina, accionista de l'empresa Gravera Sa Creu Sl, d'haver de pujar els impost degut a que l'empresa no paga una multa, per la caiuguda de la carretera del Puig de Consolació, i està en procediment judicial.

    ES UN VERGONYA QUE ES CONVOQUI UN PLE EXTRAORDINAR PER DEBATRE UNES AL.LEGACIONS DE ONCE ASSOCIACIONS, EN CONTRA DE LA PUJADA DE L'IBI, I QUE EL BATLE L'UNIC ARGUMENT QUE DUR HA DEBAT ÉS QUE TOTS ELS PRESUPOST DE L'AJUNTAMENT DE SANTANYÍ ES DEUEN A LA MULTA DE GRAVERA SA CREU SL.

    El ple a costat 300 euros per regidor que ha asistit, han estat quince, 4500 euros ha costat el ple extraordinari, però Unió Mallorquina ha demanat que aquest doblers siguin per una ONG.

    Així és que tothom és lliure de creure el que vol creure.
    Anònim said...
    I ara en haver tornat la sanció que va pagar la gravera, ja que el jutge ho ha dit a la sentencia, el batle haura de tornar pujar la contribució.
    Anònim said...
    L'Ajuntament no ha de tornar cap dobler a ningú, i en tot cas les ha de tornar i tornarlos agafar.

    La multa que va posar l'Ajuntament al propietari de la gravera, que es el pare del regidor d'UM a Santanyí i ex assessor de la conselleria de turisme (55.000 Euros anuals), d'uns 70.000 Euros, estava posada pel desenvolupament de l'activitat d'extracció a la gravera, cosa que competeix a Minas, la qual multarà a aquesta persona amb 120.000 Euros, però la multa de l'Ajuntament no canvia, només es que hi ha una equivocació i en lloc de ser per desenvolupament d'activitat serà per activitat sense llicencia municipal. Això vol dir que la gravera que es pensava haver guanyat un pleit, haurà d'afegir 120.000 als 70.000 que ja ha pagat a l'Ajuntament, però en aquest cas els 120.000 seràn per Mines.
    Tot plegat una estratègia política que ja ha començat a tirar trons per la culata.
    Anònim said...
    Mentides i més mentides ens volen fer creure els de l'ajuntament, aquesta vegada si que no poden dir que aquets del blog no van documentats.
    Anònim said...
    Van ben documentats per demostrar que els imposts han pujat com a tots els altres municipis, de forma moderada en relació a les inversions que s'hi han realitzat.

    Gracies per no pujar els imposts.
    Anònim said...
    Pots dir quines inversions s'han fetes, estaria bé que l'ajuntament així com el blog ha tret la gràfica de la pujada dels impostos, l'ajuntament publicàs les inversions fetes.
    Anònim said...
    Les inversions son palpables, es veuen, i cada persona que viu a un nucli de població sap quines inversions s'han fet al seu nucli.

    Per exemple, una d'ellas d'ença van pujar els imposts va ser la ronda de circumvalació de Santanyí, un dos tres responda otra vez.... Ronda de Circumvalació de Santanyí,..............
    Anònim said...
    Si la ronda de cirvunvalació que encara no esta acabada, i no hem d'oblidar que 1800 metres de ronda varen costar 2,4 milions d'euros gracies a Jaume Matas que va enviar els doblers, en aquell temps era molt bon amic del batle, Miquel Vidal, no hem d'oblidar tampoc que amb la seva ajuda tot dos varen traicionar a Don Cosme, ara sembla que no s'han vist mai.
    Anònim said...
    Però parlam de inversions o a cada una que en direm hey posar la penyora??? També podem parlar de les cridades telefòniques un dia abans de l'investidura de Miquel Vidal com a batle de Santanyi a la darrera legislatura per part d'un integrant d'UM intentant oferir 100.000 Euros per fer un acte de transfugisme a favor d'UM, lo que no se si ho pagava ell o si li pagava na Munar.... Na Catalina Rigo de s'Alqueria va ser una de les qual va rebre aquesta cridada.

    L'empedrat de la Plaça de Santanyí, un dos tres responda otra vez......l'empedrat de la plaça de Santanyi............
    Anònim said...
    Han baixat els preus dels transfugues, els transfugues que varen fer batle en Miquel Vidal, s'ha escoltat que cobraren 150.000 euros cada un 25.000.000 de psetes.
    Anònim said...
    No t'ho se dir, tu veig que n'estas bastant informat. Jo lo que te puc dir es lo que varen oferir els de Unió Mallorquina de Santanyí amb Biel Vidal de la Gravera Sa Creu S.L, 100.000 Euros a varis regidors del PP de Santanyí perque no votansin a favor de l'investidura de Miquel Vidal com a batle de Santanyí ara farà 4 anys. El que no se si el que va telefonar havía de pagar ell o si li pagava na Maria Antònia Munar.
    Anònim said...
    Si començam a llevar ses inversions fetes a través del PlanE, Gobierno de España, queda ben poca cosa. Ara veig perqué posaven es lletreros tan grossos; perqué s'Ajuntament no s'apropiés de s'autoría !!
    Caaampana y se acabó!!!
    Anònim said...
    Dençà varen començar a pujar els imposts i a invertir seriosament a Santanyí encara no hi havia el Plan E. Les dues inversions que he anomenat es varen fer quan el Plan E encara no s'havia ni pensat.

    Passeig Cala Figuera, un dos tres responda otra vez....passeig Cala Figuera
    Anònim said...
    Lo que no pot esser es que totes aquestas feines les fagin els de S'horta...Supos que sabeu perque...

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites