Feim  arribar la moció que ha estat presentada avui a la comissió informativa per ser considerada en el proper ple, sobre la retallada de serveis a l'hospital de Manacor. És preocupant que el PP hagi votat en contra a pesar de que ha reservat l'explicació de vot pel proper plé. No es  pot  entendre com el partit popular es pot oposar a que es mantenguin uns serveis sanitaris que han donat resposta fins ara a les necessitats de la població.  Tota la resta de partits hem votat a favor.


Moció presentada pel Grup Socialista per ser sotmesa a consideració del proper ple de l’Ajuntament de Santanyí.

L’Hospital de Manacor començà la seva activitat l’any 1999.

Dóna assistència sanitària a les poblacions dels municipis d’Artà, Capdepera, Son Servera, Sant Llorenç, Vilafranca, Manacor, Campos, Felanitx, Ariany, Petra, Porreres, Sant Joan, Montuïri, Ses Salines i Santanyí. Els darrers anys aquesta població ha augmentat de manera important.

L’activitat assistencial ha augmentat molt. L’hospital ha estat donant fins fa molt poc resposta amb molt bon nivell de qualitat a la majoria d’especialitats mèdiques i quirúrgiques, tant en activitat ordinària com en activitat urgent. Aquest bon nivell li ha permès inclòs gaudir de premis a nivell nacional com el “best in class” que va rebre l’any 2010 o el “Top 20” dins la seva categoria que han rebut diverses especialitats en diferents ocasions.

Molts de Santanyiners i Santanyineres s’han beneficiat i han recuperat la seva salut gràcies als professionals que treballen en aquest hospital.

L’any 2010 es va plantejar una obra d’ampliació i reforma de l’Hospital de Manacor com absolutament necessària i prioritària, d’acord amb el Patronat de l’Hospital, l’Ibsalut i la conselleria de Salut i Consum, obra que ha estat paralitzada per l’actual Govern de la CCAA, és a dir, no l’ha inclòs entre les seves prioritats.

Atès que:

1.     A més de renunciar en aquesta ampliació, en aquests darrers dies hem pogut veure com la Conselleria de Salut ha iniciat una sèrie de mesures amb la única finalitat de retallar, sense tenir en compta les conseqüències. En concret es va anunciar la supresió de personal de guàrdia d’ especialitats quirúrgiques, anestèsia i radiologia, el que haguès fet que tota la patologia urgent s’hagués de traslladar a Palma per ser resolta a l’hospital de Son Espases i/o a l’hospital de Son Llàtzer, hospitals que per altre costat estan donant senyes importants de saturació i que també estant patint importants retallades. Això provocaria en el millor dels casos un retard en la atenció d’aquesta patologia, i en el pitjor pot posar en perill la salut de la persona que ho pateix. A més sempre un disconfort del malalt i dels seus familiars, i un inevitable increment de les llistes d’espera que estam veient com estan arribant a dades mai vistes a la nostra CCAA. Aquesta mesura va ser finalment tornada enrera temporalment segons declaracions de la pròpia Consellera de Salut, per la presió dels propis professionals, però se segueix mantenint la necessitat de retallar serveis.
2.     S’ha suprimit serveis com ara la ressonància magnètica, concertada a Manacor des de fa bastants anys, el que fa que totes aquestes proves s’hagin de fer a Palma el que provoca un important retard, genera llistes d’espera als serveis ja saturats de ciutat, i condiciona molèsties als pacients. Això es torna especialment greu, quan la patologia a estudiar pot ser una malaltia que precisi actuacions en el curt espai de temps.
3.     No satisfets amb aquestes mesures, en el document “Proyecto Ib Salut 2020, promoción de la salud”  elaborat en el mateix servei de salut, es parla directament de suprimir serveis com oftalmologia o urologia als Hospitals de Manacor i Inca.

Moció:

L’Ajuntament del municipi de Santanyí sol·licita a la conselleria de Salut, Família i Benestar Social:

1. Reconsiderar definitivament la decisió i no eliminar cap guàrdia ni de presència física ni localitzada a l’hospital de Manacor.


2. Mantenir els serveis que tan bon resultats han obtingut al llarg de tots aquest anys.


Santanyí a 03 de febrer de 2012.
Juli Fuster Culebras
Grup Socialista Municipal


1 Comment:

  1. Anònim said...
    I què esperàveu del pp? Que votaria pensant en la gent del poble? No sabeu que els cans llepen la mà a l'amo?

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites