Cala Màrmols, bruta que fa oi.


Cala Màrmols, situada a prop del cap de Salines, a la mateixa costa de Santanyí, ubicada dins la possessió del Rafal dels Porcs, és una de les platges d’accés més difícil per terra, ja que cal travesear bona part de la finca.
Es tracta d’una de les cales verges que encara queden a Mallorca, i de les més brutes. Els visitants hi deixen els fems i ningú no s’ha encarregat de retirar-ne les escombraries acumulades.

Després d’un any que un medi de comunicació publicàs “ Cala Màrmols, bruta que fa oi” aquesta cala seguéix fent oi, hi podem trobar les mateixes escombraries que fa un any, fems, una embarcació de fibra cada vegada en més mal estat, llaunes de begudes…..
La condició de cala verge mai no ha estat valorada en el reconeixement anual de les banderes blaves perquè aquestes, pel fet de ser verges, no ofereixen els serveis que exigeix tenir una bandera, encara que la competencia per fer les netes és dels ajuntaments.

Ja fa dos estius que els fems s’acumulan a Cala Marmols i ningú en fa res de res, la cala esta totalmet abandonada per part de l’administració, només és necessari veure l’estat del cartell que prohibeix fer foc.

L’ajuntament s’excusa diguent que el fet d’haver de travesar la finca per arribar a la cala, dificulta netejar-la, però aquesta dificultat no és tant grossa com per no anar cap vegada en tot l’estiu a fer neteja, per altre part també caldria l’ajuda i el seny de la gent que visita la cala, perque no hi deixi els fems.

Fotografía de Cala Màrmols, publicada a dB, fa un any, es veu l' embarcació que encara hi ha.

Font: Diari de Balears, 30/09/08
http://dbalears.cat/arxiu/pdf/137/21
http://dbalears.cat/arxiu/pdf/137/5

1 Comment:

  1. Anònim said...
    Cada setmana vaig per la mar amb barca, la veritat és que moltes barques també ajuden a que s'embrutin les platges i els ports, he vist vertaders desastres, aqui és molt fàcil donar la culpa del que van a cala marmols per terra, però és que la qui nadava entre plàstics i fems a la platja de cala llombards fa dues setmanes era jo, al principi d'enfora pensava "quin peix més raro" era enorme, 2 metres abaix més peixos de colors raros.... TOT EREN BOSSES DE PLASTIC!Això a C llombards, perquè el dia que vaig anar a Caló den Burgit me vaig dedicar a replegar "colilles de cigarro" què vos pareix??? Criticar no és factible,Perquè no ajudam tots a que hi hagi menys basura????

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites