La setmana del 16 al 22 de Setembre és la setmana Europea de la Mobilitat. És una iniciativa de la Unió Europea que pretén despertar la consciència ciutadana per baratar un vell model de mobilitat, basat en el consum irresponsable d'energia i de territori, i apostar per una mobilitat respectuosa amb l'entorn.

Aquesta iniciativa a les illes Balears compta amb el recolzament del Govern, SFM i altres institucions com ara Ajuntaments, però entre els quals no hi trobam l'Ajuntament de Santanyí.

Dins aquesta setmana s'organitzen diversos actes, com poden ésser voltes cicloturistiques, peatonalització de carrers, sorteig de bicicletes,... amb la intenció de fomentar l'ús responsable dels automòbils, totes aquestes iniciatives o actes no suponen cap despesa económica, només la participació de la gent i la seva conscienciació.

No hauria de ser necessari repetir cada any que facem els desplaçaments curts dins el nostre poble de manera sostenible i no contaminant. Anar a peu o en bicicleta és molt més saludable i sociable, fins i tot.

A Santanyí patim una molesta saturació de cotxes pels carrers, una invasió automobilística dels espais públics. El centre del poble queda sense aparcaments degut a la gent que treballa'n a l'Ajuntament que no són pocs i deixen aparcat els cotxes tota la jornada de treball.

Diàriament podem veure exemples absurds d'ús del cotxe com és treure'l per anar dos carrers més enllà de la cotxeria o que habitants del centre hi vagin a fer el cafè a la Plaça o al Mercat.

Tot plegat, mals hàbits i vicis que a la llarga ens costaran molt car (i no només xerram de benzina...).

Per això trobam que l'ajuntament de Santanyí hauria de recolzar iniciatives com aquesta per fomentar l'ús responsable dels automòbils, ja que una de les promeses electorals de l'equip de govern era la realització d'estudis de mobilitat els diferents nuclis de Santanyí i l’únic que ha fet ha estat reduir llocs d’aparcament i autoritzar a alguns comerços a treure els seus productes fora, invadint la calçada.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites