Començam una sèrie d'articles dedicats a fets que han passat a la zona del Puig de Consolació. Als següents articles parlarem de cases il.legals, de la gravera i la carretera que puja al puig, i d'altres forats que apareixen a la carretera i sobre tot del interès ocult o l'interès real que hi ha, per part de l'equip de govern, per reparar cada un d'aquest problemes.

Començarem amb el més antic perquè pareix que hi ha gent que ja no hi pensa, amb el temps que ja fa.


El ex edil Obrador pierde ante el TSJB el recurso por sus obras ilegales.(Diario de Mallorca, 25/04/2005)



M. B. SANTANYÍ.

El alcalde de Santanyí, Miquel Vidal (PP), ha informado que el ex edil de Hacienda, Sebastián Obrador Company, del mismo partido, "deberá legalizar sus obras ilegales" que afectan a la ampliación de un chalet en s´Alqueria. Según Vidal, "este señor deberá derribar lo que se excede -unos 100 metros cuadrados de vivienda- o comprar la finca anexa que le permita legalizar el edificio actual, o vender al vecino". Según Vidal, el Tribunal Superior de Justicia de Balears (TSJB) "da la razón al Ayuntamiento" en el recurso que Obrador presentó para intentar evitar la demolición de parte de la vivienda.

El primer edil recordó que el ex concejal "tenía permiso para una casa de 80 metros y un porche de 40 pero, tras ampliar, lo edificado ronda los 200 metros". "Ahora dispone de dos meses para explicar cómo piensa legalizar la casa".

Aquesta noticia va sortir a Diario de Mallorca el 25/04/2005, ara després de més de 4 anys la casa il.legal segueix estant com estava, inclús pareix que s’estar acabant, ja hi ha finestres, i portes i l’han tancada amb una barrera. Però no s’ha legalitzada,el portaveu del PSOE, al darrer ple va demanar el batle que pensava fer amb aquesta casa il.legal, i el batle contestar ¡¡¡¡¡¡¡ QUE NO HI HAVIA TORNAT A PENSAR ¡¡¡¡¡.




Com pot dir el batle que no hi ha tornat a pensar, o és que no li ha interessat torna hi a pensar.

No es veritat que no hi hagi tornat a pensar perque sembla que amb la nova revisió de les normes subsidiaries es vol legalitzar l’obra, a carrec de tots els veïns del Municipi de Santanyí.
Segons la legislació, vigent la zona de la finca 985 del polígon 9, tant per la superfície de les finques com pel nombre de cases existents, no es possible considerar lo com un petit nucli de població en sol rústic per ser classificat com a nucli rural, en aquest cas no son necessaris el 14.000 metres per poder construir.

Per aquest motiu, i perquè la superfície de la finca només és de 4.184 metres en lloc de 14.000 metres, que son els necessaris per poder construir en sol rústic, es va denegar la llicencia que consistia amb " enderrocament parcial d'edificació existent i legalització de reforma i ampliació de l'edificació després de la demolició a l'habitatge unifamiliar existent a la finca 985 polígon 9 d'aquest terme municipal"

Ara amb la revisió de les normes subsidiàries del municipi, podria ser que hi hagués intenció de legalitzar aquesta casa, modificant les normes per poder classificar aquesta zona nucli rural.

11 Comments:

  1. Anònim said...
    En aquest blog només contestau als comentaris que vos convenen.
    Tothom sap que sou UM Santanyí, qui estau darrera d'aquest blog, a més del Blog del Puig de Consolació. Què passa, que teniu por de dir que sou d'UM? Teniu massa corrupció dins del vostre organisme intern santanyiner?
    A una notícia vostra anterior, xerràveu de matrícules falses, de seguros...jajaja!! aii, tomeu...
    Vos col·loquen a fer feina a ciutat amb uns bons sous, havent robat a tots els santanyiners?

    Molts d'anys a tots!
    Anònim said...
    Jo el que veig és que tots aquest que fan comentaris només critiquen a tos els que son de dretes i no diuen res dels qui son d’esquerres, PSOE i PSM.

    Tothom sap que els de UM de Santanyí son tant de dretes com els del PP i envers d’entendrerse només fan crítiques personals d’uns i els altres.

    D’aquesta manera els d’esquerres sense que ningú les digui res es fan forts.

    PSOE per molts d’anys
    Anònim said...
    Drets o esquerrans, per sortir de sa crisis, deixa fer mes casetas com aquesta a foravila,quin mal fa?,es camp esta abandonat, si se deixaven fer casetas d'una sola planta i menys de 70 m2 a foravila(sense mirar si te 18000 metros o 800) no hi hauria tanta merda a foravila, seria un ingres per ajuntaments i un benestar per moltes families, apart de feina...fontanes, picapedres, xispes etc
    Per jo aquesta casa un pic pagada una multa, contribucio especial, etc no la tomaría.
    Anònim said...
    Bravo bravo y bravo, me trec es capell amb aquest darrer comentari, no ho hauria sabut dir millor!!!!!
    Tomeu Bonet said...
    He vist un comentari anònim diguen-te que jo tenc por de xerrar, vull contestar a aquests senyor anònim diguen-te que deu ser ell el que té por de dir les coses a la cara perquè jo no en tenc .

    Jo mai he criticat ni he menyspreat a ningú, i sobretot sense saber les coses i sense saber si son veritat o no, o els motius que es critiquen.

    No és res nou que jo com a empresari a un moment de la meva vida vaig cometre un error amb la gestió del meu negoci, per ventura per una falta d'experiència. Però de tots és ben sabut que dels errors la gent aprèn i es fa més forta .

    Vaig poder sol ventar el meu error, i esper no tornar a equivocar-me, per aquest motiu convit a l'anònim del comentari que demostri si hi ha un sol santanyiner que tengui res a dir de jo o que està perjudicat pels meus fets.

    També vull dir que a partir d'ara participaré amb aquests blog i que ningú passi pena que no ho faré de forma anònima, però tampoc tornaré a contestar a cap altre comentari anònim que faci critiques de jo.

    Tomeu Bonet.
    Turicala said...
    Ha estat imposible deixar el meu comentari dedicar a nen Tomeu, l'administrador del bloc s'ha afanyat a borrarlo ven aviat, aquest blog es una dictadura, o dius el que interesa o t'ho borren. Que l'administrador doni una explicacio del perque ha borrat el meu post anterior.
    Admin said...
    Ens reservam el dret de borrar aquells comentaris que siguin ofensius amb crítiques personals i no polítiques. I com pots suposà encara més si son anònims o seudònims.
    Julià Vila said...
    És ben vera que hi massa gent anònima/covard a qui li agrada tirar sa pedra i amagar sa ma. Però... i què esperàveu de Santanyí i els santanyiners, falsos i giracalotes com som, sense principis ni moral ni res que s'assembli a una "cosa" anomenada dignitat. Si els llepetes del PP, per ells mateixos ja puden, mira que no han de fer els que es presenten com alternativa: Persones ressentides amb comandera rabiosa que han estat rebutjats pel PP per un o l'altre motiu. Candidats i simpatitzants d'UM; si voleu arreplegar vots feis festetes com fins ara, pels qui es deixen comprar el vot per un plat d'arròs, però als qui al manco sabem engegar un Windows98 no vos presenteu com Monges de la Caritat. El fet de que políticament molts haguem tirat sa tovallola no vol dir que ara quatre arreplegats amb dubtosa formació se'n puguin riure de noltros així com així. La pregunta que em faig cada vegada que llegesc una d'aquestes crítiques (dignes de El Mundo) respecte de l'equip de govern de l'Ajuntament és: Cóm ho hagués fet en fulano o en sutano d'UM? La resposta és clara: En Berlanga no hi fa part.
    M.Vidal said...
    Al comentari anterior en Julià Vila
    diu que "pel fet de que políticament molts haguem tirat sa tovallola", entenc que per aquest comentari ets del PSM, ja que com es pot comprobar és un partit oblidat a Santanyí.
    Per això vull fer te dues qüestions, perquè has tirat sa tovallola i no has seguit lluitant per les teves ideol.logies?.
    I l'altre qüestió és i els del teu partit ho haguesin fet millor que els del PP i els d'UM?.
    Julià Vila said...
    M. Vidal, El PSM? Al PSM hi somiatruites als quals els arbres no els hi deixen veure el bosc. El partit amb una ideologia més semblant a la meva potser seria UM, però la gent que s'ha enfilat al carro d'UM li fa més mal que be, i mantenen el caire "homogenitzador" espanyol que tant caracteritza a PP i PSOE (Antes roja que rota ). La filosofia bàsica d'UM sembla clarament la més adequada pels interessos de Mallorca i dels mallorquins, però quan record la foto del fulletó d'UM de les municipals he de esclafir a riure cada vegada. Si he tirat la tovallola no és per mor de cap ideologia, és perquè als santanyiners ens manca cultura democràtica i política. El caciquisme segueix present, i si vull viure i conviure amb els santanyiners no em quedan més collons que acceptar-los així com són, servils i fidels al qui comanda. Sinó demanau-li a en Cosme Manxa, que abans només era Don Cosme, com som els santanyiners.
    Jesus Martinez Vallejo said...
    Jesus Martinez
    Señores y Señoras, El municipio de Santanyi, se vá a hacer "famoso" en Mallorca y el territorio Nacional por la corrupción que estamos todos consintiendo.
    Sé que habrá gente afín a mi situación y gente en contra, pido disculpas a todos,porque a todos nos vá a afectar esta "fama".
    PERO ESTO NÓ PUEDE SEGUIR ASÍ POR MAS TIEMPO!!!
    Escuchando las palabras del alcalde en contestación a mi denuncia, me dá INDIGNACIÓN, esta falta de armonia con sú trabajo siendo el primer regidor, con ésta contestación está mostrando "abiertamente" defender a una persona que há tenido serios problemas con la ley, habiendole intervenido, pistola y chalecos antibalas aparte de otras muchas cosas.
    Miquel Vidal és el cabeza de partido y municipio y no puede "NUNCA" responder que esto és cosa entre arrendatario y arrendador y que él no puede opinar en esto.
    Sé hán "estendido" propiedades en la Plaza Costa(centro de Cala D´or) á más del doble de la costrucción original.
    ¿Y EL SEÑOR ALCALDE NO TIENE NADA QUE DECIR?
    ¿ENTONCES QUIEN ES EL QUE TIENE QUE CONTROLAR LAS ILEGALIDADES DEL MUNICIPIO?
    ¿QUE HACEN LOS INGENIEROS, ARQUITECTOS, TECNICOS Y DEMAS PERSONAS QUE TIENEN CARRERA, PARA QUE EL MUNICIPIO SIGA UNAS NORMAS DE LEGALIDAD URBANISTICA, ETICA Y SOCIÁL?
    ¿SOLAMENTE ESTAN ALLÍ PARA EXPONER SUS CARGOS ANTE LAS LISTAS ELECTORALES?
    ¿QUE TRABAJO DEBEN DE REALIZAR ESTA GENTE ENTONCES?
    ¿SI EN ESTA SITUACIÓN NO TIENEN NADA QUE DECIR?
    Esta nó és una situación entre arrendatario y arrendador, esta és una situación que el ayuntamiento há dejado hacer á "segun quien", lo que há querido, POR ALGUNA RAZON, que há tenido que ser una razon IMPORTANTE , porque están pillandose las manos y hasta los codos para que ésta razon no salga a la opinión publica.
    Y EL ALCALDE NO TIENE NADA QUE OPINAR!!!
    Que "simpatico" és nuestro alcalde, por no decir un insulto en este blog social.
    Esto, señores y señoras, me há llevado a la situación de mandar información completa a:
    -fiscalia anticorrupción
    -fiscal general del estado
    -delegación del gobierno
    -defensor del pueblo
    -presidente del gobierno
    -president del gobern balear
    -policia nacional
    -guardia civil
    Por ahora,pues tengo todo preparado para que salga a Europa.
    El que tendrá que pedir disculpas a todo el municipio és Miquel Vidal, que és todavia nuestro alcalde y lleva suficientes años como para tener que aclarar todo lo que há pasado en estos 12 años de primer regidor.
    Porque si escucha a la gente del municipio(que creo que hasta ahora ni la escuchaba, porque él llabava su rumbo con mucha filosofia y astucia) hay muchisima gente descontenta y muy enfadada por su actuación en el mismo en todos estos años, Alqueria,Cala Figuera, Cala D´or, Santanyi, Calonge, Llombars, Ses Salines Porto Petro, Consolación y el resto.
    Esto nó és amar a su municipio, esto és chupar y llenarse los bolsillos a costa de él.
    Porque lo primero que hizo al empezar de alcalde fué subirse el sueldo.
    Si mal no recuerdo este señor "vino de Palma"(aunque sea de Santanyi) elegido por su partido, especialmente preparado para presentarse como alcalde en el municipio de su nacimiento.
    Y algo tambiem muy importante: el señor alcalde Miquel Vidal Vidal y el "abogado" Vicente Ortega Taberner, hicieron la carrera de abogacia juntos......
    Del abogado éste prefiero ni hablar, porque para mí y para mucha gente en sú pueblo(cala d´or), no se merece ni el aire que está respirando...
    Su propia madre vá divulgando con sus amistades, que la há declarado por loca, para quedarse con la herencia familiar antes de tiempo!!!
    Que empiece a hablar la gente, que hay mucha que tiene mucho que decir.
    Y si nos seguimos callando, lo dicho "ovejitas consentidas y manipuladas" ó interesadas....
    Un saludo a todo el municipio, incluido al ayuntamiento que me está escuchando.
    Jesus Martinez

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites