Avui seguirem amb la segona part de l'escrit Interessos ocults o interessos reals que sembla hi ha envoltant el Puig de Consolació.

L'altre escrit comentaven una qüestió que es va fer al batle referent a una sentencia de l'any 2005 del Tribunal Superior de Justicia de Balears referent a una obra il.legal d'una casa, d'un ex regidor de l'ajuntament de Santanyí i curiosament TRANSFUGA, però més curiós resulta quan el batle contesta que NO HI HAVIA TORNAT A PENSAR

En aquesta entrada comentarem l'estat administratiu i judicial en que es troba la carretera del Puig de Consolacío.

Fent referència el Contensiós Administratiu per la falta de llicencia d’activitats, el Jutjat dóna la raó a l’Ajuntament i considera justa la multa imposada a la Gravera sa Creu de 60.000 euros i l’obligació de restituir el camí de Consolació que pot superar els 1.250.000 euros.
L’entitat mercantil va interposar un recurs davant el Contenciós Administratiu demanant la suspensió de la resolució municipal.

El Jutjat del Contenciós Administratiu, en data de dia 14 de juliol de 2009, ha denegat la petició dels responsables de la Gravera sa Creu SL, de suspendre la resolució de batlia, en data de dia 20 de febrer de 2009, mitjançant la qual, s’imposa una multa de 60.000 euros a l’entitat mercantil, motivada per la manca de llicència d’activitat d’obertura i funcionament i no disposar del permís d’instal•lació, amb el greu afegit, que l’activitat extractora va ocasionar danys als bens municipals i a l’entorn mediambiental quan, el 24 d’agost de 2007, es va desprendre una part de la carretera que condueix al Santuari de Consolació.

Així mateix, l’Ajuntament obliga a la propietat de la Gravera a la reparació dels danys causats amb el pagament íntegre del cost d’execució del projecte tècnic realitzat per l’enginyer municipal, el qual, preveu una despesa que pot superar els 1.250.000 €.

Cal esmentar que, a hores d’ara, totes les resolucions judicials en relació a les passes realitzades per l’Ajuntament de Santanyí, han donat la raó a l’administració municipal, tant pel que fa a l’ordre de clausura de l’activitat extractiva, com a la sanció de 60.000 €, per tractar-se d’una infracció greu, com l’obligació, per part de l’entitat mercantil, de reparar la carretera que va a l’Oratori.

Els bens dels propietaris de Gravera Sa Creu son embargats per l'Agència Tributaria de les Illes Balears i fan efectiu el pagament de la sanció.

Per altre banda el projecte de restauració de la gravera en data 2 d’octubre de 2008 va ser aprovat per la Comissió Balear de Medi Ambient a pesar de la gran i única llista de allegacions, en contra del projecte de restauració, que presentar l’ajuntament de Santanyí i va ser causa de retràs per la seva aprovació.

En data 6 d’Agost de 2009 el Director General d’Indústria de la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia, aprova el Pla de restauració titulat “ Pla d’abandonament i de restauració de la pedrera Sa Creu de Santanyí” .

El 16 de setembre de 2009 a la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Santanyí, l’equip de govern aprovar efectuar requeriment previ perquè s’anul.li o revoqui la resolució esmentada per considerar que és contrària a dret i susceptible d’impugnació jurisdiccional pels motius següents: manca d’anàlisi i valoració de les al.legacions presentades per l’Ajuntament de Santanyí, incompliment de les prescripcions de la Comissió Balear de Medi Ambient, considera la resolució del Director d’Industria un acte de contingut impossible.

Ara amb aquesta decisió de l'equip de govern per considerar la resolució del Director d'Industria un acte de contingut impossible, pot passar un altre any sense que la carretera del Puig de Consolacio sigui arreglada.


DE LA GRAVERA SI QUE HI PENSA, PERÒ DE LA CASA IL.LEGAL DEL TRANSFUGA, QUE El VA AJUDAR A MANTENIR EL PODER NO HI PENSA. La diferencia esta que de la casa il.legal només és beneficiat un TRANSFUGA, arreglant la carretera de Consolacio esteim beneficiats tots els veïns del Municipi de Santanyí, però un propietari no és del mateix color polític que el batle.

Font: www.arregla-consolacio.blogspot.com

5 Comments:

  1. Miquel Amengual said...
    Lo primer, bon dia,

    No faré referencia a aquesta noticia, però si que vull fer referencia al Blog, me pareix que si voleu tractar noticies com aquesta, o com la de la policia local, o la del servei de socorrisme; on hi ha persones que tothom coneix "implicades" a la noticia o opinió, vosaltres hauríeu de ser els primer en identificarvos, ja fa molt temps que aquest blog està enmarxa de forma anònima. Quina credibilitat pot tenir un blog anònim? (un blog anònim que no vol que ningú hi escrigui de forma anònima)Jo veig blogs com es d'en Xesc Artigues, que hi puc estar o no d'acord amb lo que diu però se que es d'en Xesc Artigues, igual pasa amb el blog den Tomeu Bonet i també al blog d' UM. Així que me pareix que es ben hora de dir qui sou i que voleu o que preteneu amb el blog, si representau algún color polític i totes aquestes coses que crec que tothom les considera importants.

    Salut
    Julià Vila said...
    El que està clar és quin color polític NO representa aquest blog. A partir d'aquí no cal ser n'Einstein per descobrir qui n'està al darrere. Tot i això, estaria be que no es pogués dir d'ells que son uns covards i uns embullosos. Més que res, perquè quan arribi la campanya, aquesta covardia se'ls pot girar en contra. Tanmateix es pot arribar a la conclusió de que qui té les mans netes i la consciència tranquil·la no té perquè amagar-se en l'anonimat. Només en el cas, és clar, de que es tracti d'una alternativa a aquest govern municipal, el color polític del qual duu regint fa més de 60 anys les regnes de l'Ajuntament. Si el que volíeu era jugar a conillons, a la Vila hi ha dues escoles. Si el que voleu és presentar-vos com una alternativa seriosa al govern del PP; feu les coses bé, i donau la cara.
    Miquel said...
    No vos sembla més interessant comentar les entrades, com per exemple l'anterior que parla del IBI i d'aquesta darrera que parla de la carretera de consolació, que no es fa res i una casa que il.legal, amb una sentencia , i l'estan acabant i el batle no fa res.

    Que preocupar se pels qui son els que gestionen aquest blog, si realment les noticies que es publiquen son la realitat del que pasa a Santanyí.
    Julià Vila said...
    Res, i vull dir absolutament res, del que es faci des del Ajuntament de Santanyí ja no ens ha de venir de nou. O és que tenim la memòria atrofiada? O és que patim una mena d'Alzheimer que ens impedeix recordar les atrocitats i els atracaments comesos abans de que es muntés aquest blog? Hola!! Bon dia!! sou al terme de Santanyí; poble de perucs, malpensats i hipòcrites. Hi ha hagut gent, no molta, però han estat autèntics herois, que durant aquests darrers 30 anys han fet una feinada per intentar obrir els ulls de la gent, no amb dialèctica buida i pambolis, simplement explicant am dades tangibles i objectives el que es coïa dins La Sala, i els abusos de poder comesos pels diferents equips de govern. Santanyí se'n va riure d'ells, ahhh... beneitets!! deien per dins els cafès quan en veien passar qualcun. Els il·lusos herois es pensaven que amb el pas del temps Santanyí s'aniria democratitzant. Craso error. La perdrera feixista va més bona que mai,la desinformació, la ignorància i la desgana predominen. Es tracta de la pesquera perfecta, aquí és on el PP capta els seus adeptes: "Menja i Calla!!"
    Els qui ara des de UM tenen tanta comandera i ens volen obrir els ulls, mostrar-nos la llum i el camí, abans eren "des nostros" (de la "Cosa Nostra" els hi diuen a Itàlia)i eren un exemple de fidelitat cega a Don Cosme, a Don Manuel Fraga Iribarne, i grans defensors de dubtosos valors pre-constitucionals. Ara resulta que per obra i gràcia de l'Esperit Sant s'han convertit al nacionalisme (Deu meu quina paraulota!!) i volen que jo em cregui que anteposen els principis i la ideologia a les ganes de comandar. No vos n'heu de voler riure de noltros. Podem comentar tots els temes que des d'aquest blog es proposen, però m'agradaria saber, com deia Miquel Amengual, qui hi ha al darrere d'aquest blog, i si algú me vol encolomar una moto.
    Jesus Martinez Vallejo said...
    Jesus Martinez
    Señores y Señoras, El municipio de Santanyi, se vá a hacer "famoso" en Mallorca y el territorio Nacional por la corrupción que estamos todos consintiendo.
    Sé que habrá gente afín a mi situación y gente en contra, pido disculpas a todos,porque a todos nos vá a afectar esta "fama".
    PERO ESTO NÓ PUEDE SEGUIR ASÍ POR MAS TIEMPO!!!
    Escuchando las palabras del alcalde en contestación a mi denuncia, me dá INDIGNACIÓN, esta falta de armonia con sú trabajo siendo el primer regidor, con ésta contestación está mostrando "abiertamente" defender a una persona que há tenido serios problemas con la ley, habiendole intervenido, pistola y chalecos antibalas aparte de otras muchas cosas.
    Miquel Vidal és el cabeza de partido y municipio y no puede "NUNCA" responder que esto és cosa entre arrendatario y arrendador y que él no puede opinar en esto.
    Sé hán "estendido" propiedades en la Plaza Costa(centro de Cala D´or) á más del doble de la costrucción original.
    ¿Y EL SEÑOR ALCALDE NO TIENE NADA QUE DECIR?
    ¿ENTONCES QUIEN ES EL QUE TIENE QUE CONTROLAR LAS ILEGALIDADES DEL MUNICIPIO?
    ¿QUE HACEN LOS INGENIEROS, ARQUITECTOS, TECNICOS Y DEMAS PERSONAS QUE TIENEN CARRERA, PARA QUE EL MUNICIPIO SIGA UNAS NORMAS DE LEGALIDAD URBANISTICA, ETICA Y SOCIÁL?
    ¿SOLAMENTE ESTAN ALLÍ PARA EXPONER SUS CARGOS ANTE LAS LISTAS ELECTORALES?
    ¿QUE TRABAJO DEBEN DE REALIZAR ESTA GENTE ENTONCES?
    ¿SI EN ESTA SITUACIÓN NO TIENEN NADA QUE DECIR?
    Esta nó és una situación entre arrendatario y arrendador, esta és una situación que el ayuntamiento há dejado hacer á "segun quien", lo que há querido, POR ALGUNA RAZON, que há tenido que ser una razon IMPORTANTE , porque están pillandose las manos y hasta los codos para que ésta razon no salga a la opinión publica.
    Y EL ALCALDE NO TIENE NADA QUE OPINAR!!!
    Que "simpatico" és nuestro alcalde, por no decir un insulto en este blog social.
    Esto, señores y señoras, me há llevado a la situación de mandar información completa a:
    -fiscalia anticorrupción
    -fiscal general del estado
    -delegación del gobierno
    -defensor del pueblo
    -presidente del gobierno
    -president del gobern balear
    -policia nacional
    -guardia civil
    Por ahora,pues tengo todo preparado para que salga a Europa.
    El que tendrá que pedir disculpas a todo el municipio és Miquel Vidal, que és todavia nuestro alcalde y lleva suficientes años como para tener que aclarar todo lo que há pasado en estos 12 años de primer regidor.
    Porque si escucha a la gente del municipio(que creo que hasta ahora ni la escuchaba, porque él llabava su rumbo con mucha filosofia y astucia) hay muchisima gente descontenta y muy enfadada por su actuación en el mismo en todos estos años, Alqueria,Cala Figuera, Cala D´or, Santanyi, Calonge, Llombars, Ses Salines Porto Petro, Consolación y el resto.
    Esto nó és amar a su municipio, esto és chupar y llenarse los bolsillos a costa de él.
    Porque lo primero que hizo al empezar de alcalde fué subirse el sueldo.
    Si mal no recuerdo este señor "vino de Palma"(aunque sea de Santanyi) elegido por su partido, especialmente preparado para presentarse como alcalde en el municipio de su nacimiento.
    Y algo tambiem muy importante: el señor alcalde Miquel Vidal Vidal y el "abogado" Vicente Ortega Taberner, hicieron la carrera de abogacia juntos......
    Del abogado éste prefiero ni hablar, porque para mí y para mucha gente en sú pueblo(cala d´or), no se merece ni el aire que está respirando...
    Su propia madre vá divulgando con sus amistades, que la há declarado por loca, para quedarse con la herencia familiar antes de tiempo!!!
    Que empiece a hablar la gente, que hay mucha que tiene mucho que decir.
    Y si nos seguimos callando, lo dicho "ovejitas consentidas y manipuladas" ó interesadas....
    Un saludo a todo el municipio, incluido al ayuntamiento que me está escuchando.
    Jesus Martinez

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites