Aquests darrers dies hem pogut veure a la premsa la noticia de que l'equip de govern de l'ajuntament de Santanyí baixarà l'IBI un 5% pel proper any 2010, però pareix que no és així.

UM Santanyí ha publicat al seu blog www.umsantanyi.blogspot.com que l ' Ajuntament de Santanyí es troba entre els ajuntaments de Mallorca, que més ens han pujat l'IBI (contribució). Dins el període 2003-2009, per posar alguns exemples comparatius amb altres grans municipis de l'illa, a Palma ha augmentat un 13,07% en aquest període, també ha pujat a Marratxí un 23,75%, a Manacor un 13,69%, a Llucmajor un 2,55%, a Alcúdia un 14,13%, a Pollença un 11,11% o a Santanyí un 27,69%.

EL MUNICIPI DE SANTANYÍ ÉS EL MUNICIPI DE MALLORCA QUE MES HA PUJAT L'IBI DES DE L'ANY 2003.(Des de que l'equip de govern té majoria sobrada).

UM de
Santanyí també deixa ben clar que l'anunci que ha fet l' equip de govern de l'Ajuntament de Santanyí, referent a l'IBI, no és així com ho volem fer entendre, on diu que "

baixarà l'impost de l'IBI en un 5 % i oferirà el pagament fraccionat per alleugerar la pressió fiscal.
" . Segons comenta UM de Santanyí el més beneficiat és l'ajuntament, en el sentit de fomentar el pagament en període voluntari i així l'ajuntament tenir més liquidesa, i aprofitar per crear confusió diguen-te que baixarà l'IBI un 5%, sense ser veritat.

L'any 2008 es va aprovar la puja del IBI, per l'any 2009 d'un 7,5% , que és el que hem de pagar aquest any, pel pròxim any 2010, l'ajuntament ha anunciat que baixarà en un 5%, però això no és veritat, hi haurà una bonificació d'un 5% ( que és el mateix que res, un rebut de 300 euros té un descompte de 15 euros, si una familia no poc pagar 300 euros poca cosa farà amb 15 euros manco) si es paga abans del període d'execució, però l'ajuntament no baixa aquest impost, aplica una bonificació per pagar abans, mentres tant els santanyiners seguirem sent el que més ens han pujat l'IBI de tot Mallorca..

Per altre part les famílies més necessitades no tenen cap altre tipus de bonificació per això UM de Santanyí també exposa unes bonificacions que si ajudarien a aquestes famílies que actualment poden estar a l'atur.

Les bonificacions que proposar UM i que ja les havia proposades l'any anterior son:

- Bonificació del IBI en un 10% per fill a les famílies que no arriben el 1'7 del SMI.
- Exenció del IBI a les familias amb ingressos inferiors el 1'5 del salari mínim interprofessional (SMI).
- Bonificació del IBI a persones majors de 65 anys que rebin pensions no contributives. Així, consideram que l'Ordenança ha d'incloure la previsió que revisat el padró es comuniqui als majors de 65 anys que si reben pensions no contributives poden demanar la bonificació de l'IBI. Si no es fa aquesta comunicació molts possibles beneficiaris no s'acolliran a la bonificació. I si aquesta comunicació no és obligatòria i un tràmit necessari el sistema no funcionarà degudament, per això consideram que s'ha d'incloure a l'ordenança la necessitat de la comunicació.
- Bonificació del 50% a les persones titulars d'una única vi venda i si aquesta és la seva residencia habitual, estant en situació d'atur sense cap tipus de prestació, o a l'atur havent acabat el subsidi en data d'inici del període executiu de l'IBI.

Hi ha un munt de bonificacions que podrien ser aplicables en aquest temps de crisi econòmica que patim tots, però pareix que l'equip de govern aplica les que li son mes favorables a ell, no les més favorables pel ciutadans del Municipi de Santanyí.

Fonts:
UM Santanyí: www.umsantanyi.blogspot.com
Ajuntament: www.ajsantanyi.net
Diario de Mallorca, Diari de Balears, Ultima Hora 2/08/2009

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites