Zona Zero a Cala Figuera




Un seguidor del blog i veinat de Cala Figuera ens ha fet arribar el següent escrit amb les corresponents fotografies.


Algú és capaç de trobar diferències entre aquestes dues fotos?? Una és d'abril de 2010 i s'altra d'ara mateix. Qui s'anima??Cap.


No n'ha cap de diferència. Simplement perquè no s'ha fet res.


Han consentit que aquest lamentable paisatge sigui la imatge que se'n han duit els milers de turistes que han visitat sa Cala durant aquest estiu. No s'ha complert ni fet complir sa llei.


Aquesta obra il·legal es va començar dia 31 de març, un dia abans de que entrés en vigor la prohibició de fer obres en zona turística, i es va començar sense el pertinent permís d'obres.


Hi ha 4 establiments d'allotjament turístic, tots ells a manco de 10 metres de distància d'aquesta "zona zero", i s'Ajuntament no ha aconseguit ni tan sols que es solar estigui vallat com mana sa llei.


Penós, incomprensible, indignant, no ho sé. Els "responsables" (si és que n'hi ha) de turisme de s'Ajuntament han consentit que un promotor xapusser de fora poble s'enrigués dels pocs hotelers que resten a Cala Figuera. És ben vera que sa Cala ha acabat a zero, com diu tothom, però s'Ajuntament no ha mostrat cap interés en evitar-ho, i no cal atribuir la ineptitud a persones concretes, els càrrecs es consensuen entre l'equip de govern.


La desídia i la desgana són producte de l'apoltronament del PP dins la sala. Ningú no els hi fa els comptes, no han de retre comptes davant ningú tant si fan sa feina ben feta com si no, tant si fan feina com si no. Idò que fan?? Passen olímpicament de tot, i cada 4 anys eleccions sabent que les guanyaran de "calle".


No es tracta tant de retreure personalment a n'es Batle ni a cap dels seus representants el menfotisme que transmeten, les regles del joc democràtic els hi permeten fer el que fan, però el que estaria bé seria que es renovessin ses persones (ja sabem que el partit sempre serà el mateix) a fi de recuperar un poquet de il·lusió i ganes de fer feina, que per cualque cosa cobren el que cobren dels santanyiners.



Un altre vegada, i aquesta ho diu un seguidor del blog, podem veure que el Municipi de Santanyí necessita un CANVI , encara que n'hi ha que diuen " TANMATEIX TOT SEGUIRÀ IGUAL "

15 Comments:

  1. Anònim said...
    " Els "responsables" (si és que n'hi ha) de turisme de s'Ajuntament han consentit "

    Si que n'hi ha al manco n'hi ha cuatre que s'hen van a la fira de Londres aquesta semana i a compte de tots els santanyiners.

    Jo voldria saber que punyetes van a fer a la fira.
    Anònim said...
    Van a promocionar Cala Figuera, es que pareix mentida que no vegeu les coses....

    A més si llavors els conviden a dinar i a fer 2 gin tonics millor que millor.

    Cosme Manxa al poder!!!!!!!
    Anònim said...
    este seguidor se queda corto, ademas de ese paisaje esta el mond bar, el tomarinar y sus apartamentos, la antigua peluqueria(puerta abierta) y banco llenos de agua y su acera indefinidamente mojada, el garito, la jota destrozada en su interior(puerta abierta), apartamentos siesta en donde sus columnas exteriores se rompen,las antiguas tiendas (puertas abiertas)el bar de dichos apartamentos, la piscina y bar de la jota( atencion aqui, al lado de la puerta el vallado no esta, cualquier niño puede acceder y caerse en la piscina), el maricel, restaurante cocos, piscina del maricel incluiendo apartamentos, el paraguas, casa ferrando, etc etc
    Esa es la realidad que tenemos, ¿de quien es la culpa? creo que de todos un poco, empezando por los que gobiernan y terminando por el ultimo vecino, la solucion la veo dificil, aunque haya un cambio, desde mi sillon apoyar a esos hoteles Rocamar y Ventura a que resistan y a todos los demas que aman "Sa Cala" que no la abandonen iendose a vivir a "la Vila", si hubiesemos tenido una Asociacion de vecinos como dios manda que hubiera dado caña al ayuntamiento tampoco estariamos asi, mirad Cala Santanyi y Cala LLombards esos si que se lo curran...
    Anònim said...
    Otros locales cerrados:Las dos iglesias, el Baco, el Cruce, Don Miguel, tienda y super de can salas, la trompa, oficina de correos...y segura hay mas.
    Anònim said...
    El primer teniente de alcalde del ayuntamiento de Santanyí, Llorenç Galmés, ha explicado que el consistorio ha confirmado la carencia de licencia de obras en un solar próximo a locales turísticos de la cala Figuera e informó a la Agencia MANACORNOTICIAS que antes del verano llevó a cabo los pertinentes requerimientos para evitar que se construya o se lleven a cabo cualquier tipo de actuaciones de reforma en el lugar.

    Vecinos de Cala Figuera habían alertado de la situación y recientemente había resurgido la polémica en un blog local, puesto que el material de construcción que se había desembarcado en el lugar el pasado 31 de marzo continúan allí, ofreciendo una mala imagen a los turistas y sin cumplir con las respectivas normativas en cuanto a vallado, por ejemplo.

    “Nuestros técnicos se dieron cuenta del movimiento de materiales que indicaban el inicio de obras en el lugar, e inmediatamente dieron cuenta al departamento de urbanismo y a la Policía Local”, explicó Galmés, quien confirmó que el material se depositó en la zona un día antes de que se aprobara la ordenanza que impide llevar a acabo trabajos de construcción una vez que se inicia la temporada alta en las zonas turísticas.

    El senyor Galmes no ho ha vist bé, ja que hi ha hagut moviments de terra, excavació i la cimentació esta encofrada, i encara diu que les obres no estàn iniciades.

    On son els seus assessor d'urbanisme que l'han de consellar????.

    Ja basta de mentides!!!!!!!!
    Anònim said...
    Galmés confirmó que el material se depositó en la zona un día antes de que se aprobara la ordenanza que impide llevar a acabo trabajos de construcción una vez que se inicia la temporada alta en las zonas turísticas.

    Digues-li petit error o digues-li fal·làcia: Es material no se "depositó" un dia abans de que se APROVÉS la ordenança municipal. Es material se "depositó" un dia abans de que ENTRÉS EN VIGOR la ordenança, que té un parell de dècades d'antiguitat, i que era coneguda pel promotor de l'obra, una obra sense autorització municipal, o sigui: IL·LEGAL.
    No hi ha hagut expedient sancionador, no hi hagut res. Impunitat total. I els danys a la ja malmesa imatge de Cala Figuera són irreparables. VOTA PP
    Anònim said...
    Tampoc hi ha oficina de correus, no porem pagar la contribucio ni basures aqui, no porem votar aqui, ni local social, ni mos porem vacunar del grip...etc, etc
    Aixo es kosovo (i no hu dic per sa cantitat de Bulgaros i Rumanos que hi ha)
    Anònim said...
    A la llarga haurem de demanar la indepedència de la vila.
    Força Manxa!!!
    Anònim said...
    I el Nico que hi diu a tot aixo?
    Anònim said...
    La oficina de correus es normal que no hi sigui (hi era perque na Marga vivia allà mateix, i ara s'ha jubilat), locals socials, vacunes o pagament d'impostos també es normal que no n'hi hagi, no val la pena per sa gent que hi viu. Els búlgars que viuen a sa cala al manco li donen un poc de vida. si no fos per ells, així si que no veuriem ningú pel carrer!!!
    Lo que sí crida s'atenció és que per part de s'Ajuntament s'hagin anat satisfent totes ses exigències dels promotors Vallehermoso, hagin deixat que en Nigorra robàs al poble 25 metres del carrer Marina, tancant accessos públics a la mar, entre d'altres moltes irregularitats urbanístiques. També crida s'atenció que la única associació existent, la Associació Hotelera de Cala Figuera i Cala Santanyí, ara dedicada exclusivament a Cala Santanyí cometi els mateixos errors que quan s'ignorava sistemàticament Cala Santanyí. Ja ho diu la dita: "Por el interés te quiero Andrés" i en mallorquí: "Qui té bo vola i qui nó, redola"
    Anònim said...
    Sa gent que hi viu te tant de dret a com cualsevol a tenir aquests serveis, siguem pocs o molts tambe pagam i no mos regalen res, que se estalviin ses faroles del clan s'horta que no feien gens de falta.
    Anònim said...
    Heu vist es gimnas de Cala D'or?
    I llavonses se queixen...
    A sa Cala ressssssss som es parias des Municipi
    Anònim said...
    Ses ordres d'en Nigorra són ben clares: No vol gent per Sa Cala, queden molts de pisos a vendre. I perquè no hi hagi gent lo millor és incomodar els pocs que encara hi queden. Donde manda patrón no manda marinero. I si no feis lo que diu el patrón, s'aturarà de financiar ses mega-campanyes electorals del Partido Popular. Vota PP
    Anònim said...
    Crec que tens rao, s'unics carrers que se va tornar esfaltar varen esser els que van al seu "palacete"
    Anònim said...
    Lo que tenemos que hacer todos los que vivimos en Cala Figuera es no pagar ni un impuesto al ayuntamiento a ver si se pone las pilas y nos hace un poco de caso ,que ya esta bien de mantener a todo estos que se creen ser semidioses y son una panda de "mataos·

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites