Avui a la premsa s'ha pogut veure el descontent de l'Associació de propietaris del Parc Natural de Mondragó.




L’Associació de propietaris del Parc Natural de Mondragó critica la gestió “nefasta” de la Conselleria de Medi Ambient, amb la qual no tenen “diàleg”

S'han acabat les rialles. L'Associació de propietaris del Parc Natural de Mondragó ha acabat la paciència després de la darrera sessió de la junta rectora d'aquest espai protegit, que es reuní dijous capvespre per tractar de la memòria de l'any 2009 i el pla anual d'execució de 2010. El president de l'associació, Miquel Bonet, assenyalà ahir que "la Conselleria de Medi Ambient no té en compte per res la propietat privada, que suposa un 90% del parc". "D'ençà del darrer temporal de vent, no s'ha fet res net: tot és brutor i no s'hi fa feina", manifestà Bonet.

A més, el representant de l'entita volgué deixar clar que "si tot continua així, d'aquí a deu anys Mondragó serà un abocador". Així mateix, Bonet assegurà que "ara ho tenen abandonat, encara que el més fàcil i barat seria llaurar-hi per tenir-ho net i no esperar que hagin de venir helicòpters de l'Ibanat, quan el mal ja està fet".
Quant a les relacions amb el departament de Medi Ambient de l'Executiu balear, el president de l'Associació de propietaris explicà que "ens sentim totalment ignorats, perquè els feim arribar les nostres peticions i ens diuen que tenim les portes obertes, però no hi ha diàleg". Davant aquesta situació, Bonet subratllà que la solució per a l'entesa és "arribar al consens entre les parts".

Per exemplificar la tasca de la conselleria esmentada, el responsable del grup lamentà que "l'únic que s'ha fet a la junta rectora ha estat mostrar una memòria de 2009 i ja som al desembre de 2010. No ens saben dir el que s'ha fet ni el que s'ha de fer". D'altra banda, des de l'associació destacaren que "a l'Albufera de Muro no passa el mateix que a Mondragó, perquè aquí no hi ha element diferencial del que entra dins el traçat natural i del que no hi entra".

Actuacions


Això no obstant, la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat exposà, mitjançant una nota informativa, que enguany ha invertit 356.000 euros a l'indret, excloses les despeses de personal. Respecte de la previsió de projectes, des del departament en mans del conseller Gabriel Vicens destacaren l'habilitació del refugi de can Cano, la reforma -optimització de places- del pàrquing de la font de n'Àlis, l'habilitació de l'itinerari de la punta de les Gatoves per a gent amb mobilitat reduïda i la millora dels accessos a l'Amarador.

Cal afegir que per part de l'Ajuntament de Santanyí tampoc hi ha massa ajuda a favor de l'associació ja que no fa molt de temps l’abstenció del PP va fer impossible que una proposta d’UM prosperés al Parlament i que tenia com a principal objectiu establir un vincle d’ajut i suport econòmic entre el govern i l’Associació de Propietaris del Parc de Mondragó sense haver de passar per l’ajuntament de Santanyí. Aquesta iniciativa sempre cercava evitar més intermediaris, dotar de més autogestió a l’associació al marge dels colors polítics i donar compliments als acords arribats entre UM i aquesta associació de propietaris.

El que es comenta és que aquesta abstenció va ser deguda a les presions del PP de Santanyí, supossadament per algún tipus d'interés polític i no pensant pel bé de l'associació i del Municipi, ja que aquesta iniciativa suposava la compra dels enclavat i de altres posibles propietats, tot això són doblers que haurien vengut al municipi i probablement haguesin estat invertits dintre del Municipi.




2 Comments:

  1. Anònim said...
    Lo que volen aquests son mes subvencions, sempre estan plorant...
    Anònim said...
    Quien calla otorga

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites