MILLOR MOLTS DE BLOGS


Un seguidor del blog ens ha enviat el següent escrit, sembla que els fan el blog, tots els santanyiners

Els comentaris que publica avui, 11, el Blog del Municipi de Santanyí, mereix uns quans análisis, que m´obliga moralment a fer, sempre tinguent en compte les meves limitacions per part del lector.
     Els organitzadors de l´homenatge a Julià Vila, tant de bò que s´han volgut de les seves influències, per a donar a coneixer el mateix, no sols al poble sino a tot Mallorca. I han obrat com pertoca. Cada persona, cada grup. té el deure i el dret dé difondre la seva ideología i sumar de cada día més adeptes. En Vila ha estat la bandera i els seus  seguidor els abanderats, per a atraure gent, en aquest cas puntual, al cementeri de Porreres i rendir homenatge a l´únic esquerrà santanyiner que fou assessinat els anys de la guerra civil.

     Pero, alto aquí. No té que extrenyar als seus seguidor, que els ajuntaments des de que s´inicià la Democràcia han estat objetius amb aquest aspecte i no s´han inclinat ni cap a la dreta. ni cap a l´esquerra. Als menys el de Santanyí. A uns les pereixerà bé, a altres no i aqui está la riqueça del lliure pensament. I donem gràcies de que no tots pensan igual. Diversitat de credos i opinions, enfontaments d´idees, dialeg, cercar la veritat tan difícil d´atrapar, encara que sempre dins un ordre. RESUMINT: Merescut homenatge a Vila per part dels escarrans i ben fet pels que no s´uniren al mateix, al considerar que no era el moment oportú per a la seva execució. L´Ajuntament amb el seu Batle al davant, representen el poble tot amb la proporció que aquest ha volgut. I l´Ajuntament no pot organitzar un acta ni tant sols assistirí quan els sol.licitants no passen d´una cincuentena.

     Me passat. ¿ A na qui extranye que el Blog intenti desgastar el P.P. de Santanyí i, jo afegiria, que de tots els indrets ?. Els del Blog son esquerrans i els del PP. son de centre-dreta. Tenen ideol.logía distinta, ideals  peral-lels que mai es trobaran. Ara no tenim un partit únic. Ara: Tants de caps, tants de barrets. ¿ Quants partits es presentaren a les elecions generals ?. No ho record. Uns trenta !. Idò, trenta caps i trenta barrets, si tots els caps en duen, de barret. ¡ I es lo que toca !. Del enfrentament surt la llum. Volem llibertat d´expresió, pero no obligar a ningú a pensar com un altre.

     ¿ Quí ha dit que la drete es arrogant i inculta ?. ¿ Per qué no feim una passadeta per l´esquerra, ho sexam ben sexat, i veurem quin resultat ens dona ?.

     Acab. Gratitud al Blog per contactar idees, encara que mol millor si fos objetiu, el que vol dir que no ho és.

                                                                                                                                      P O N E N T.

El blog el feim tots, Tothom a escriure¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

 

30 Comments:

  1. Anònim said...
    Ui ui ui, aquí hi ha molt que replicar.
    En primer lloc, es tracta de una fal·làcia colocar Julià Vila a l'esquerra, com si el fessim del Barça i no del Madrid, com si existís una equidistàcia entre els feixistes i els republicans comparable a la que hi ha ara entre PSOE i PP.
    Jiliá Vila fou assassinat per uns insurrectes d'un sistema democràtic, per uns terroristes, seguidors d'un militar colpista dictador, fou assassinat pels enemics de la llibertat i la democràcia, i no és normal que un partit que es diu demòcrata, que vol ser de centre-dreta com és el PP, no faci ni un sol gest per rebutjar aquest terrorisme. O no és terrorisme el que es feia durant la repressió franquista? Sí senyors del PP, terrorisme, i pitjor que el de ETA, perquè eren més covards, sabien que podien actuar impunement, que cap autoritat els detindria, en canvi els de ETA sabien el que se jugaven quan assassinaven algú.

    Per altra banda, quan vaig afirmar que la dreta és inculta no me refería a tots-i-cada-un dels votants del PP, però el 90% de la gent que conforma el mon de l'art, la cultura i la docència no simpatitzen amb el PP. I la catalanofòbia i la destrucció de la llengua pròpia de Mallorca com a ojbectiu polític posen en evidència quins són els valors del PP. Que no ho oblidem, aglutina des de un nazi franquista, fins a la dreta espanyolista (cal ramarcar-ho), perque el centre-dreta mallorquí ja es presenta amb altres sigles.

    El comentari diu: "Volem llibertat d´expresió, pero no obligar a ningú a pensar com un altre".
    Jo me conformaria amb que la gent pensés, que pensés alguna cosa, per sí mateixa, sense seguir els dogmes dels catecismes polítics dels partits, de tots els partits, en aquest aspecte (i només en aquest) tots són iguals; incapaços de exercir s'autocrítica.

    El dia que el PP condemni oficiosament el franquisme, i sen desmarqui clarament podrem parlar de centre-dreta. Mentres elements com Fraga Iribarne sigui adorats com a messies, els valors democràtics del PP se poden qualificar de dubtosos.
    Anònim said...
    amèn amb aquest comentari.

    M'apunt també al darrer de la darrera entrada: treis lo que treven els diaris i ajudareu a desgastar es PP! Però no tregueu sa de Convergència, encara no s'hi han posat.
    Anònim said...
    Estàmolt clar qui és guanya el sou a l'oposició i qui no
    Anònim said...
    Si te penses que homenatges com els de Porreres a en Vila se fan per tenir més simpatitzants és que ets ben curt.
    Anònim said...
    El que és acollonant és que amb tot el que esta passant, que hi ha gent que no té feina, que hi ha gent que no cobra es seus sou perque l'empresa no pot pagar..... el tema de discusió sigui un home que fa molts d'anys el varen matar.

    Vareu voler canviar els noms als carrers, per llevar els noms franquistes, trenta anys de lluita i disputes per canviar els noms i ara que ho heu conseguit, surt la polèmica de recordar els morts.

    És que ho voleu tot¡¡¡¡¡

    Hem de viure la real.litat el dia d'avui i no recordar els morts.
    Anònim said...
    Ah uep, me sap greu idò per tu, els morts es recorden sempre, al menys a ca meva. I sa família den Vila és s'única que ha de dir si se n'han de recordar o no, i va dir que si! I si se n'han de recordar, més val esborrar d'un pic i per sempre tantes mentides dites per aconseguir olvidar-lo.
    De totes maneres, no passis pena, els que han fet l'homenatge, d'esquerra santanyí, ja se'n cuiden de fer feina en altres coses.
    Anònim said...
    Serem testimonis de l'intent de dictadura esquerrana!!!!!!!
    Tots a parar el català!!!! Firmes!!!! Tots a odiar l'estat espanyol!!!! Firmes!!! Muerte al Borbón!!!! Firmes!!!! Madrid ens roba!!!!! Firmes!!!! I al qui no li agradi serà exiliat mes enllà de les fronteras dels Països Catalans ( comunitat valenciana, catalunya i balears pels qui no ho saben) Aquesta es la doctrina que pedrican els republicans tant de santanyí com de la resta de "països catalans". No se quina dictadura m'estim mes, si la d'esquerra republicana o la den Franco........
    Anònim said...
    Ya era hora que los que pensamos que un país sólo tiene que tener una lengua pudiéramos ir con la cabeza alta. Ahora tenemos unos políticos excepcionalmente buenos que nos conducen por la senda adecuada. Estamos en España y tenemos que potenciar el español. El mallorquín es una lengua de andar por casa, por Dios!que no se puede salir de Mallorca. Homenajear a muertos republicanos da risa, es pasado. Muy bien lo hace el equipo de gobierno de no tomar parte. Pongamos afán en cosas constructivas.
    Anònim said...
    Dictadura esquerrana??? jajajajjajajajajajja.
    Crec recordar que a le llista electoral d'esquerra hi havia unes quantes persones castallanoparlants, de families vingudes de fora anys enrera, i no crec que les hi obliguin a parlar el català, o això penso. Tampoc crec que odiin a espanya, simplement no volen dependre politicament d'ella, tampoc crec que vulgin la mort del Rei, simplement no volen un pais monarquic, Madrid ens roba!!!!!, no és madrid la que ens roba, sino els polítics que allà tenen la feina, els que no tornen els doblers que enviam cap allà. Esquerra no crec que vulgi imposar cap dictadura, però si lluitar per la cultura-la llengua, l'economia, d'una terra que si estigues més d'eslligada de l'estat espanyol, pentura aniria molt millor.
    Anònim said...
    Cap de fava, molts pocs països del món només tenen una llengua. Quina poca cultura que tens.
    "El mallorquín una lengua de andar por casa" serà por la tuya. Perque jo vaig per tot el territori que es parla català i puc parlar el mallorquí perfectament i m'entenen. I a més es una riquesa cultural parlar més d'una llengua, i no me molesta, ni parlar català, ni castella, ni anglés, ni alemany. Quina diferencia hi ha entre una llengua i l'altre.
    Ets un terrorista lingüistic.
    Anònim said...
    No heu pensat que potser el que publiquen és el que els hi envien??? El de la Lliga ho posa per totes les xarxes socials quan fa alguna cosa, potser són els altres partits o representats els que esperen i no es mouen.
    Anònim said...
    Un País sólo tiene que tener una lengua??
    Mmmm...Suiza sería una república bananera??
    Madrid, Castilla La Mancha, Andalucía y Extremadura vendrían a conformar un país ejemplar, no?
    Háztelo mirar chaval, aún estas a tiempo, para eso hay médicos.
    Anònim said...
    Vamos a poner afán en cosas constructivas: Vamos poner afán en construir la Independència dels Països Catalans.
    No te gusta??
    No pasa nada, será porque no eres de por aquí.
    Anònim said...
    "serà porque no eres de por aquí", d'això s'en diu xenofòbia. Però jo si que som "de por aquí", santanyiner de ses dues cames i no en vull sentir a parlar de països catalans ni d'independències. Som mallorquí i espanyol i ben orgullos. Sou vosaltres que si voleu l'independència dels països catalans, vos n'heu d'anar a viure a Catalunya i deixar-mos viure als mallorquins com volguem. Basta veure els vots que va treure Esquerra Republicana a Balears, aquest tant per cent insignificant es el mateix percentatge que vol l'independència!!!! A no ser que faceu com en Tejero i proveu de pegar un cop d'estat i mos imposeu la dictadura catalanista!!!!!
    Anònim said...
    Que hi vas d'errat companyero.... Més de dos i de tres que no han votat esquerra a ses illes volen s'indepèndencia, molts més dels que t'imagines.

    Basta miris un poc es panorama espanyol-nacional, economic, cultural, per donar-ten compte de que viuriem molt millor sense haver de donar comptes a n'aquesta gent de Madrid. Però bé, de gonelles nhi ha per tot. Sou tan inculs que no sabeu ni d'on veniu. I no me xerris ni des moros ni des fenicis. A no ser que el teu nom sigui Abdel Wahhab o qualque cosa així.
    Anònim said...
    Aquí només es parla d'Esquerra, però que jo sapiga tots els votants del psm i de CxIl també són nacionalistes, uns d'esquerra i els altres de dreta, però també deuen voler s'indepèndencia.

    Ara ja són un parell més que la volen, no????

    Gonelles...
    Anònim said...
    Una cosa es ser nacionalista i l'atre es ser separatista i independentista. No hem de confondre termes. I que me contes de nacionalisme mallorquí si no varen treure gairebe representació autonòmica!!!! Feis rillalles i oi, molt d'oi tots aquests independentistas que ens voleu imposar l'independència igual que s'imposa una dictadura!!!
    Anònim said...
    jajjajajajajjajajaja. Tu sabs de que xerres companyero...
    Els unics separatistes són sa gent com en Bauza que mira lo que està fent amb el català o mallorquí com més t'agradi dirli. Això es terrorisme linguistic i cultural. Tu que ets d'aquets nacionalistes espanyols que vol que sigui una grande i libre, callant es catala, es gallec, s'eusquera i d'altres idiomes cooficials que conviuen dins l'estat espanyol.
    Jo a tu no te vull imposar res, si un dia tot això es duu a votació tu tendras el mateix dret que jo a decidir.
    Anònim said...
    Ara m'agrada perquè hem dones la raó. Amb això den Bauzà em llevas molta feina d'explicar. En Bauzà igual que en Delgado, son gent que sempre s'ha autoproclamat espanyolista, molt abans de les eleccions autonòmicas. I quin va ser el resultat de les eleccions??? Majoria absolutisssssima!!! Res mes a dir. Gràcies "Gonella"
    Anònim said...
    I si UM o CxIl no va treure quasi representació, no va esser pels ideals de la gent que els vota, sino perque estaven cansats d'un partit que lo unic que va fer va esser mangarufes i va robar tot el que va voler. Igual que el PP, però als votants del PP es veu que els hi dona igual si els seus representants roben i fan desastres ecologics i culturals. Deu esser que els tenen ben comprats.
    Jo te faig oi a tu, perque som independentista, i a mi me fas oi tu, perque per gent com tu, tenim sa mallorca que tenim, que feim rialles per tot, amputats, obres ilegals que no hi ha qui les tiri avall, paisatge destruit, un turisme que fa pena. Bé, no acabaria mai.
    Anònim said...
    Ara m'agrada perquè hem dones la raó. Amb això den Bauzà em llevas molta feina d'explicar. En Bauzà igual que en Delgado, son gent que sempre s'ha autoproclamat espanyolista, molt abans de les eleccions autonòmicas. I quin va ser el resultat de les eleccions??? Majoria absolutisssssima!!! Res mes a dir. Gràcies "Gonella"
    Anònim said...
    No t'equivoquis, no varen treure majoria per res que tengui a veure amb sa llengua, ni sa identitat mallorquina, hi ha moltes altres coses que han fet que ses eleccions anissin aixi. Sobretot economia, i si fossim independents i poguessim gestionar noltres els nostres doblers, no en tendriem de crisi. Tu saps sa quantitat de doblers enviam cap allà i que no en torna ni un. dons te podria dir que uns 3.500 milions. Que te pareix. Es poden fer un parell de coses amb aquets doblers, no???.
    Si has llegit es diari, supos que has vist que ja nhi ha dels PP que no els hi va tan bé sa politica linguistica den Bauza, com en Pastor, es de Pollença, i altres que en sortiran. A veure quants en queden des PP d'aqui 4 anys.
    Anònim said...
    Es primer que li va fugir va esser en Font, perque ja sho veia venir.
    A més me poses d'exemple en Bauza i en Rodriguez, i cap dels dos ha nascut a Mallorca, vaja representants que tenim. Com han de mirar per noltros si no són d'aquí. Trendrem un PP de gent de fora, ja ho pots veure. Mallorquins governats per peninsulars. Espectacular, no hi ha res millor per sa nostra terra que això.
    Venir a viure a Mallorca, en teoria es pq t'agrada sa gent, es paisatge, sa cultura, ses tradicions, etc, etc, sino no thi quedis. I si thi quedes respectau. Jo no he matat a ningú mai pq no me parli es català, cosa que si han fet els avanpasats de sa gent amb aquestes idees.
    Pentura aviat només hi podras xerrar a dins ca teva amb sa teva llengua materna.
    Anònim said...
    Es primer que li va fugir va esser en Font, perque ja sho veia venir.
    A més me poses d'exemple en Bauza i en Rodriguez, i cap dels dos ha nascut a Mallorca, vaja representants que tenim. Com han de mirar per noltros si no són d'aquí. Trendrem un PP de gent de fora, ja ho pots veure. Mallorquins governats per peninsulars. Espectacular, no hi ha res millor per sa nostra terra que això.
    Venir a viure a Mallorca, en teoria es pq t'agrada sa gent, es paisatge, sa cultura, ses tradicions, etc, etc, sino no thi quedis. I si thi quedes respectau. Jo no he matat a ningú mai pq no me parli es català, cosa que si han fet els avanpasats de sa gent amb aquestes idees.
    Pentura aviat només hi podras xerrar a dins ca teva amb sa teva llengua materna.
    Anònim said...
    Més raó em tornes a donar. En Bauzà en Rodriguez en Delgado!!!! Majoria absoluta!!!! Shhhhhhhhhht respectem la democràcia i al qui no li agradi que emigri a Catalunya!!! Terra Lliure!!!!!!!!!! estrella 4 barres............
    Anònim said...
    Tu molt viu no ets, jo no te don cap raó de res. No sé on la veus. Estas flipat. Au.
    Anònim said...
    Necesitamos una España fuerte. Los rojos han sembrado miseria una vez más, dando alas a los nacionalismos, que son un cáncer. Parece que los catalanistas no se enteran que tenemos mayoría absoluta y que quien manda en Espa es el pp y que tenemos un dignísimo presidente regional también del pp. Igualmente en este municipio también tiene mayoría absoluta el pp, con unos representantes excelentes. Gracias al PP todos nosotros podemos sentir el orgullo de ser españoles y la tranquilidad que nuestros hijos no serán forzados a aprender la ominosa lengua catalana. Vivimos en España.
    Anònim said...
    Tienes razón, Mallorca es lo que dices. Me gustaría verte, so facha, con tus proclamas fascistas, en Euskal Herria.
    Anònim said...
    Si vius a Espanya, lo únic persona de pocs recursos intelectuals, es que si es teus padrins no haguesin vengut a Mallorca, aquí es parlaria només el Català. Pq el meu padrí quasí no el parlava al vostre idioma, així que ets unics que mos heu duit misèria i mal rollo sou vosaltres, es forasters. Barco de guix.

    I si, ja m'agradaria veure com t'aniria pel Pais Basc, bossot.
    Anònim said...
    Lo fotut és que els de Madrid saben que sense Catalunya ni Balears ni el País Valencià, Espanya s'enfonsaria! I noltros viuríem molt millor! Es motor industrial espanyol és a Catalunya, i una gran part des motor turístic és a Balears, i no els convé perdre-ho. En canvi, noltros hi perdem cada dia estant amb ells.

    Cadascú que pensi lo que trobi millor, però cada dia ho tenc més clar jo.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites