Un pare indignat.


Avui ens han fet arribar aquest escrit que fa referència a les retellades amb Educació, tornam a repetir el que ja sabeu aquest blog el feim tots amb els escrits que enviau i amb les vostres comentaris, així que ja ho sabeu tothom a escriura¡¡¡¡¡¡

Som pare i tenc una  filla que és alumna del Col.legi Blai Bonet de Santanyí, avui quan ha arribat m’ha entregat un escrit, el cual adjunt, per part de l’equip docent del CEIP Blai Bonet,  expresant la INQUIETUD, INSEGURETAT i sensació d’incertesa en relació a la gestió de la crisi económica feta pels les diferents Administracions i els efectes que s’aniran derivant a les escoles quant a retalledes de recursos humans i materials; la manca de creació i reforma d’infraestructures educatives; la segregació lingüística entre el català i el castella i la reducció de les condicions laborals i econòmiques.

Jo com a pare si que vull expresar la meva INQUIETUD, INSEGURETAT, en front d’aquest equip docent,  hi ha hagut unes eleccions no fa molt, i és una real.litat que  la gent va votar per majoría absoluta els qui ara apliquen aquestes mesures, que ja les havien comentades en temps de campanya electoral,  com pot ser que ara després de vuit mesos l’equip docent faci entrega d’aquest escrit a tots els al.lots del col.legi,  diguent que aquestes mesures perjudicaràn la qualitat de l'ensenyament públic, tots sabem que hi ha una gran crisi económica i que molta de gent es queda sense feina i molta d’aquesta gent son els pares d’aquests nins que avui l’equip docent entrega aquest escrit per protegir els seus propis interessos, no els dels nins,  gracies que teniu feina¡.

Molts d’aquest nins han de viure la crisis a casa seva no fa falta que també ara els mestres, que de moment encara teniu feina, volgeu fer política amb els nins per poder defendre els seus interesos , només hi ha una sol.lució i és que tots estirem del carro, deixau anar de lluites i feis feina, i no  preocupeu més els pobres pares que no  tenen  feina i la seva preocupació és arribar a fi de mes.

Un pare indignat .

65 Comments:

  1. Senyor X said...
    Veig més política en el teu escrit que no pas en l'escrit enviat pel Blai Bonet.

    Cert que algú ha guanyat les eleccions, però tot i així, crec que aquest fet no hauria de perjudicar l'educació pública. Vull pensar que aquest pare idignat no ha llegit bé aquesta nota. El que es demana, entre altres coses, és que l'educació sigui EQUITATIVA, és a dir, igual per a tots, no per qui pot pagar més, ja que el mateix escrit comenta que voldrien que es dugués a terme un repartiment equilibrat ENTRE TOTS ELS SECTORS SOCIALS, referint-se clarament tant als que poden pagar una escola privada com als que duen els seus fills a la pública, per la raó que sigui.

    Crec que expressar una preocupació no implica deixar de fer feina... i més si és la preocupació és la de no poder donar una eduació de qualitat als seus fills. No entenc com un pare pot veure política i interessos pròpis quan estam parlant de l'educació que en un futur pot donar de menjar als seus fills....

    Això sí que indigna....
    Anònim said...
    A mi em sembla molt bé aquest escrit. La segregació per motius de llengua serà un fet; la baixada de qualitat serà inevitable, no per culpa dels mestres, sinó perquè les classes tendran més alumnes, no arribaran subvencions per a materials, ni professors substituts si la malaltia no és per a molt de temps... Entenc perfectament la preocupació dels mestres de l'escola Blai Bonet i precisament aquest comunicat és una mostra de la seva responsabilitat.
    Com a mare compartesc, potser encara amb major mesura perquè hi tenc fills, el vostre malestar.
    Seran molt llargs quatre anys!
    Anònim said...
    Però tot això és normal, després de viure per damunt les nostres possibil.litats ara arriben les retallades i com ja va passar l'educació privada tornarà a ser millor que la pública, mirau el el col.legi Bisbe Verger que va de bé.
    Anònim said...
    El problema es que abans hi havia professors "mestres" i ara just arriban a funcionaris, s'ha perdut la vocació docent que s'ha vist substituida per la de "funcionario público". La qüalitat de l'ensenyança està en els coneixements acadèmics del professorat, en la seva manera de fer entendre la matèria a l'alumnat i sobretot en la seva vocació, ganes i sacrifici per dur a terme la seva tasca.

    El missatge clar d'aquesta informació es fer política en contra de les institucions per defensar els interessos laborals pròpis del personal docent. Disminució de recursos humans suposa mes hores de feina (ja no tendran hores buides entre classes) lligada a una reducció salarial dels funcionaris (son el grèmi que més cobra i menys horas de feina fa al cap de l'any laboral).

    Basta de comèdia, basta de mentides oportunistas, a fer feina com la resta de la gent mortal que hem de fer filigranes per arribar a final de mes.
    Anònim said...
    Trob que la carta dels mestres és molt clara.
    Qui no la vol entendre i cercar lectures polítiques doncs que s'ho faci mirar.
    No tenc cap dubte que la redactarien en els mateixos termes fos del color que fos qui ens governàs davant una situació com l'actual.
    Anònim said...
    Totalment d'acord. La redactarien en els mateixos térmes fos del color que fos qui ens governàs però sempre per defensar els seus interessos laborals posant com a excusa l'educació dels nostres fills. Es l'excusa perfècte i la que mes crispació pot crear als pares. Però ja estam curats d'espants i no ens creim res de res!!!
    Anònim said...
    Crec que no llegim la mateixa carta.

    Posen en coneixement de tota la Comunitat Escolar la situació actual i com pot afectar a la seva tasca. És a dir (ho entengui o no) a l'educació dels seus fills, a la formació d'aquestes persones que no recordaran haver viscut una crisi però que de segur en patiran les conseqüències. I, de segur, ens hauran de mantenir les nostres pensions. Fins i tot la seva.
    Anònim said...
    Llegim la mateixa carta, només que tu la llegeixes desde la posició de professor i jo com a ciutada i pare d'alumnne.
    Anònim said...
    Hi ha una màxima que hi diu molt en aquesta situació:
    Que ho és d'atrevida s'ignorància !!!
    Els qui menys saben són els qui belen més fort.
    Ja vos ho fareu, els fills són vostros. I sa irresponsabilitat també.
    Anònim said...
    Lo que tu diguis. Menos queixas i mes feina que jo vos na faria fer tot s'estiu donant classes de suport al nins que han suspès i fent escoletas d'estiu gratuitas en lloc de passarvos 3 mesos a la bartola i cobran ben igual que si fessiu feina. El que no es pot tolerar es que poseu com a excusa l'educació dels nostres fills per protestar perque vos abaixan el sou o perquè heu de fer mes hores de feina!!!! A guanyarse ses sopes!!!!
    Anònim said...
    He observat que molts de pares i mares entenen l'escola com un aparcament. En deixar el seu fill o filla ja estan satisfets i molt poc els importa què fan a escola. Si el seu fill aprèn és que és molt intel·ligent i si no aprèn és que el mestre és dolent. Volen que li donin unes bones notes a final de curs, que no repetesqui i res més. Per tant és inútil xerrar amb gent així de qualitat, de necessitats, això no no els importa. Però no tothom és així i n'hi ha que estam preocupats de veres.
    Anònim said...
    Al PP mai li ha interessat la cultura. Quan més analfabeta és la gent millor va manipular-la. Això són les dretes. Això és el que ha votat la majoria. Aquí els teniu.
    Anònim said...
    Diari de Mallorca:

    http://www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/01/21/aumentan-escuelas-e-institutos-limite-temores-llengua/737843.html
    Anònim said...
    És evident que aquest senyor vol tenir el seu fill(a) aparcat i que el "programin" per ser un bon fill i un bon ciutadà. És a dir obendient i no-pensador.
    Per això vol bons professionals. Llegeixi's obedients i no-pensadors.
    I per això davant una descripció objectiva de la situació fa el que calgui. Com a bon ciutadà obedient i no-pensador.
    I recepta: branca, hores a la fàbrida de ciutadans obedients (no fos cosa que els fills estassin a casa),...

    Me permetreu fer una recepte a aquests tipus de pares: profilàctics.
    Anònim said...
    Que putes profilàctics cap de fava!!!! Lo que diu tothom pel carrer. Que se vos vou es plumero funcionaris docents, que ara ja no es diu proferssors. Amagau els interessos econòmics pròpis darrera l'educació dels infants. Això si que es manipulació d'informació i influències en el desenvolupament intelectual del nins. A fer feina vagos, que guanyau 1500 euros més que la gent que feim 10 hores de feina de dilluns a dissabte i no tenim vacacions!!!! Es indignant encara haver de sentir que els mestres d'escola se queixan perque han de cobrar mes poc i han de fer mes hores de feina!!! INDIGNANT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Anònim said...
    Idò t'haguéssis fet mestre. O és que es capet no dóna per més??
    Aixímateix vares anar a custureta??
    I no te varen mostrar res?
    Anònim said...
    Desconfiaré sempre de qui no respecti la meva llengua. Perquè, en
    fer-ho, demostra que no em respecta a mi, i alhora que no respecta un
    bé cultural essencial.
    Desconfiaré sempre de qui no trobi normal el seu ús institucional i
    simbòlic, perquè no troba normal la meva realitat cultural i perquè a
    sobre es pensa que té dret a decidir qué es la normalitat, i
    curiosament la normalitat és ell, i no jo.
    Desconfiaré sempre de qui digui que el meu problema no és real, perquè
    em menysté a mi i perquè es creu amb el poder de decidir què és real,
    i casualment també ho és ell, i no jo.
    Desconfiaré sempre de qui digui que les llengües són per entendre'ns i
    no per crear problemes i faci servir aquest argument per crear
    problemes amb les llengües.
    Desconfiaré sempre de qui manipuli realitats deliberadament i gosi
    acusar llengües perseguides de ser les perseguidores.
    Desconfiaré sempre de qui vegi com a despesa innecessària la promoció
    de la meva llengua i com a inversió imprescindible la promoció de la
    seva.
    Desconfiaré sempre de qui vulgui acomplerxar-me perquè parlo amb
    naturalitat la llengua dels meus pares.
    Desconfiaré sempre de qui em negui la llengua, perquè em sento
    compromès amb els que l'han salvat perquè jo la pugui ensenyar als
    meus fills.
    I procuraré enfadar-me poc, només el que jo trobi normal i davant
    d'amenaces que jo consideri reals.
    I sempre, però sempre, plantaré cara."
    Anònim said...
    Quina educació poden donar aquests pares des de casa si odien els mestres dels seus fills? Quina col·laboració es pot esperar d'ells? Defensen abans el que és indefensable: uns que cada dia són escridassats allà on fiquen el nas.
    Alguns dels comentaris que apareixen aquí són una mostra de la incultura i ignorància d'un sector important de gent del poble, una evidència palpable de per quin motiu tenim el que tenim.
    Anònim said...
    Como padre de universitario con notas excelentes tengo que agradecer a los maestros del Blai Bonet la profesionalidad, dedicación y vocación con que llevaron en su momento a cabo su trabajo.
    Que fácil nos resulta indignarnos y criticar, y que difícil nos resulta a veces dar una palmada en la espalda y decir: "gracias, gracias de corazón"
    Y siento no haberlo hecho en su momento. Francisca, Margarita, Antonia, Baltasar, Antonio (El poeta)y su Señora, Pere, y alguno más que no recuerdo (Excepto Don Simón), gracias a todos ellos mi hijo ha estudiado y ha disfrutado estudiando. Y es precisamente desde la base cuando comienzan a generarse lo hábitos de estudio. Los niños de 4 o 5 años son como de plastilina, adquieren un mal o buen hábito con suma facilidad, de ahí que el trabajo de los maestros de primaria sea tan delicado, importante y transcendente.
    Si mi hijo algún día triunfa en esta vida me encargaré de recordarle siempre quienes fueron los responsables de que no aborreciera las aulas.
    No hagais caso al indignado, su incultura no es culpa suya, estoy convencido de que sólo conoce aulas franquistas, con foto de Franco, crucifijo y malos tratos a los niños. Así ha salido. Si hubiera tenido los maestros que tuvo mi hijo, ahora sería una persona digna, culta y respetuosa.
    Él ya no tiene arreglo, los alumnos del Blai Bonet sí.
    Ánimo maestros !!!!
    Javier Collado said...
    Resulta intolerable el encubrimiento de una protesta laboral tras el escudo de niños coaccionables e indefensos. Cuando yo iba al colegio no teníamos ni el 75% del material escolar que se tiene ahora gracias al dinero público de los contribuyentes, antes escribiamos la lección en nuestros cuadernos, los de rayas para letras y los cuadriculados para ciencias. El profesor se pasaba 40 minutos escribiendo en la pizarra en lugar de tener que comprar 12 libros y tropecientos cuadernos de actividades. Teniamos el 50% menos de profesores ya que cada profesor impartia varias asignaturas. Las preguntas de los exámenes se copiaban en una hoja del cuaderno la cual se entregaba al profesor y se corregia al momento en lugar de utilizar folios y tinta de impresión.
    Que material escolar se necesita a parte del que ya tiene el colegio? Tizas, folios, bolígrafos..... porque el material en stock como el de educación fisica, diccionarios etc, ya estan comprados y disponibles.
    El mantenimiento del colegio lo lleva a cabo el Ayuntamiento a coste de los ciudadanos de Santanyí tengamos o no nuestros hijos matriculados en el susodicho.
    Es que antes, cuando estudiabamos en esas circunstancias no se graduaban medicos, abogados, ingenieros etc..? Me atrevería a decir, no solo que si, sinó que mejor preparados que con el actual sistema educativo.
    Como bien se ha dicho mas arriba, el problema es que ahora ya no hay vocación en los profesionales de la enseñanza sino que todo se resume en funcionariado preocupado por las condiciones laborales que estan a punto de cambiar, prevaleciendo por encima de los intereses de los estudiantes, si bien utilizan la supuesta preocupación por la educación de nuestros hijos para crispar la opinión pública en beneficio de sus intereses particulares y monetarios.

    Como bien dice la carta "la reducció de les condicions laborals i econòmiques del personal". Es inadmisible, es un insulto a la sociedad ( 5.000.000 de parados que no tienen para dar de comer a sus hijos)que un grémio que cobra de media 2050 Euros mensuales con sus correspondientes extras de Junio y Diciembre, disfrutando de entre 80 y 90 dias de vacaciones anuales, haga una reclamacion pública tal como la que se ha presentado a los padres de los alumnos del Colegio Blai Bonet de Santanyí.
    Toda una farsa para crispar la opinon pública. Para los tiempos que corren debería de haber castigo judicial para este tipo de engaño.
    Anònim said...
    Cuando tú ibas al colegio...
    Te digo lo mismo que le he dicho al "indignado"

    Ánimo Maestros !!!
    Anònim said...
    Trob que no ho paga respondre als indigandos, amb tanta ràbia acumulada com manifesten. Tanmateix no entenen arguments, només el llenguatge més visceral. No ens posem al seu nivell. Allà on no n'hi ha, no n'hi cerquis. Ells mateixos ja s'ho faran.
    Anònim said...
    Tens raó. A n'es cap trobaran ses voltes.
    Anònim said...
    A n'axò des mestres d'escola si que es ben hora de posari ses mans i que cobrin 1200 euros i un mes de vacacions i no sen vulguin riure des ball i des sonados. Pareix mentida que encara protestin perque els volen baixar sa paga.
    Anònim said...
    I voleu dir que tot l'equip docent del Blai Bonet esta d'acord amb aquest escrit, o n' hi ha que no hi estan d'acord. Ja es ben sabut per molts que l'equip directiu te moltes critiques i que no es una bassa d'oli el col.legi.
    Anònim said...
    I si tots els mestres són uns "vagos y maleantes" a més, segons llegesc, de lladres i aprofitats.

    Perquè no els denunciam?
    Estan més hores que nosaltres amb els nostres fills.

    I cremar les escoles?
    O tots al carrer i fora crisi?
    Anònim said...
    Au idò, a cremar escoles s'ha dit! i es mestres a sa presó i judici sumaríssim! Que s'han cregut! Que sigui tot com un temps, que es temps del general estàvem molt millor. Un mestre per nins, una mestra per nines, cantar prietan las filas o cara al sol cada dematí; aixecar sa bandera "española"; a xerrar tots foraster; a escola amb calçons curts tot l'hivern; a celebrar el día de los caidos amb una missa i crits d'arriba España i visques al caudillo, etc. Allò era escola, i no ara. Quina nostàlgia que tenc!! Arreglau s'escola i depurau es mestres. PP, sou l'única esperança per arreglar el món...De moment ho feis molt bé. Continuau així!
    Anònim said...
    És increible veure el tipus de comentaris que es realitzen gratuitament sobre els docents. S'ha xerrat que són vagos, que només miren per ells... I ningú pensa en posar-se en el lloc d'ells. Estar dins una classe amb 20 persones (perquè els nins també són persones), que totes necessiten de la seva ajuda i els han d'atendre a totes amb amabilitat i bona cara. Quin botiguer és el que atén a 20 persones a la vegada amb bona cara? Apart d'això el que fa més gràcia és el de vagos. Ningú pensa que les classes s'han de preparar prèviament, que els famosos exàmens s'han de corregir, que apart s'han de realitzar memòries acadèmiques, reunions, rebre als pares... i d'altres moltes feines a més de fer classe! I clar 20 examens de matemàtiques, 20 de castellà, 20 de català, 20 de coneixemnt del medi, tot això en un marge d'unes dues setmanes és poca feina. Clar és que els mestres són vagos!Passar-se dissabtes horbaixa passant notes, corregint, preparant classes i diferents materials deu ser del més divertit, és una distracció i no és fer feina!!!!!
    És molt còmode queixar-se, ningú ha pensat que les persones que estan a l'escola són persones amb carreres universitàries, que han hagut de passar unes oposicions i que dediquen moltes més hores apart de fer classes per a què la seva feina estigui ben feta, és a dir, per a que els nins aprenguin i no avorresquin l'escola!
    Anònim said...
    Tu ho dius amb rintintin a n'això però amb un parell de modificacions tornariam a ser l'Espanya puntera dintre d'Europa. El primer es treure 3.000.000 d'inmigrants de les nostres fronteres. Instaurar la pena de mort i càstigs físics als delinqüents (robar = tallar la mà, violar = extirpar l'òrgan reproductor, matar = mort), 66.000 persones viuen com a reis a les presons espanyoles, quin gasto inutil!!!! Eliminar radicalment la casa reial, unes eleccions generals únicas amb un sol partit com a guanyador, suprimir eleccions autonòmiques i municipals. Eliminar de arrel tot tipus de subvenció excepte la de l'esglèsia catòlica que es pot veure augmentada. Tota la gent que cobri l'atur estarà obligada a servir si l'estat així els hi reclama. L'exèrcit espanyol no farà cap tipus d'intervenció a no ser per defensar les fronteres d'Espanya. Be, i un parell de coses més, això es explicar-ho d'una manera molt general, s'hi ha de treballar molt mes encara. Per cert, eliminar la constitució ha de ser el primer que s'ha de fer.
    Anònim said...
    A més, allò que hauria de preocupar als pares es la qualitat de l'ensenyament. S'ha lluitat durant molt de temps per aconseguir unes condicions que permetin una qualitat.I ara tots hauriem de lluitar per aconseguir que això com a mínim pugui continuar igual!
    Un botiguer indignat said...
    I ningú pensa en posar-se en el lloc d'ells. Estar dins una classe amb 20 persones (perquè els nins també són persones), que totes necessiten de la seva ajuda i els han d'atendre a totes amb amabilitat i bona cara. Quin botiguer és el que atén a 20 persones a la vegada amb bona cara?

    Puc entendre que el qui ha fet aquest comentari és un mestre d'aquests que és queixa i fa política perquè passe pena per les retallades, del seu sou. Jo som botiguer, som autònom i gracies als impost que jo he de pagar aquest que ha fet el comentari cobra la seva nòmina i amb ella paga els seus impost, jo com a botiguer i autònom no puc fer un escrit i repartir lo als meus clients diguent que pas pena per la crisis que hi ha com han fet aquests mestres, així que com diu aquest pare indignat o tots estiram i deixam de fer escrits filosòfics o aquest autònom també es turarà de pagar els seus impost i si ho feim tots els autònoms vosaltres mestres amb vocació de funcionari no cobrareu.

    Vergonya atacar als botiguers, per favor son tan importants com podeu ser els mestres.
    Anònim said...
    Jo propòs que llevin mestres, que en sobren molts, que he de fer feina cada dia perquè ells cobrin. Que els que quedin, prèvia selecció d'idoneïtat, impartesquin tres hores setmanals de Formación del Espíritu Nazional; que preferiblement aquests mestres siguin de fora perquè els al·lots és espanyol que han d'aprendre i res millor que un castizo. I finalment, propòs que els imposts que jo pag puguin servir per posar més batles pedanis, que això sí que són dobbers públics ben empleats.
    Anònim said...
    Llegint tot això, donc gràcies de que es meus fills vagin al Bisbe Verger...al manco, no hi ha aquestes bregues públiques entre els mestres i els pares.
    Vos record que sa roba es renta a casa. I, per cert, el fet de que hi hagi educació bilingüe és una ventatja pels vostros fills i no un inconvenient. Estic segura de que si l'educació bilingüe que s'ofertes fos català/anglès estariau encantats!.
    Anònim said...
    Idò j llegint tot això estic empegueït de ser d'aquest poble.Incultura, xenofòbia i curtor.
    Lo que me sap més greu és qui n'hi ha molts que "pensen" així, pobres desgraciats.
    Anònim said...
    Ep!
    Ara hi ha qui l'encerta!

    Tothom a la corcertada. Allà tenen permís per cobrar doblers públics i entrar sense oposicions.
    I, a més, són mel-i-sucre.
    Anònim said...
    Deixem anar els indignats que qui renta es cap a un ase perd es temps i es sabó. Ara estan pletòrics, ja els vendrà la seva. Sempre he sentit a dir que qui no té la raó crida més per fer veure que la té. L'única cosa que em sap greu de bon de veres és que el meu fill hagi de compartir aula amb els d'aquesta gent tan curta.
    Anònim said...
    No hi ha temps que no torni, vos recordau de quan la gent si podia feia estudiar als sues fills a la privada perque l'ensenyança era millor. Dons ja veureu que tornara aquest temps. I el problema de les aules masificades es per culpa de tots aquests de fora que els espanyols els hem d'educar.
    Anònim said...
    Com a mestra i al'hora mare d'un infant, em sap molt de greu veure molts dels comentaris dels que hi ha aqui escrits(però tothom té dret a expressar la seva opinió). Com a mestra i professional en el món de l'ensenyament compartesc la preocupació dels mestres d'aquesta escola i com a mare estic contenta que ho fassin saber a tots els pares, és el que m'agradaria que haguessin fet a moltes escoles més. I no compartesc l'opinió de l'indignat ja que per moltes lectures que se'n puguin fer d'un mateix escrit crec que és ben clar que el que és demana no és pel col:lectiu de mestres(que també té tot el dret de queixar-se, ja que només se'n recorden d'ells quan les coses van malament, ara quan van bé, no els pugen els sous, no cobren hores extra,...)sino és per un bé comú L'ESCOLA PÚBLICA, pels NINS.
    Anònim said...
    Després de tant enrenou, i barbaritats que he llegit, la sang m'ha anat bullint més i més...
    En primer lloc, respectar les opinions, sí, sempre. Respectar le feina dels mestres professionals, també, sempre... A veure si algú es fica amb com ha de conduir un autobus a un conductor o taxista, com han d'arreglar un cotxe a un mecànic o com ha de fer una intevervenció quirúrgica un metge???
    Es molt fàcil fer els comptes a ca d'altri.
    No oblideu, que en primera instància la tasca dels mestres es "ensenyar" i a més, "educar" amb col·laboració dels pares i mares.
    Però la d'aguantar els pares desenfeinats que ens frenen la nostra tasca sovint (sempre ,... per cert, són els mateixos) us puc assegurar que això no entra dins el fantàstic sou que ens paguen (per cert, després d'haver-se passat anys estudiant una carrera i passant per unes oposicions que segurament aquests indignats no haurien passat ni passaran mai).
    En el meu cas, puc dir, que no som el causant d'aquesta magnífica crisi, ja que em treuen els diners, així com els cobro, que la meva tasca docent ha estat la mateixa durant tota la meva vida i perque no em passa pels "bemols" que em toquin la butxaca per culpa dels qui ens han portat a aquesta crisi. Així, que si ara reivindicam que no ens toquin el sou, es ben lícit! Quan les coses anaven bé, ningú ens va apujar el sou, encanvi n'hi havia que es folraven i es repertien els doblers a cabaços, aleshores, ningú xiclava!
    La meva feina us puc ben assegurar que és per vocació, m'encanta la feina que faig i si algú s'hi vol animar,... el convido a que es faci mestre, veureu que els nins són vida i alegren la dels altres, per això a tots aquests tan indignats, dedicau-vos a altres qüestions que us anirà tot, molt millor, vos ho assegur!

    Ànim a tot el claustre del Blai Bonet! que un parell de desenfeinats no facin ombra a aquesta magnífica comunitat educativa que teniu (mestres, pares, alumnes, personal de neteja i tot el personal no docent que col·laborau amb el centre,ahhh i també a tu Cosme, que vigiles els matins que no atropellin el infants.
    Gràcies a tots, i deman disculpes per adelantat si algú s'ha ofés amb les meves paraules.
    Només s'encendran
    aquells qui la cua
    de palla tindran.
    Anònim said...
    ja que em treuen els diners, així com els cobro,

    I aquests diners que tu cobres les pagam tots, una cosa és tenir vocació de mestre i l'altre de funcionari però tu que defenses que te no te toquin la butxaca o que no facin retallades de personal que si perjudiquen als alumnes.

    Tu sembla que per el que dius ja fa anys que ets mestre però n'hi ha molts d'aquest joves mestres que ho son per tenir una feina segura i no per vocació.

    Estirau del carro com tots.
    Anònim said...
    Ahora entro yo!! y digo, saben uds que cada uno de los maestros que se critica, aporta como mínimo un 18'5% de su salario a pagar entre otras cosas a: el propio maestro, al médico, al policía, al enfermero, al juez (que bien contento me pongo cuando los necesito y los encuentro de mi parte)... y lo más importante poder ayudar a los millones de parados de este país a que lleguen a fin de mes, con su sudor!! y tirando del carro,...
    Peró para poder hacerlo deben poder trabajar en condiciones.
    A caso no me raparia, si no hubiera presupuesto para la gasolina de la ambulancia que me tuviera que socorrer??
    Lo único que piden es poder trabajar en condiciones, y creo que eso no es mucho.
    Quizás los que deberían tirar del carro realmente a parte de ellos, somos todos los demás y dejarnos de pamplinas. AUPA Blai Bonet.
    Anònim said...
    Pero yo no se que parte no entiendes, cuando dices (aporta como mínimo un 18'5% de su salario a pagar entre otras cosas a) eso lo aportamos todos, pero con la diferencia de que el funcionario-maestro que aporta ese tanto por ciento lo hace del tanto por ciento que ha aportado el autónomo, a lo mejor al maestro le recortan un pequeño tanto por ciento y no le ponen un sustituto, pero el autónomo no solo no puede poner sustituto sino incluso a lo mejor le recortan el 100 % porque tiene que cerrar la empresa o actividad, entiendes, y el autónomo no se puede quejar.

    Así es que o todos tiramos del carro o a la mierda el país.
    Anònim said...
    Jo seré breu dient que el que avui donem als nins i nines demà ells ho donaran a la societat.Per ser mestre s ha de tenir vocació,per tant pens que n hi ha pocs de mestres que només pensin en unes vacances i un sou!!!A més m atreviria a dir que tots aquests que xerren tan gruixat no aguantarien ni un dia sencer dins una aula...ai,que és de fàcil parlar a ca un altre...els comptes sempre surten...i per acabar convidar a aquest pare tan indignat a que vagi a la Universitat i es matriculi !!!Sóc mestra i estic més que orgullosa de la meva tasca diària i seguiré fent feina perquè gaudeixo fent-ne i també gaudiré de tots els mesos de vacances ben merescuts que tenc!!!!
    Anònim said...
    L'ignorança és el que impera!! bffff
    Anònim said...
    Si tu ets mestra i ets capaç de dir això, pobres nins el que els deus dir.

    Per estudiar magisteri no era nesessari selectivitat i només tres anys d'universitat, així que no volguem fer ignorats a la gent.
    Anònim said...
    Precisament tota la Comunitat Educativa de qualsevol centre l'únic que no pretèn és fer ignorant a cap dels seus alumnes(venguin d'on venguin). Crec que no has entès el meu comentari i estic més que tranquil.la amb el que transmet diàriament als meus alumnes. El que pens és que hem de treballar amb unes condicions dignes i les retallades a Educació no afavoreixen a ningú. Es poden fer retallades però s'haurien de mirar amb lupa a l'hora de fer-les a Sanitat i Educació. Els comentaris es poden interpretar de la manera que un vulgui... A la circular, ningú parla de deixar de fer feina...i també pens que del carro ja estiram tots!!!!!
    Anònim said...
    i per acabar convidar a aquest pare tan indignat a que vagi a la Universitat i es matriculi

    És per aquestes paraules que has dit que té replicat el comentari, no per no haver anat a la Universitat ets més important i pots despreciar els que no hi han anat, això és el que fa por del que pots dir als teus alumnes.
    Anònim said...
    No us desvieu del tema amb discussions que no duen en lloc, perque restau importancia al vertader problema. Recordau: retallades en educacio PUBLICA = hipotecam el FUTUR dels nins.
    Anònim said...
    El que s'ha de fer és si un pare esta indigadíssim , com fa veure aquest escrit, ha d'anar a parlar amb els mestres i exposar les seves diferències com a persones civilitzades. Però clar, el més fàcil és amagar-se darrere un comunicat anònim. Heu de saber que altres pares recolzam als mestres, que són una eina fonamental en la cultura dels nostres fills.I convidam a què la persona que es troba tan indignada amb aquest escrit, els hi faci saber directament a ells i no crei un malestar innecessari entre els altres pares.
    Anònim said...
    No m he consider més important per haver anat a la Universitat ni he despreciat a ningú.De fet,te diré que sóc mestra per vocació i disfrut fent la meva feina. Però si vostè pensa que vivim tan bé li torn a convidar a fer-se mestre i gaudirà d aquest admirable ofici!!
    Anònim said...
    Estic totalment d acord amb el comentari de que aquest pare tan indignat vagi a l escola i dóni sa cara o que agafi el seu fill o filla i el dugui a un altre centre si tan descontent està!!!!
    Anònim said...
    La lacra d'aquesta societat serà sempre la ignorància, lluitem tots en contra d'ella.
    Les aules de la universitat estan obertes a tothom qui pensi que pot desenvolupar millor tasca que l'actual personal docent.
    Ànim mestres.
    Anònim said...
    Se recortan los gastos a la educacion publica para hacer una sociedad de incultos ( mas) para que les sigan votando ( y diciendo perogrulladas con aires de importancia)
    Anònim said...
    Acab de llegir l'escrit d'aquest pare indignat i alguns dels comentaris que heu fet, alguns dels quals hem provoquen una gran tristesa i al mateix temps un gran descontent per la imatge que tenen algunes persones, dels professionals que fan feina en aqeust sector.

    En primer lloc vull donar el meu suport a l'equip docent del CEIP BLAI BONET, com ells, puc dir que gairebé tots els centres públics de l'illa estam en la mateixa situació, i hem sembla molt correcte la iniciativa que han tingut de fer saber als pares quina és la situació actual.

    La meva opinió en quant a la circular que es va enviar és totalment positiva. Pens que no es va fer tant per posicionar-se en contre de, sinó que es va fer més amb la idea de donar a conèixer a tots els pares la REALITAT. Una realitat que fa sols uns mesos no havia d'esser, recordem aquelles paraules que deien que "la qualitat educativa no es veurà perjudacada" perquè ho deien. Ido ja veis. Es cert que en temps de crisi no es poden malgastar els diners, però d'aquí a fer el que estàn fent... hem sembla penós, parlant clar.

    Voleu realitat? Al marge de l'increment d'hores, i al marge de la baixada de sous, la realitat dels centres educatius és aquesta: Molts dels pares dels nostres alumnes es troben a l'atur, com diu aquest senyor, i l'infant ja viu aquesta inestabilitat a casa, i jo hem deman, és necessari que també ho visqui a l'escola? Pot ser la postura d'aquest pare indignat sigui egoïsta? Per molt malament que estas aquest pare hauria de voler que el seu fill no es ves afectat en la mesura del possible.

    Podria estar hores comentant l'escrit però al cap i a la fi és la opinió d'un pare, pot ser el que més greu hem sap són altres comentaris que he llegit. Comentaris que hem fereixen com a docent, comentaris que posen en dubte la nostra tasca diaria.
    Es cert que tenim vacances, es cert que tenim feina (per ara), es cert que tenim un sou. Però a mi m'agradaria veure com se'ls enginya aquest pare amb una aula amb més de 30 alumnes. Es cert que per això ens formam, pot pensar algú, però així i tot no tot ho ensenyen a la carrera, vos puc ben assegurar que qui fa de docent ho fa per "vocació", no per la bona vida que poden tenir.

    És per això que el que més greu sap no són totes aquestes retallades, sinó el poc que es valora la nostra feina. Jo soc mestre i disfrut cada dia de la meva feina, però no sempre és fàcil, cada un dels nins que tenim té una situació determinada, una situació en la qual tu, ti arribes a sentir pertícep. Una situació que a vegades és molt més dura del que qualsevol es pugui imaginar, i més ara, en temps de crisis. El docents ho tenim ben present que hi ha famílies que ho passen ben malament, ens toca d'aprop, els nins ens ho conten TOT, i si no ho conten ho veim. I tu l'intentes ajudar, a ell i a tots. Però és molt difícil quan et presionen per totes bandes (cobrir baixes, poques fotocopies, menys temps de planificació per a la teva aula, manco material, dificultats individuals de cada una de les famílies dels teus nins) Però així i tot tu treus la feina endavant, fent bona cara, i intentant de que els nins i nines aprenguin el millor possible.

    Anim a qualsevol persona que cregui que ho pugui fer millor, a que vagi a la universitat, que després d'haver-ho fet, es prepari unes oposicions i que per acabar les aprovi. Llavors, domés llavors en podrà parlar amb propietat.

    Jo com a docent no opiniaré sobre d'altres tipus de professionals, metges, picapedrers, botiguers... sobretot perquè no en tinc n'hi idea. Jo fac el que sé fer i respect les professions dels altres i els seus drets.
    Anònim said...
    I que trobau si vos retallan un 25% del vostre sou i el destinan a contractar més recursos humans i a comprar mes material escolar i a crear nous centres educatius???
    Senyor X said...
    Ja fa dies que vaig escriure el primer comentari... i m'he fet por llegint tots aquests indignats que també es senten identificats amb aquest "pare indignat".

    Coses que contestaria a distints comentaris (me'ls he llegit a tots, però segur que me deix moltes coses):

    - Al que diu que fan poques hores: La majoria de mestres fan quasi totes les hores de l'horari lectiu de classe, i les que queden han de preparar classes, omplir memòries, preparar materials didàctics, ... també queden al menjador alguns, d'altres hi són més prest pel que en diuen "escoles matineres" per a que els pares puguin deixar als seus fills abans a l'escola, d'altres participen en activitats extraescolars després de l'escola.... i a sobre, han de corregir i preparar treballs, exàmens, exercicis i adaptacions moltes de tardes i dissabtes i diumenges a casa... Però clar... sempre hi haurà qui es pensi que deixa la feina quan es surt de l'escola.

    - Al qui diu que 1500 euros són molts (crec que era el mateix): La feina del docent és molta i més dura del que es pensa i, a sobre, és una feina de responsabilitat, ja que s'ensenya de les coses més bàsiques a l'escola al que potser li donarà de menjar a la FP/Universitat. A veure què cobren altres càrrecs de responsabilitat... per exemple... un metge... Crec que viuriem tant sense mestres que sense metges. Però sincerament, això de que els indignats deis que el comunicat és per queixar-se del sou.... no ho veig clar: veig ben clar que és perque tenen por de no poder ensenyar i educar en condicions als VOSTRES fills.

    - Al que diu que un temps no hi havia tants de mestres ni tants de recursos: Seré breu... no hi havia aquestes coses, però tampoc hi havia pares indignats amb els professionals de l'ensenyança, que l'únic que aconsegueixen estant en contra d'aquest escrit és que empitjori l'educació que reben els seus fills! Abans, si arribaves a casa i deies que el mestre t'havia renyat rebies una clotellada... si ara fas això, s'envia una denúncia al mestre...

    Aiiii que el que m'estic indignant amb aquests indignats sóc jo!!!

    Allà on veis interessos particulars només hi ha interessos per l'educació i l'ensenyança dels vostres fills... i no ho voleu veure!!! I insisteixo en que el comunicat no parla en cap moment de deixar de fer feina, "d'estirar del carro", perque en moments com aquests, en que les condicions empitjoren, crec que és quan senten que hi han d'estirar més per treure enfavant els alumnes, així que basta de dir que es graten els collons!

    I més coses em vénen al cap!

    Pels que diuen que aquest govern del PP ho fa tant bé i que és el cos de docents que passa de ser un cos de funcionariat sense vocació: Abans hi havia la "Direcció General de Personal Docent", amb el canvi de govern tenim la "Direcció General de Recursos Humans"... Crec que això mostra qui veu els docents com a docents i qui ho fa com a un funcionari més...
    Anònim said...
    El primer de tot dir que a altres escoles estam pendents d'aquest pare indignat que vos a sortit a Santanyí i només podem dir que ànims mestres!Seguiu fent la vostra feina!

    I per una altra banda dir a la persona que ha escrit aquest comentari:
    (que trobau si vos retallan un 25% del vostre sou i el destinan a contractar més recursos humans i a comprar mes material escolar i a crear nous centres educatius???)

    I perquè no li davallen el sou a ell? A cas els mestres no fan la seva feina com cal?, hauria de saber que molts de mestres compren molt de material que s'empra a l'aula de la seva butxaca i també empren les eines que tenen a ca seva per fer feines pels nins!!

    Ja que es parla tant de funcionaris, m'agradaria saber quin altre funcionari compra material de la seva butxaca per fer feina? Al contrari molts empren el material del lloc de treball per dur-lo a ca seva!

    Es penós veure lo poc que es valora al docent! Com volem que progressi l'educació? L'ESCOLA ENSENYA I ELS PARES EDUQUEN. La funció del mestres és la de trasmetre coneixement i així i tot encara col·laboren en l'educació (que és la tasca dels pares). Si l'educació no és correcta amb uns certs valors tota l'ensenyança no servirà de res!
    Anònim said...
    Anima veure que hi ha gent amb seny!!!!
    Anònim said...
    Si si, però jo torn a demanar, que vos pareix si vos rebaixan el sou un 25% i es dedica a comprar material escolar, a contractar nous professors i a construir nous centres educatius?? Amb això es cubriría el 90% de les vostres demandes excepte la que feis sobre mantenir la remuneració econòmica actual...... Dirieu que seria una bona inversio?? Pensau que es cubriria el 90% del que demanau i quedarieu com a docents de vocació que no interposan el sou davant l'ensenyança i educació dels nostres fills..... que men deis???
    Anònim said...
    Senyor lleva-sou, m'agradaria recordar-li que els docents també tenen families. No vos penseu que només van a fer feina i mengen de l'aire. A més ja els hi han baixat el sou una vegada per a què després arribin polítics i el se pugin!
    Anònim said...
    I senyor lleva-sou vostè no ha contestat això:m'agradaria saber quin altre funcionari compra material de la seva butxaca per fer feina? Al contrari molts empren el material del lloc de treball per dur-lo a ca seva!
    Anònim said...
    A la fi tots els comentaris acaban parlant dels sou i res més.

    Segur que si retallaven amb personal però vos pagassin hores extres no vos queixeriu.
    Anònim said...
    Hi ha gent molt ressentida amb els mestres perquè troben que cobren molt. No puc entendre com no han estudiat magisteri. Tampoc sé si serien capaços d'aprovar cap assignatura.
    Per tractar amb tanta ignorància i incultura com manifesten alguns comentaris, els mestres necessiten una paciència que molts no tendríem.
    Jo no som mestre, però és una professió que emp mereix molt de respecte, entre altres coses perquè són els educadors dels nostres fills, i en els fills està el futur.
    Com altra gent també estic empegueït de ser d'un poble de gent tan curta
    Anònim said...
    Jo no m'ho crec que comprin material de la seva butxaca, si no ho veig no ho crec.
    Hi ha molts de funcionaris que també tenen familia i que sofriran retallades als seus sous i a sobre, cobran molt manco que el mestres d'escola!!! Que mos estau contant!!!!
    Anònim said...
    En primer lugar dar mi apoyo a los maestros, pues exceptuando algunas excepciones pienso que son un colectivo muy importante y valioso en nuestra sociedad y que la cultura y la sanidad son lo que hace libre a las personas y les permite llegar allí donde se propongan. Sí que es verdad que hay que cambiar algunas cosas, sobre todo darles a los maestros una mayor seguridad y autoridad, que puedadn defenderse ante alumnos faltos de educación y respeto ante sus profesores y ante sus propios compañeros, pero de ahí a empezar a recortar sin nisiquiera consultar con los expertos..., pero parece que esta es la tónica de este gobierno, como tenemos mayoría absolut haremos lo que nos parezca desoyendo la opinión del pueblo y haciendo todo lo contrario a aquello que prometimos en nuestro programa electoral. ¿Don de está la lógica?, hemos discutido de si los profesores son o no son legales, pero ¿y estos políticos que han malgastado nuestro dinero, estos bancos que han hecho tan mal las cuentas a pesar de tener a miles de contables y asesores?, a estos no los culpamos?, nos dedicamos sólo a tirarnos piedras entre nosotros mismos, no os equivoqueis, mientras peleemos entre nosotros ellos seguiran sin recortarse los sus sueldos dietas y privilegios, vivirán de nuestra sangre y sudor y si nos descuidamos también del sudor de nuestros hijos, ¿de verdad quereis eso queridas marionetas?

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites