Catalanista o Pepero?????




Un seguidor del blog ens ha fet arribar el següent escrit que fa referència al que sembla serà candidat a batle al Municipi de Santanyí, ja sabem que hi ha altres candiadats al manco amb més apropats als santanyiners que és na Maria Pons.

Com un al.lot de Santanyí que en principi tenia unes idees catalanistes i que estimava la seva terra, la seva cultura i la seva llengua pot arribar a votar una llei que farà que la nostra llengua desaparegui?


Aquest al.lot que ara s'omple la boca que es de dretes, del PP, que té càrrecs importants, que aviat serà batle de Santanyí i que té una cadira al Parlament de les Illes Balears, té un passat si més no, que dista un poc del que en teoria hauria de pensar ara.

En Llorenç com tots sabem Barcelonista fins a la medula i que no fa molt de temps onatjava senyeres a concerts i que d'una manera o altra recolzava tota una ideologia catalanista i independentista, ara fa tot el contrari, es posiciona més que mai amb un partit que el que vol es tornar a aquella espanya 
rancia de UNA GRANDE Y LIBRE, on la cultura mallorquina desapareixeria, i amb ella la nostra estimada llengua.



Vull pensar que ha canviat totalment de ideologia, que ja no estima Mallorca ni Santanyí i que per ell es el mateix Madrid que Es Llombards. Si es així endavant, els Santanyiners ja obrarem en conseqüència segons el que pensem a l'hora de les urnes, ara si no és així, si realment estima la terra on va néixer, 
si encara té aquest sentiment dins ell, que cony fa donant suport a una ideologia totalment contraria al seus pensaments, està preparant una estratègia per governar i canviar tot el mal fet, simplement li agrada el poder, ho fa pels doblers, no té coratge de trobar altre manera de guanyar-se la vida o és una titella més.



Crec que ses persones han de sabre qui són i qui volen esser, i si el que fan i el que pensen és el mateix.

Hemerito Solano.

Suposadament el nom del que signa és com si fos un anònim però ja ho sabem que a Santanyí funciona l'anonimat.

29 Comments:

  1. Anònim said...
    Sa política no és com es futbol tothom té dret a canviar d'opinió. A veure mem quan superam aquest complexe. Som un poble de garrulos.
    Anònim said...
    Jo crec que és un inútil i l'únic amb el que té coratge de guanyar-se la vida és fent d'enxufat i llepa-culs.
    Anònim said...
    Si despres de la dictadura feixista no va desapareixer la cultura mallorquina perquè ho fara ara????
    Anònim said...
    S'ignorància fa que moltes persones com l'autor d'aquest panfleto mesclin ous amb caregols. Si ets del Barça no pots ser del PP?jesús...si aquest es el nivell de la gent q pretén fer oposició a en Llorenç i al PP...pot estar tranquil!!,tendrem batle per molts d'anys!!!si en Llorenç ahir va aixecar la mà és potser pq la seva inteligència han fet possible que entengués el que s'estava votant, hagi comprès el text d'una lleimque voltros per lo q veig ni heu entès ni heu llegit...vos limitau a repetir consignes...que trist!!! Au salut i força barça!!!!
    Anònim said...
    De la capacitat d l'oposicio hi ha molt que discutir, el PSOE no pit dir res perque amb la herencia que han deixat val mes callar, a mes que punyetes sap en Juli de politica municipal, d'Esquerra, independencia, revolucio, concerts i casaroledes, fan renou, i ara venen els mes divertit, Lliga & CxI tenen feina per discutir si van junts o no, de qui sera el candidat en Pedro
    o en Biel, un mentrestant tengui 100euros per convidar a beure o sopar te tots els punts, l 'altre diuen que pasteletja amb el Pp.

    Aixo vol dir que ja siguis del barça o del Madrid, a Santanyi sempre guanyara el PP.
    Anònim said...
    Al pastor lo han apartado de todo, por haver votado en contra, o pensais que el Galmes es tonto ahora que puede ser alcalde,¿ como va a votar en contra ? para que lo expulsen, por una parida como el catala.

    Incredulos, inocentes al poder se llega besando el culoooooo..
    Anònim said...
    Du una estalada es molt mes que esser del barça. En llorenç onatjava estalades bo fa tan d'anys, i ara vota en contra dels drets de la seva llengua. No te res a veure amb el barça.
    Anònim said...
    Consider que una persona quan acusa a una altre a de tenir motius, en llorenç es el mateix i lluita pel seu santanyí, pero encara hiha gent poc intel·ligent que considera que es millor fer la traveta en ves de ajudar a solucionar els problemes de santanyí.
    A tots aquestes persones que pensau que el malloqui s'eliminara, desde quant realment pensau aixo? realment qcreis que desapareixera?? si realment pensau que desapareixera vos deman que faceu un esforç y penseu un poc amb lo que deis i mireu enrere, en la istoria de les illes mai sa extiguit el mallorqui, me feis pena es que pensau aixo.
    I per cert visca el barça!!!!!
    Anònim said...
    El que fa pena es que davant la crisi que hi ha els nostres politics perdin el temps amb la llengua.
    Anònim said...
    En llorenç no va votar aquesta llei a l'ajuntament de Santanyí, ho va fer a palma. Una cosa es lo que fagi a santanyi i una altra lo que fa per una cadira a palma.
    Anònim said...
    Al•lots, sentit comú, ni el franquisme tan anomenat en aquests darrers temps (cony, pareix que en Franco encara es viu) va fer desapeixer el català i ara el farà desapeixer aquesta llei, que per cert la vos heu mirada?, sabeu el que posa? Au venga!!!
    Anònim said...
    I clar q l'hem mirada. I no nomes es per aquesta llei, sino per tot lo que vendra despres...
    Anònim said...
    En Pastor tampocha votat a Manacor, ha votat a Palma, com.en Llorenç i ja ho veus, les represalies han arribat a Manacor. Perque en Llorenç no ha de donar explicacions als santanyiners de perque ha votat a favor.
    Anònim said...
    Nosaltres els mallorquins, entre els que jo m’incloc, som un poc pardals. Volem que el Català sigui un requisit per poder accedir a un treball públic i així poder llevar competència de per mig i els treballs públics que siguin per noltros (quans de bons professionals hi ha en aquest país, Europa en el mon que no venen a fer feina a la nostra comunitat perquè no saben Català?). Això si nosaltres ens hem de poder presentar a qualsevol oposició d’un altre comunitat autònoma d’aquest país sense que ens demanin res. Lo dic som pardals i jo estic inclòs.
    Anònim said...
    Me vols dir que vendra despres?, perque jo al·lots vaig contes conversar el català ven igual que ara!!!
    Anònim said...
    No tens rao companyero, si tu tan vas a un altre lloc a cercar feina hauras de sabre parlar castella si vas a sa peninsula i si vas a l'estarenger l'idioma del pais, pq els que venen de fora no han de parlar el nostre idioma, quin collons.
    Anònim said...
    Jo vull xerrar es mallorqui. Que putes
    Anònim said...
    Mem, en Llorenç es un polític d’un partit de centre dreta (PP), es va presentar amb un partit amb un programa electoral, que va esser exposat a la gent (campanya electoral) i que a mes aquest programa electoral va esser el mes votat a les passades eleccions (municipals i autonòmiques). Aquest programa electoral deia que el Català seria un mèrit i no un requisit per accedir a un treball públic, això ho compleixen i aquí criticam un polític per complir lo que diu el seu programa electoral, jo me pensava que als polítics les criticàvem per no complir lo que prometen i no fan?!!!!! Lo dit el mon a s’enrevés, m’hos ho hem de fer mirar!!!
    Anònim said...
    Fotre si que en tenc de ravo!!!! o no el sabem xerrar noltros a nes castella?!!!! Ja esta clar que si men vaig a s'exterenger haure de coneixer la llengua del lloc, pero si men vaig a una comunitat autonoma del pais jo tendre sa mateixa ventatge que una persona del lloc, pero si aquesta persona vol venir a aquí no es podra presentar perque no tendra el nivell de català, per tant qui te mes ventatge?
    Anònim said...
    Seguint aquest debat de comentaris em pregunt qui punyetes el dur a terme?? es pot entendre que tot aquest debat no és amb gent de CxI Santanyí perque no en deuen tenir ni punyetera idea del que xerrau,dels de santanyí parl, si la llengua és una cortina de fum del PP perque el ciutadà no veigi la vertadera real.litat de la crisi i de lo difícil que resulta al PP poder governar, perque només la gent d'esquerra es manifesta ??? i fa acte de presencia als actes reinvindicatius, el de la LLiga descartat també perque ja té un peu i una cama dintre del PP i el PSOE a més de no poder xerrar son tant espanyolistes com els del PP. Hi ha un altre tendencia politica a Santanyí???????
    Anònim said...
    Coratge, mirau el que han fet en un any, en tres anys ens prohibiran xerrar en Mallorquí al carrer, així com les reunions de més de quatre persones, llavors ens durem tots les mans al cap...
    Anònim said...
    Oh senyor, quanta d'ignorància.

    En primer lloc, ahir es van votar les esmenes presentades, tant a favor com en contra de la Llei de la Funció Pública. Els grups de l'oposició i en Pastor van votar a favor de les esmenes en contra de la Llei, el PP va votar en contra.

    En segon lloc, si hem de parlar de drets i de desigualtats, podem començar pels catalanoparlants, i no precisament pels monolingues castellanoparlants. Nosaltres hem d'aprendre dos idiomes (cosa que no em pareix malament) dels quals només un, si s'aprova aquesta llei, serà vehicular. És a dir, serà la llengua que s'empri en totes les comunicacions amb l'administració pública. Així, quan algú no vos entengui en català, no tendreu més remei que canviar al castellà. Que en sabeu i en voleu, perfecte! Però i si jo vull que a Mallorca, ca meva, m'entenguin quan xerr en mallorquí (que és el meu català)? Idò, m'hauré de fotre perquè només estaran obligats a entendrer-me i a acceptar els meus escrits en castellà.

    I sabeu què? Igualtat i llibertat són els valors que diuen defensar. Quina igualtat hi ha quan hi ha una llengua que és obligatòria (Castellà) i l'altra no? Quina llibertat tenc jo, com a catalanoparlant, d'elegir la llengua que vull triar si només estan obligats a entendre'm en castellà?

    Es veu que hi ha molta de gent que no ha après a pensar i que simplement es deixa dur. Així va el país!
    Anònim said...
    Gran comentari, crec que no falta dir res més. Es comentari d'abans ho diu ben clar.
    Joan Bonet said...
    Personalment, no m'interessa per res la bandera que pogués dur el senyor Galmés, el dia que li varen fer aquesta fotografia, tant si és l'estelada, o la de la República del Congo. Una altra cosa és, que li demanin explicacions de perquè va votar en contra de la seva pròpia llengua i la dels seus conciutadans, o que se’l pugui acusar, de la injustícia que ha provocat el seu vot al Parlament, per voler donar igualtat d'oportunitat a la llengua catalana, que parteix amb el desavantatge dels quaranta anys en què va ser prohibida i perseguida, amb l’espanyola, que la pròpia constitució ja ens obliga a saber i entendre. En això, estic en complet desacord amb la manera d'actuar del partit popular,i en aquest cas, ja que és el protagonista d’aquesta notícia, amb la postura adoptada pel senyor Galmés.
    Ara bé, aquest morbo que els produeix a vostès, d'indagar en la marca de “calçonsillos”, de la samarreta, o de la bandera que duia fa quinze anys, bé sigui el senyor Galmés, el cabo de la guàrdia civil, o el senyor rector, ni crec que sigui necessari, ni crec que a la gent preocupada per la nostra llengua li importi.
    Els santanyiners preocupats per la llengua, ens pica molt més, saber quina serà la postura del nostre ajuntament, a l’hora de que els policies locals, o els funcionaris administratius i d’atenció al públic, tenguin el deure, de saber atendre a la gent, en la llengua que des de fa 700 anys, hem parlat amb tota normalitat a la nostra vila, ja que amb la nova llei, serà competència dels ajuntaments el triar-ho. De moment, comptam amb la paraula del batle Vidal, de que no hi haurà canvis en aquest aspecte. Esper que quan se’n vagi, tot continui ben igual amb el que quedi al seu lloc, sigui quin sigui el color dels seus calcetins, o de la seva bandera.
    Anònim said...
    En Llorenç surt amb l'estelada perque era molt jove i com segueix passant a dia d'avui, quan vas a l'institut o ets catalanista independentista o has d'anar a estudiar a un institut privat. Jo se lo que es que un professor de l'institut de Felanitx en aquells tems, doni tracte de favor als manifestats catalanistas, pero tot torna al seu curs uns anys després quan ens n'adonam de les bestieses que deiam o feiam i que ara no li veim ni el cap ni els peus.
    Anònim said...
    Ole pel comentari del senyor Joan Bonet i coneguet el sr Vidal i el ser Galmés segur que desde l'ajuntament de Santanyí tot serà ben igual i sino mirau que desde que el sr Vidal és a l'ajuntament hi ha una senyora Agnés si no enquivoco que és una correctora lingüistica el que trob no correcte per exemple que un metge, jutge, mestre... per ventura millor quel's d'aqui no pugui fer feina per culpa de sa llengua si ell es bo amb sa seva feina és ridícul sense en cap moment desprecia cap profesional mallorquí que per mi son excepcionals moltes gràcies.
    Anònim said...
    Ole pel comentari del senyor Joan Bonet i coneguet el sr Vidal i el ser Galmés segur que desde l'ajuntament de Santanyí tot serà ben igual i sino mirau que desde que el sr Vidal és a l'ajuntament hi ha una senyora Agnés si no enquivoco que és una correctora lingüistica el que trob no correcte per exemple que un metge, jutge, mestre... per ventura millor quel's d'aqui no pugui fer feina per culpa de sa llengua si ell es bo amb sa seva feina és ridícul sense en cap moment desprecia cap profesional mallorquí que per mi son excepcionals moltes gràcies.
    Anònim said...
    Perfecte això de confiar amb la voluntat del batle... si no fos perquè estam parlant de Lleis que són d'aplicació. Tal i com diu l'article 3 de la Llei de la Funció Pública, aquesta mateixa és d'aplicació a les entitats locals, és a dir, també als Ajuntaments.

    Què vol dir? Idò que si es convoquen oposicions a l'Ajuntament de Santanyí quan s'hagi aprovat la modificació de la Llei de la Funció Pública i el batle decideix que el català sigui un requisit, li poden impugnar les oposicions per ser contràries a l'esmentada Llei.

    Per tant, la voluntat del batle pot ser la millor del món (i també va molt bé per mantenir votants), però a l'hora de la veritat no servirà de RES!
    Anònim said...
    No deixarà d'esser un merit i com més merits tenguis més punts amb consecuencia el català és molt important i necesari ja hi ha mestres que s'han tret més nivell de català per tenir més merits a l'hora de demanar plaça.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites