Les mocions del PSOE


Ahir vespre, al ple de l'Ajuntament, el grup socialista va presentar quatre mocions, totes elles per defensar la sanitat pública i el sistema nacional de salut, que en aquests moments estan en perill, responent clarament a la ideologia del partit popular que aposta per una sanitat privada, aprofitant la crisi econòmica que patim com excusa pels nombrosos retalls de drets que s'estan produint.


La primera moció va defensar que no  perdin el dret d'atenció sanitària ni els majors de 26 anys que no han aconseguit un contracte laboral, ni les persones en situació d'atur quan se'ls acaba la prestació, ni els col·lectius d'immigrants que no han aconseguit contracte de treball. Juli Fuster va insistir en que l'atenció sanitària és un dret de les persones, que no ha d'anar lligat al treball i va posar exemples molt gràfics de persones que es poden quedar sense cobertura sanitària. La moció va comptar amb els vots a favor dels grups: PSOE, Convergència, LLiga i Esquerra i la oposició del Partit Popular. 

La segona responia al canvi d'horaris d'atenció primària que es faran efectius a partir del proper dia primer de juliol, en que desapareixeran les consultes d'horabaixa de metges i infermeres. Aquesta mesura representa que els treballadors tendran molt difícil l'accés a consulta del seu metge o infermera. Es un altre atac frontal al sistema nacional de salut i dificultarà enormement l'accessibilitat dels treballadors i treballadores a les consultes d'atenció primària. Una vegada més varen votar a favor tots els grups i en contra el Partit Popular.

La tercera demanava la reconsideració del tancament dels Hospitals Joan March i General, amb línia amb la que també havia pressentat la LLiga. Es va destacar la necessitat de disposar de llits per l'atenció als malalts crònics i que el suposat estalvi que donaria aquesta mesura no només no serà estalvi sino que encara sera mes cara la seva atenció, perquè aquests pacients hauran de ser atesos als hospitals d'aguts de la Comunitat. Una vegada més tots els grups varen votar a favor, excepte el Partit Popular.

La darrera moció demanava la retirada del pla de mesures urgents del Govern de les Illes per quan obre la porta clarament a la privatització dels hospitals de Inca i Manacor, i posibilita el lloguer d'instalacions dels hospitals públics a empreses privades. Juli Fuster va destacar el fet de que en moments en que les llistes d'espera estan totalment disparades, en lloc d'aprofitar les instalacions pròpies per donar sortida en aquests pacients que esperan, es pensi en llogar-les a les empreses privades. Aquesta moció va comptar amb els votos a favor del PSOE i d'Esquerra, l'abstenció de Convergència i LLiga, i una vegada mes el vot en contra del Partit Popular.

Juli Fuster
Portaveu Municipal Grup Socialista

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites