Santanyí Radio impulsa un programa de Participació Ciutadana per tractar temes relacionats amb l’Ajuntament.

Cada dijous, els ciutadans de Santanyí tenen una cita amb Santanyí Radio, a partir de les 11.30 hores. Amb aquest, ja són tres els programes que s’han emès per donar l’opció a la gent del municipi a expressar les seves inquietuds, fer suggeriments o demanar algun tema relacionat amb l’Ajuntament de Santanyí. Es tracta d’un programa de Participació Ciutadana que compta amb la col•laboració de la regidora d’aquesta àrea, Catalina Rigo i el regidor de Cultura, Cristòfol Vidal.

Les persones que ho desitgin poden fer les seves preguntes al telèfon 971 64 21 12, qualsevol dia de la setmana i a qualsevol hora, ja que poden deixar el seu missatge al contestador automàtic. També ho poden fer a través d’internet al correu electrònic: santanyiradio@ajsantanyi.net.

En el primer programa hi va intervenir el batle, Miquel Vidal, qui va fer la presentació d’aquesta iniciativa que té com a objectiu acostar l’administració municipal a la gent del poble, donar informació de primera mà, aclarir dubtes i recollir les inquietuds, opinions, queixes, crítiques o alabances sobre la gestió municipal.

Així mateix, el batle Vidal, va depositar la seva confiança amb Catalina Rigo i Cristòfol Vidal que són les persones que contesten les preguntes que fan els ciutadans.

Cada setmana es recullen totes les aportacions de la gent que telefona o escriu per email i es debaten en el programa de dijous.

El programa, tot i que és nou, ja compta amb un gran seguiment de públic, ja que s’han rebut moltíssimes telefonades i missatges i compta amb una gran participació.
El programa de Participació Ciutadana es pot seguir a través de Santanyí Radio (107.3 FM) o a través de la web:

www.santanyiradio.net.


Axí va ser com a la web de l'Ajuntament de Santanyí va presentar el programa de Participació ciutadana de Santanyí, la base d'aquest programa havia de ser poder donar l’opció a la gent del municipi a expressar les seves inquietuds, fer suggeriments o demanar algún tema relacionat amb l’Ajuntament de Santanyí.

Com hem pogut comprovar en aquest darrers programes les bases ja no són les mateixes, el penunltim programa va ser més un programa cultural que un programa de participació ciutadana, malgrat el tema que es va exposar va ser un tema que hi participa gent, ja està clar, però no és un tema per debatir en aquest programa, segons les seves bases inicials.

El darrer programa no ha estat millor que el penultim, ja que el blog del Municipi de Santanyí va queixar se del poc temps que varen dedicar a contestar qüetions al penultim programa, en aquest s'han contestat al principi, però sorpresa només una qüestió en tot el Municipi de Santanyí, contestada en cinc minuts i la resta del programa ha estat una clase de Dret Administratiu, donada per un tècnic de l'ajuntament.

Quin sentit té aquest programa si no en fan publicitat, sinó s'intenta que la gent del municipi, que els ciutadans hi participin, que segur n'hi ha molts de ciutadans que tenen coses a demanar o a qüetionar i com no a fer suggeriments per millorar la gestió del nostre Municipi de Santanyí, la mateixa participació i la mateixa feina, als que els correspon de fer particiapar a la gent, és la que hi ha al Forum de l'Agenda Local 21, que molts de ciutadans encara no sabem que significa, o la mateixa publicitat o participació que hi ha a la comissió de festes.

El Blog del Municipi de Santanyí ha estat molt criticat pel seu anonimat, però com ja varem dir aquest Blog ja és un referent diari per molts de ciutadans del Municipi de Santanyí que hi participen, fent comentaris o suggeriment, o simplement el visiten i estàn informats del que passa al Municipi, i si fan algún tipus de consulta i es pot resoldre es ho fan.

Aquest Blog és gratuit no costa cap dobler al ciutadà i fent feina i a poc a poc ja el coneix molta gent, per això la gran qüestió; tots els que governen al Municipi de Santanyí o els que han tengut l'iniciativa de posar en marxa aquest programa de Participació Ciutadana de Radio Santanyí, amb tots els recursos que disposen, radio, pressupost, doblers que pagam tots, com és que no són capaços de fer un vertader programa de Participació Ciutadana.

Però aquest no és el sol problema que hi ha, el gran problema és que no sols és aquesta iniciativa de fer un programa de Participació Ciutadana, el gran problema és que qualsevol iniciativa que s'intenta fer per part dels que governen acaba igual, sense cap tipus de participació no acaba de funcionar, verbenes en poca particiapació, campanades de Cap d'Any que no sonen, poca particiapació al Forum Agenda Local 21, etc...

Per ventura aquesta poca particiapació ve donada a que no s'han donat que perquè les coses funcionin es necessita fer feina i sobrteot il.lusió i aquesta il.lusió és la que s'ha de transmetre al ciutadà perquè participi.

Per altre part volem dir que ens sap greu per Don Gori Suau que ens va enviar una consulta pel programa però malgrat n'hi han contestada una, no han contesta l'altre que va fer i ens agradaria que al pròxim progrmama la contestin. La qüetió és la següent:

PREGUNTA. Al no haver vis " brotes verdes" per cap indret, a no ser a La Costa que no hem visitat, els component de l'Ajuntament hi els seus assesors per l'any 2010, segueixen amb el mateix sou, l'han reduit o se les ha aumentat?. G.SUAU

Tampoc s'ha contestat a la següent qüestió d'un seguidor del Blog i que ja varem demanar i que la podria contestar la regidora Catalina Rigo, A s'Alqueria, des de dia 1 de Gener es te a disposició des poble un local, del qual es paga un lloguer i en el que encare no sa fet res. ¿ Que s´ha de fer amb aquest local que ens costa 10.000 euros anuals de loguer?

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites