En data 12 d’abril de 2010 el president de l’Associació Hotelera de Cala D’or va fer unes declaracions IB3 radio, fent referencia a la puja de la tasa de suministrament d’aigua aprovada per l’Ajuntament de Santanyi i també es queixava de no poder reutilitzar l’aigua depurada de l’EDAR de Cala D’or, ja que es varen fer unes instal.lacions de canalització, com es veu a la fotografia el dia de la inaguració, per a la reutilització d’aquesta aigua pel rec de les zones verdes del hotels, i d’aquesta forma estalviar el cost de l’aigua.

És veritat que en data 17 d’Agost de 2006 es va signar un conveni entre l’Agencia Balear de l’Aigua i de la Qualitat Ambiental i l’ajuntament de Santanyí, relatiu a l’execució i explotació d’instal.lacions de canalització per a la reutilització pel rec d’aigua depurada de l’EDAR de Cala D’or.

L’ objecte d’aquest conveni segons l’estipulació primera es establir de comú acord els mecanismes de col.laboració adequats per a la promoció i construcció d’unes instal.lacions de reutilització pel rec de l’aigua depurada de l’EDAR de Cala D’or, amb un pressupost d’inversió de 600.000 Euros.

Vista l’estipulació setena d’aquest conveni , l’Agencia Balear de l’Aigua serà l’encarregada d’efectuar la licitació de les obres d’execució de les instal.lacions de canalització i l’aportació econòmica per part de l’ajuntament de Santanyí és de 200.000 euros que abonarà a l’Agencia Balear de l’Aigua, mitjançant transferencia bancària, en el moment que aquesta aprovi el correspont expedient de contractació i inicií la licitació de les obres.

Com tots sabem les obres de canalització estàn licitades, i acabades i l’ajuntament no ha abonat a l’Agència Balear de l’Aigua l’aportació de 200.000 euros quan ho havia de fer.

L’Agència Balear de l’Aigua ha reclamat a l’ajuntament l’abonament, i en data 19 de Febrer de 2008 l’ajuntament li notificar que atés l’estat d’execució de les obres; s’aprova realitzar l’aportació prevista per aquest Ajuntament de 200.000 euros.

A un sessió plenaria celebrada el 15 d’octubre de 2008 l’oposcició var demanar perque encara no estava fet el pagament d’aquests 200.000 euros, i el batle contestà que tenien els doblers i quan ABAQUA fes la reclamció, es realitzaria l’abonament.

Resulta que ABAQUA ja havia passat dos escrits sol.licitant l’ingrés el passat 31 de gener i el 5 de juny i va tornar a sol.licitar que l’ajuntament faci la transferencia el 23 d’octubre de 2008.

Les grans qüestió que podrien ser contestades a la próxima sessió plenaria si ho sol.licita l’oposició o a la pròxima emissió del programa de Participació Ciudadana és:

- Perque no es va fer quan tocava fer se ( a la licitació de les obres segons estipulació setena).
- Perque tampoc es va fer després de les consecutives notificacions sabiguent que el no fer la és un inclumpliment de les obligacions establertes per les parts, tenguent el dret l’Agència Balear de l’Aigua de exigir una compensació en concepte de danys i perjudicis, que es calcularia en funció de l’aportació realitzada i dels anys transcorreguts des de la firma del conveni i el moment que es produesqui la resolució, suposant una gran despesa que es podría evitar.

Per altre part es poden entendre les queixes del president de l’Associació Hotelera de Cala D’or, però també es pot entendre que si tampoc s’han cumplit les estipulacions del conveni per part de les parts, està clar que a dia d’avui no es pugui reutilitzar l’aigua depurada.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites