Sobreseñalizacion


Un seguidor del Blog ens ha fet arribar el següent escrit, una bona qüetió també per envia al proper programa de Participació Ciutadana.

A quien corresponda;

Me pregunto con asombro, como después de no sé cuantos años de la apertura de la circunvalación de Santanyí, nadie haya observado los problemas que causan a cantidad de conductores , sobre todo foráneos, las señales de dirección prohibida ubicadas al salir de las rotondas en el lado izquierdo de la calzada, confundiendo a los automovilistas que, creyendo que se trata de dirección prohibida, dan vueltas y vueltas a las rotondas entorpeciendo el trafico y creando situaciones de peligro.

Esta sobreseñalización lo único que consigue es paradójicamente desinformar, es obvio que en Europa se circula por la derecha y no creo que la señalización vaya dirigida a los turistas ingleses que nos visitan.

Alguien debería tomar nota de esta situación y subsanarla.

L. Granados.- Santanyí.


6 Comments:

  1. Anònim said...
    Això vol dir que en aquest poble són de dretes i no val anar per l'esquerra.
    Anònim said...
    Això és per indicar que és una via de doble sentit i la gent no pensi que és de dos carrils en un sentit. El problema està a les illetes, que quan estan fetes d'obra no confon tant que quan són de pintura, no quedant tan clar que hi hagi una separació.
    Ara bé, si els conductors no tenen clares les senyals de tràfic no és problema dels que governen, perquè seria direcció prohibida si la senyal estàs a la dreta.
    Anònim said...
    Ningú diu que el problema sigui dels que governen, però si es veritat que hi haura un accident si ningú ho soluciona.

    El problema real és que hi ha masa carrer per poca rotonda.
    Julià said...
    Anònims: això vol dir el què vol dir. El comentari de l'entrada és ben clar i explícit. La solució, fàcil i econòmica. Però las cosas de palacio (municipal) van despacio. Han de tenir temps de fer creure que ha estat idea seva. D'això s'en diu política.
    Anònim said...
    Bones Julià! No sé tu que et penses que volen dir aquestes senyals, però si tu i el senyor que ha escrit l'entrada voleu senyalitzar com voltros voleu és una cosa, ara si es fa com diu la llei no sé quina confusió hi ha, està senyalitzat perfectament. Segons la meva opinió, la confusió és per les illetes d'obra com he dit al segon comentari, i pel que diu el tercer comentari, massa carrer per poca rotonda.

    Si encara hi ha dubtes mirau la norma 8.1-1C sobre senyalització vertical i ja direu si està bé o és una sobresenyalització. També deix un enllaç a un croquis de la norma:
    http://www.carreteros.org/normativa/s_vertical/8_1ic/imagenes/figura_16.htm
    Julià said...
    Està clarissim. És més, jo ho entenc tan bé, que no m'he embullat mai a cap rotonda. Sa qüestió però, no és aquesta. No es tracta de jo, llavors jo i després jo. Es tracta de demanar-se perquè tants de turistes s'embullen a ses rotondes, i amb un mínim d'esforç comprovareu que ses direccions prohibides són exagerades, o exageradament grosses. En el moment en que hi ha senyalitzada la rotonda tots els conductors d'europa saben com circular-hi.
    La norma ja la sabem. Avantposar ses normes al sentit comú (o al manco intentar compaginar-les), abans només era propi de capcuadrats o mentalitats quadriculades, però sembla que s'estén arreu d'Europa.

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites