Els casos de corrupció que s'han anat destapant, com tothom ja sap, han culminat amb la dimissió de la Presidenta del Parlament Balear, la fins ara intocable Maria Antonia Munar, acusada per un company del seu mateix partit i amb una finaça de 350.000 euros per no entrar a la presó, ara l'expresident del Govern Balear i expresident del Partit Popular, Jaume Matas ha de presentar una fiança de 3.000.000 d'euros per no entrar a la presó.

D'aqueta manera tenim un Govern PSOE-BLOC que governen en minoria, i governen gracies als vots de UM, per això han de sofrir l'amenaça constant de la unió PP-UM de fer los fora.

N´hi ha que diràn que aquesta unió no es pot permetre ja que es tornar a donar el govern a uns partits tapats de casos de presumpta corrupció, però ¿ serà capaç de resistir el govern actual fins el maig de 2011 ?.

Tampoc sembla una bona opció, segons els agents socials, de convocar eleccions anticipades ja que suposarien la paràlisi institucional d'uns quants de mesos, i no ens hem d'oblidar de la gran crisi econòmica que patim, això sensa pensar el que representa convocar unes eleccions al Parlament, separades deles municipals i insulars.

El futur polític d'aquest any que queda és molt incert, no sabem que pot passar.

A l'Ajuntament de Santanyí el tema és una mica diferent ja que en aquest moments és molt difícil poder demostrar si existeix corrupció o no, a l'hora de adjudicar contrates menors o a l'hora d'adjudicar algúns tipus de serveis a empreses afines a algú, etc..., no hem d' oblidar que la majoria sobrada que té el Partit Popular a Santanyí, dificulta molt l'acces a la informació de la seva gestió. Malgrat això el tema de la corrupció de Palma no deixa de pasar factura als polítics del Municipi.

Per això feim aquesta visió de la política actual del Municipi de Santanyí.

La fotografia d'aquesta entrada en la que surt l'expresident del Govern Balear i expresident del Partit Popular Jaume Matas amb el nostre batle Miquel Vidal, es va fer el novembre de 2006, no fa ni cuatre anys, i ara degut a les presumptes imputacions de corrupció a l'expresident, sembla que la gent de PP de Santanyí no el coneixen, diuen que una cosa és el partit i l'altre les persones i que el que l'ha feta la de pagar, curiosament en Miquel Vidal és batle de Santanyí perque en Jaume Matas va fer fora a Don Cosme i tampoc no hem d'oblidar que 1800 metres de ronda varen costar 2,4 milions d'euros gracies a Jaume Matas que va enviar els doblers, però bé són els que governen al Municipi i ho poden aguantar, això si fent més feina per Palma per amagar ho que feina a Santanyí per arreglar el Municipi.

Per altre part els de Unió Mallorquina de Santanyí sembla que ja no hi son, amb tot el renou que feien, ara sembla que no han estat mai en política, ara no els senten, per ventura ara hi haura un acord per arreglar la carretera del Puig de Consolació.

El PSOE està dividit en dos grups, una part els seguidors del històric Nuñez a Cala D'or, que només pense amb les comilonas dels que governen, i l' altre grup a Santanyí que no volen que el Nuñez no sigui el pròxim candidat, entre uns i els altres hauran passat la legislatura i el PSOE, tenguent tot el poder que té, Govern, Consell i ajuntament de Palma i no oblidem el Govern Central, no han fet res pel Municipi de Santanyí, només baralles entre ells mateixos.

El PSM com sempre anant mal.lament 500 vots anant bé 700 vots a les properes eleccions, es mantene sense fer res.

UpyD molt de renou per Palma criticant la corrupció i el català a les instituicions i poques coses a Santanyí.

Per tot això malgrat sembla que hi ha un sentiment de CANVI com diu aquest blog i com es sent dir a la gent, desgraciadament, en aquests moments sembla que tot quedarà igual per ventura amb un petit canvi de batle i amb un diputat al Parlament, res més. Però com ja s'ha dit abans el futur polític d'aquest any que queda és molt incert, no sabem que pot passar.

6 Comments:

  1. cati said...
    Molt bona radiografia, del que tenim per aqui...i crec que bastant imparcial.
    Julià said...
    A jo em sembla un escrit malintencionat i tendenciós.
    Què vol dir això? :
    "A l'Ajuntament de Santanyí és molt difícil poder demostrar si existeix corrupció o no"
    O això altre?:
    "El tema de la corrupció de Palma no deixa de passar factura als polítics del Municipi"
    Mesclau ous amb caragols sense to ni so, per arribar a una conclusió surrealista:
    "Per tot això malgrat sembla que hi ha un sentiment de CANVI com diu aquest blog i com es sent dir a la gent, desgraciadament, en aquests moments sembla que tot quedarà igual per ventura amb un petit canvi de batle i amb un diputat al Parlament, res més. Però com ja s'ha dit abans el futur polític d'aquest any que queda és molt incert, no sabem que pot passar"
    Què vol dir "DESGRACIADAMENT"?, o "Com diu aquest blog? Qui és aquest blog?
    Vos n'anau des cap o què?
    Per concloure amb "No sabem que pot passar" I que ha de haver de passar? I perquè ha d'haver de passar res? D'això se'n diu una fal·làcia en tota regla!
    I, Cati, fes-t'ho mirar. Si això et sembla una imparcial i molt bona radiografia del que tenim a Santanyí, deixa anar es "Pronto", comença a ser hora d'anar a ca'n Bordoy a comprar uns papers que es diuen "diaris", només valen un euret.
    L'única cosa que sí és certa -però que no té res a veure amb el funcionament de les institucions- és que la gent del PP de Santanyí, no el regidors, sinó els votants, és a dir, una gentada!! Miren cap a una altra banda, diuen que ells no van de política, que tanmateix tots els polítics són iguals, i amb aquesta l'enterram. Però tornaran a votar es PP sí o sí, passi el que passi, com si duguessin cucales: PP forever !! Si l'equip de govern ho fa bé: "Són es meus", i si fa desastres: "Tanmateix els altres farien lo mateix"
    Cucales. Però no estam parlant del polítics que es presenten a les llistes del PP, no, aquests no en duen de cucales. Aquests van vius, i aprofiten ses cucales dels seus servils i incondicionals gregaris per actuar sense cap tipus d'oposició. I són aquests els que escarrufen, els nostres amics i veïnats, amb mentalitat des temps des contrabando, que quan parlen des "nostros" et transporten a un temps que molts creiem enterrat, però que a Santanyí no ho és.
    El PP de Santanyí no ha de menester ni es garrotet amb sa pastanaga per guanyar eleccions, les té guanyades de per vida.
    Anònim said...
    Julia Vila dues coses:

    1.- Dius em lateix que l'entrada del Blog.

    2.- I tu qui ets?.
    Anònim said...
    Nico al poder ya
    Julià said...
    Anònim:
    1. No dic el mateix que l'entrada del blog. Faig referència a certes frases per dir-hi la meva.
    2. A un lloc com aquest no tenen cap importància les identitats, el que compta és el contingut de les opinions, les idees i/o el debat.
    Sebastiana Bover Rosselló said...
    Bé, en primer lloc m'agradaria dir que jo sí que crec que aquesta és una bona descripció del que està passant al nostre municipi.
    Cap membre del PP s'ha volgut pronunciar dient el que creu i el que pensa sobre el vergonyós cas de Jaume Matas. Sincerament, crec que no es pronuncien perquè no saben què dir. Les proves hi són i estan damunt la taula. I, què han de dir? Més val callar, que segur que més d'un té quelcom a amagar.
    Al Municipi de Santanyí es pot dir que el PP té l'hegemonia. La majoria de la gent creu que no val la pena un canvi perquè, tal com han dit a un altre comentari, "estan molt bé", "no els fan els comptes" i "si n'hi hagués un altre que comandés, faria lo mateix".
    Doncs bé, crec que s'estan llevant moltíssimes possibilitats a altres partits, i no només al PSOE, a UM i, en definitiva, a aquests partits grossos, que ja estan ben engreixats. Crec que hi ha partits més petits i humils que podrien governar molt millor que tots els altres junts, però, què passa? No tenen oportunitat, perquè són partits "nous" i "no deuen tenir les idees massa clares".
    Però bé, tornant al tema principal, que ja m'he desviat bastant, diré que ara ningú coneix a Jaume Matas, Jaume Matas ara no té amics i l'han abandonat a la seva sort. Crec que hi ha molta més gent embolicada amb això i, per aquest fet, no es volen pronunciar.
    Això, al Municipi de Santanyí, es pot resumir en "Monarquia PPra". I és que saps que n'han sabut de menjar i rovegar el capet a tots els ciutadans. Clar! Es guanyen els padrinets fent-los una visita i duent-lis una bossa de caramels dos dies abans de les eleccions i va que xuta! I saps que hi estan de contents ells, tot "ditxosos"!
    Crec que hi ha molts de "pilotes", per dir-ho ben dit i no perdre les formes, que saben manipular molt la gent.
    Però sempre hi ha la desviació. Sabeu a què em recorda això? Al text de "Què és la Il·lustriació?" d'Immanuel Kant. Crec que el que hauríem de fer, tal com diu Kant, és sortir de la nostra "minoria d'edat", que és molt còmoda i també còmoda pels nostres tutors, en aquest cas, els polítics. Hem d'aprendre a pensar i jutjar per nosaltres mateixos i no ens hem de deixar manipular.
    SAPERE AUDE, companys!
    Salut a tothom, que això és lo que més val, independetment de política, doblers, etc... Primer de tot, som persones. I si fóssim tots igual, què seria d'avorrit! Visca la diversitat, clar que sí!

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites