A la premsa s’han pogut veure dos articles referents a la problemàtica del camí de Consolació, per una part un article explica la manera en que la batle vol que els propietaris reparin la carretera del Puig, un manera que molta de gent la veu irracional ja que per poder començar a reparar la carretera els propietaris han de fer un aval de 1.033.000 euros.

L’altre article, l’ex batle de Santanyí Don Cosme Adrover ens explica que el cami del Puig de consolació és propietat del Bisbat de Mallorca, no és un bé municipal i per aquest motiu l’ajuntament no té competencies, d’aquesta manera els únics que han de xerrar de reparar el camí són els propietaris de la gravera i el Bisbat.


Ara sembla que ha sorgit aquesta polèmica de qui és el camí, una polèmica absurda i de fácil solució si es mira la documentación existent, escriptures, inscripcions del registre.

No s`ha d’oblidar que la propietat es demostra per ordre de preferència, primer amb les escriptures, després amb el que estar escrit al Registre de la Propietat i en el darrer dels casos amb el titular del cadastre pel sue valor informatiu i fiscal.

Per aquest motiu la polèmica es bona de finalitçar, només s’ha de mirar l’esmentada documentació i ens demostrarà de qui és la propietat del cami del Puig de Consolació.

Fent referència a un comentari anònim d’una entrada anterior que deia que :

A aquest incult individu campaner li diria que te dues opcions:
1º mirar el cadastre (per Internet o en versió impresa) i veurà que el tram del camí que va caure degut a la gravera il•legal del líder d’UM a Santanyi, Gabriel Vidal, és propietat municipal ja que posseeix referència cadastral
2º mirar el registre de camins(per internet o versió impresa)de Santanyi i veurà que el camí es de titularitat municipal!


Cal aclarir que el cadastre no dona el dret de la propietat, només a ostentar alguns drets definits a l’article 9 de la Llei de Cadastre inmobiliari, i sempre preval la inscripció registral i que les dades del cadastre són rebudes per part dels corresponent ajuntaments.

I en segón lloc que al Municipi de Santanyí no hi ha un cataleg municipal de camins, només un inventari.

6 Comments:

  1. Anònim said...
    EN COSME VA DIR DINS UN SUPER DE CALA FIGUERA, FA UNA SETMANA, QUE AL CAMI VA PASAR A SER PUBLIC QUAN ELL COM A BATLE L'ANY 1985 VA REALITZAR LES NORMES SUBSIDIARIES.
    QUE L'HA FET CANVIAR? EL FET DE QUE EN BIEL ES PASAS AL SEU PARTIT QUAN EL PP NO EL VA VOLER MES DE CANDIDAT? APROXIMADAMENT TE 85 ANYS I ES EL GRAN ODIAT DELS DEFENSORS D'AQUESTA TERRA, EL PSM DE SANTANYI. ELL VA PERMETRE QUE EL NOSTRE MUNICIPI SOFRIS UNES BARBARITATS URBANISTIQUES! ECNCARA RECORD EL CRIT DE GUERRA: COSME MANXA URBANITCET LA PANXA!)

    LA MEVA PADRINA HEM VA DIR QUE EL RECTOR DE SANTANYI DAMUNT L'ALTAR TAMBE VA DEMANAR DURANT UNA MISA QUE L'AJUNTAMENT S'ENCARREGAS DE QUE S'ARREGLES EL CAMI. SUPOS QUE DEU SER PER QUALQUE COSA?!

    UNA PREGUNTA: SI EL CAMI FOS DE L'ESGLESIA EN BIEL NO EL VOLDRIA ARREGLAR? NO PENSA AMB ELS INTERESOS DEL POBLE! UNICAMENT AMB ELS SEUS!
    QUE ARREGLI EL CAMI JA I ES DEIXI DE TONTERIES!!!
    Anònim said...
    I la documentació que diu???

    No sembla una cosa tan difícil de demostrar, si l'ajuntament ho té tan clar, deu tenir alguna escriptura.

    Però relament hi ha una cosa confusa i és que només hi hagi la mitat del cami de l'ajuntament i la resta del Bisbat, per quin motiu no és tot de l'Ajuntament, si es de l'ajuntament?
    Anònim said...
    Jo faig feina a l´ajuntament i vull dir que estic cansat de sentir que aquesta familia no vol arreglar el cami, i vos puc dic que tenen entregat un proyecte i tots el papers necesaris per arreglar el cami, jo ho he vist,lo que el Batle sempre les ha posat impediments per arreglar.lo
    PER QUE SERA?
    Antes de criticar tant, informau-vos.
    Anònim said...
    Menida!
    La meva dona fa feina a la conselleria. Els estius i els cap de setmanes estam a cala llombards. Se de primera ma per la meva dona que el projecte ue es va presentar a la conselleria no té tots els permisos necessaris per dur-se endavant i basicament n ell es garantia l’explotacio uns quanta anys mes de la pedrera.
    La meva opinió és que es normal que l’ajuntament de santanyi exigueixi la restauracio del cami de consolacio a la familia d’en Gabriel Vidal perque els veinats i els turistes no poden pujar consolacio
    Anònim said...
    Estàs ben equivocat tu i la teva dona, el projecte ha estat aprovat per la Conselleria de Medi Ambient i per la Conselleria de Industria i estan totalmet correctes,l´únic permís que fa falta és el de l'ajuntament, i cal dir que malgrat si que s'ha de seguir amb l'extracció de grava, es una cosa normal s'ha de treure tot el que va caure, aquest projecte contempla restaurar tota la gravera, en qüetió de deu anys semblarà que la gravera mai ha existit.

    Els propietaris volen reparar la carretera des de el primer dia, però l'ajuntament només fa posar traves, com ara fer presentar l'aval de 1.033.000 euros.

    I la meva opinió i també ja la de molta de gent és que no és normal tot això si resulta que el camí és propietat del Bisbat, l'ajuntament no té competencies i són els propietaris de la gravera i el Bisbat els que s'han de posar d'acord per restaurar la gravera.

    Si els veinats i els turistes no poden pujar no és més que per una raó política, per part del PP, per fer mal a uns dels propietaris per ser d'un altre partit UM.
    Anònim said...
    A Consolació hi poden pujar hi han varen celebrar una boda i per l'amistat amb el batle, els municipals varen acompanyar els cotxes fins a dalt.

    ¡¡¡ la boda era de una filla de un conegut hoteler de Cala D'or!!!!!

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites